reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutówka u lekarza

pewnie miesiaczka ktoras pisała ze lekarz mowił ze z czasem beda krutsze.

ja co prawda po zabiegu dostałam miesiaczke i trwała 14 dni to poszłam do lekarza i okazało sie ze mam zaplenie błony sluzowej macicy no i antybiotyki brałam

reklama
bylam u lekarza i faktycznie, tak jak ktoras z was pisala, o tabletkach narazie nie mam mowy. zostaje wkladka. zakldam w przyszlym miesiacu.

Dziewczyny, czy Wy też czujecie się ostatnio takie słabe, wiecznie zmęczone i śpiące :confused: Ja to mam od ponad tygodnia, chyba odkąd mi się miesiączka zaczęła (na szczęście już się skończyła). Czym się wspomagać? Jecie jakieś witaminy, a może żelazo? U mojej małej na badaniu krwi wyszedł niedobór żelaza, może ja też powinnam sobie morfologię zrobic i zażywać żelazo? Robiłyście badania krwi?

ja robilam i od porodu mam anemie...:baffled: tez ciagle slaba i zmeczona mimo iz nie karmie piersia. Niby zazywam zelazo, magnez ale chyba nic nie pomaga. Musze chyba znow zrobic badania i zobaczyc czy cos tam sie zmienia...

Ja anemie miałam w ciązy a teraz jest ok. Cały czas biorę Prenatal a od jakiegoś czasu też rutinoscorbin, bo strasznie pekaja mi naczynka krwionośne na nogach- przez ciąże mi sie to pogłębiło. W sumie nie pytałam lekarza, czy mogę- czy nie będzie to miało złego wpływu na dziecko. Ale chyba raczej nie. Zapytam jak w przyszłym tyg pójdziemy na szczepienie.
A ogólnie czuję się dobrze. Jedynie co mnie boli to kręgosłup jak dłużej ponoszę Tosię.

ja tez zastanawiam sie nad witaminami, jeszcze nie wiem jakimi..ze zmeczeniem nie jest najgorzej, 7 tygodni po porodzie mialam zelazo ok, mam jeszcze tabletki ale nie biore bo podobno dzieciaczki moga miec problem kupkami jak mama bierze- wiecie cos na ten temat?

zauwazylam ze robia mi sie latwo siniaki, nie wiem czemu...
no i wlosy zaczynaja mi wypadac, jeszcze nie strasznie, ale jest gorzej niz do tej pory....co na to brac? zelazo wlasnie?

Ja biore zelazo ale nie karmie piersia bo to faktycznie moze byc przyczyna zatwardzenia
U 3-miesiecznych niemowlat anemia z braku zelaza jest normalna rzecza :tak: konczy sie zapas z czasow jak byly jeszcze w brzuszkach moja mala tez ma i tylko trzeba kontrolowac :tak:

reklama
Susumali ja od zawsze mam problem z anemią, po porodzie, to już w ogóle była masakra i siniaki to ewidentnie z tego. Możesz kupić sobie takie łagodne żelazo z witaminami Biofer. Ono nie spowoduje zatwardzenia u maluszka, bo szybciej się wchłonie w Twój organizm. Włosy też przez niedobór żelaza mogą być osłabione- ja tak mam. Ale nawet jeśli zakupisz to żelazo, yo i tak namawiam Cię na badania. Tylko nie idź sama, ale najpierw idź do lekarza rodzinnego i powiedz o tych objawach, a on da Ci skierowanie na odpowiednie badania, może się okazać, że anemia jest, a żelaza też masz wystarczająco...

Do góry