reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

no własnie dziś miałam zakupowy dzień i się zastanawiałam czy to czas by kupić Szymkowi kozaki no i jaki rozmiar.
Ja przed zakupem kozaków Oliwki na Allegro dziś postawiłam jej bosą nogę na kartce papieru i odrysowałam ołówkiem, potem zmierzyłam między najdalszymi punktami, wyszło mi równo 16 cm. W kozaczkach powinien być 1 cm luzu, więc kupiłam z wkładką wewnętrzną 17 cm. Wyszło, że kozaki kupiłam w rozmiarze 28, a Oli nosi 25-26 :szok: No, ale piszą, żeby nie sugerować się rozmiarem, tylko długością wewnętrznej wkładki. Mam nadzieję, że nie będą mocno za duże :sorry: trochę mogą być, bo przez 4 miechy Oliwce noga też pewnie coś podrośnie, byle by nie za dużo, bo noga w za dużych kozakach marznie.

reklama
Witam:-)

widze, że więksozśc ma dylematy kozaczkowe:rofl2: ja tam nie ryzykuje i buty wole kupic w sklepie gzie moge przymierzyć, bo Hubek z ta swoją chuda stópka to by niejedne pewno mógł zgubić:sorry::-p dlatego u nas oprócz długosci wkładki wazna też tęgośc buta:tak:

Gosia ale numer z tymi telefonami, aż szok że nie spadły:szok::-D no ale dobrze, zeście ich nie zgubili bo straty byście mieli

u nas przymrozek z rana :confused2:

miłego dnia wszystkim:-)

Dzień dobry:-)

U nas znowu szaro:confused2: Wczoraj wyczyściłam okna na dole, ale zostało mi jeszcze jedno od ulicy. Przykleiłam naklejki z duszkami, dyniami i gwiazdkami;-) Mam dużo czasu, bo męża nie ma ostatnio od 6 rano do 19:sorry: W niedziele też idzie, bo mają dużo pracy, ale za to jutro pojedziemy na zakupy i do sklepu z zabawkami, bo za dwa tygodnie 2. urodziny Victora kuzynki, więc trzeba będzie coś kupić, mimo że chyba nic nie organizują ze względu na sytuację między nimi:sorry: Może i Victor coś znajdzie dla siebie i dla brata:-D

Irtasiu jejku, ale pech:shocked2::-(

Gosia dobrze, że telefony całe i zdrowe;-)

Karola nie zazdroszczę imprezy w taką pogodę:no: Ale może być fajnie:tak:

Kasiad czasem różnie bywa z tą numeracją. Najlepiej kierować się danymi od konkretnego sprzedawcy:tak:

Rosmerta przymrozek... brrr:huh:

A ja muszę przymierzyć Victora buty z ubiegłego roku, bo coś mi się wydaje, że nie wyrósł z nich jeszcze. Za to czeka nas zakup cieplejszej kurtki:tak:

Miłego dnia:-)

Dzieńdoberek :-)
Zabieram się za nadrabianie zaległości na BB, przynajmniej w czytaniu, bo na pisanie regularne znajdę czas pewnie dopiero od przyszłego tygodnia. Miłego dzionka babeczki!

Witam ;-)

My po spacerku ale zmarzłam musiałam płaszczyk sięgnąć :sorry:

Kasiad Emilka ma półbuty rozmiar 28 :tak: pewnie jak teraz przeżuci się na kozaczki to później już pasować nie będą :no: ma takie że jest ciut luzu pewnie rozmiarowo wypadają mniejsze:tak:

Witam!:tak:
Irtasia,strasznie Wam współczuje.Moze szef zgodzi sie dac mężowi jakas zaliczke:-(.
Gosia,dobrze,że nie zgubiliście telefonów:sorry:.Mi strasznie by było szkoda:shocked2:.
Asiu wracaj do nas:tak:.
U mnie po pierwsze szpital:Misia i Bartus zapalenie oskrzeli,Konrad juz kaszle nieładnie oskrzelowo:confused2::shocked2::-(:-(.Tylko patrzeć jak i on będzie miał:-(.
Po drugie padła mi zmywarka,połuczona umywalka w łazience czeka na wymiane... i jeszcze cieknacy kran w kuchni...:shocked2::sorry::zawstydzona/y:.
I jak bylismy przedwczoraj wszyscy na zakupach,to Misia zgubiła te nowa różową czapke Hello Kity:cool::eek::-(.Wiedziala,gdzie zostawiła,ale kiedy po nia wrociła juz jej nie było.Szybko znalazła nowego właściciela:crazy::-(.
Garów mam czubaty zlew.Zaraz uśpie Kondzia i musze sie nimi zajac.A dzieciaki kaszla na zmiany,normalnie dominujacy odgłos w całym domu:shocked2::baffled:.

reklama
Witam

ja dzis 'siedze ' w praniu. Pogoda nawet zrobila sie ladna i posciel mi poschla na dworze.

Tyciu, zdrowia dla dzieciaczkow. I jak sie czyta co Wam sie popsulo to az trudno nie wierzyc w 'prawo serii'. Szkoda, ze Misia zgubila nowa czapke.:-(

Karola, mimo kiepskiej pogody mam nadzieje, ze zabawa Wam sie uda.:-)

Kasiu, ja wlasnie sprawdzilam - Milenki nowe kozaczki sa rozmiaru 28 :tak:.
Kozaczki Milka ma, ale za zimowa kurtka to musze sie rozejrzec. Moze w ten weekend (jesli maz nie bedzie pracowal:wściekła/y:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry