reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Hej dziewczyny! Pozdrawiam wszystkie lutówki z przecudnych Mazur. Tutaj na szczęście nie jest tak goraco, można sobie odsapnąć od tropikalnych temperatur. Odpoczywamod tygodnia z rodzinką i znajomymi. Mój maluszek pewnie zdrowo rośnie, bo brzuszek nieco się powiększył. Jeszcze tydzień i powrót do domu. Z jednej strony żal czystego powietrza, a z drugiej nie mogę się już doczekać kolejnego USG, które mam 28 lipca.

reklama
lil kate - ja jestem z lodzi :) rodze na pocztaku pazdziernika w czmp. mam fajnego lekarza, a poza tym moje kolezanki z lodzi tez sa w ciazy i moge ich popytaca. jakby co, to pisz do mnie na priva.

a poza tym to gratulacje dla LUTOWYCH MAM! ja tez sie urodzilam w lutym - trzymam kciuki :D

u mnie nie za ciekawie ::)
przeziębienie nie odpuszcza, kończę pisać pracę magisterską, pomagam mężowi w pracy co kosztuje mnie strasznie dużo nerwów no i mam jeszcze cudną pełną energii ponad-2-latkę, tak więc o spaniu i czytaniu mogę tylko pomarzyć
na szczęście mdłości poszły precz i gdyby nie ten katar i ból gardła to można powiedzieć że czuję się rewelacyjnie
niestety stresy w pracy okupuję wieczornym bólem brzuszka... :(

no to ,która chętna do prowadzenia listy? dobrze gdyby to był ktoś kto będzie mógł na bierząco poprawiac dopisywać itp ja niestety nie moge tego obiecać bo z netem u nas może być różnie i nie jestem codziennie na bb ::)

pozdrowienia mamuśki

cześć wszystkim kobitkom ;D
dawno tu nie zaglądałam,ale wszystko to wina tych okropnych upałów, w zwiążku z czym duzo czasu spędzałam poza domem.zresztą co innego robić gdy mąż ciągle pracue a ja mam wakacje :D.samopoczucie ok rośniemy sobie z fasolką jak na drożdżach.
Muszę się wam pochwalić bo byłam na usg 19.07 czyli w środe i to co ujrzałam było najpiękniejszą fasolką na świecie .Właściwie to już nie fasolka.... ;D
ma dwie rączki, dwie nóżki ,fika po całym brzuchu, taka z niej grandziara.... :laugh:
widziałam jeszcze dwie półkule mózgowe, kręgosłup, pępowinkę poprostu cudo o wielkości 5,3 cm. za tydzięń jadę jeszcze arobić badanie genetyczne (test podwójny i wolną hcg)i jeszcze raz usg przezierność karkowa, mam wielką nadieję żę wszystko będzie oki. buziaki mamuśki, dbajcie o fasolki,my kończymy niedługo 12 tydz,czyli zaczynamy 4 miesiąc :laugh:

Sawa13 ja tez mam wakacje i bardzo sie z tego ciesze bo tak dlugo na nie czekalam. W koncu moge codziennie sie wylegiwac na kanapie i nadrabiac zaleglosci w spaniu!A tak w ciagu roku nie mialam na to czasu!Pewnie moj LUDEK jest z tego powodu szczesliwy bo moze sobie spokojnie fikac w brzuszku!
Wisnia, Ty przestan tak harowac!wiesz, ze pierwsze 3 miesiace sa najwazniejsze dla Ciebie i Ludka!Kladz sie wtedy kiedy mozesz i nie patrz na nic i nikogo!dbaj o siebie i maluszka-to teraz najwazniejsze!jeszcze sie napracujesz w zyciu!

Sluchajcie z ta lista nas ciazowek!ja bym sie tym zajela tylko nie wiem jak to sie robi!a nas juz coraz wiecej...

Dzisiaj robilam badania,mocz,morfologia i takie tam duperele...najgorsze jest to,ze musialam za to zaplacic(myslalam,ze jak chodze prywatnie do gina to moze mi skierowac badania z kasy chorych ale sie pomylilam i 70 zikow poszlo...pozniej mam nadzieje bedzie taniej i mniej tych badan,oby...

w poniedzialek pojdziemy z mezykiem ogladac naszego Ludka:) ale sie ciesze, tylko czasem sie tak zastanawiam czy ja cos zobacze, bo ciagle niewierze, ze jestem w ciazy, a to juz 9 tydzien dzisiaj-nic nie czuje, zero objawow!moze to co widzialam w 4/5 tygodniu na usg to byla jakas plamka-niekoniecznie ciaza...
buzka :)

http://img100.imageshack.us/img100/1886/img0066ia0.jpg[img]
mam nadzieje ze sie uda

no więc poprzednim razem mi się nie udało ,może teraz .
jeśli wszystko będzie ok to pokażę wam moje prawie 12 tygodniowe maleństwo ..... no to do dzieła... jedno zdjęcie w profilu....bardzo się nie chciało pokazać, drugie tyłem maleństwobo było mierzone....
img0066ue1.jpg

img0067nf3.jpg

pewnie jak każda mama tak i ja myśle żę ono jest najcudowniejsze :D

Bogda bardzo się cieszę że odpoczywasz, ja jednak czasami mam już dość tego leniuchowania , bo odpoczywamy tylko we dwójkę a nie w trójkę.. :(. uczę w szkole wiec do pracy wrócę dopiero we wrześniu, więć jeszcze troche...Ja również pierwsze badania krwi i moczu robiłam na własny koszt, bo do gin też chodzę prywatnie,tylko że wywaliłam ponad 100zl, bo porosiłam o skierowanie na badania na txoplazmozę.
Wiśnia życzę szybkiego powrotu do zdrówka tym bardziej, że w takie upały na pewno niezbyt przyjemnie się choruje,odpoczywaj i dbaj o maleństwo jedno i drugie a bedzie wszystko ok. do zobaczyska i ogromne buziaki.

Sawa13-sliczny ludek!ja ide po niedzieli ale u mnie bedzie widac tylko robaczka,a u Ciebie to juz prawdziwy czlek!FAJNIE!ja tez pracuje w szkole!udreka,ale radze sobie!jestem okrzyknieta zołzą!ale sie z tego ciesze!no coz takie mamy dzieciaki,ze nie mozna sobie pozwolic wejsc na glowe...
to odpoczywaj duzo,nic sie nie martw ja tez odpoczywam razem z fasolka bo moj maz wraca pozno jak juz prawie spie i wyjezdza do pracy jak ja jeszcze spie wiec prawie tak samo jak u Ciebie, ale najwazniejsze jest to, ze mamy maluszka pod sercem i to jest cudne...
milego odpoczywania :)

reklama
Witajcie dziewczyny,jak tam sie czujecie?
sluchajcie czy widac juz u Was brzuszki?bo u mnie kurcze jeszcze nic!9 tydzien cos chyba powinno sie dziac,nie?

Do góry