reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutówka u lekarza

Nie pamietam dokładnie od którego tygodnia ale chyba od 22 do 28 mamy czas na to cudne i pyszne badanko he he
Zycze Wszystkim Smacznego

reklama
no to dobrze ze od 22 bo ja bylam pewna ze od 24 tygodnia:-)
a co do smaku to faktycznie ochydne to jest ale lekarz polecil mi abym do tej zawiesiny dodala troche cytryny i bedzie duzo lepsze wyprobuje i mam nadzieje ze tym razem po tym nie bede mdlala :happy:

Ja miałam ostatnio ten test!! MASAKRA!! Tylko mi kazał wypić 75g glukozy!! 3/4 kubka samego proszku i odrobina wody.Była ze mną babka, która wszystko od razu zwróciła i musi jeszcze raz przyjść z cytryną. Ja wypiłam i przez 20 min było ok. Potem zaczęło mi się słabo robić, ręce mi się trzęsły- na szczęście był ze mną mąż. Po 40 min ledwo dobiegłam do kibelka- zwróciłam jakąś część. Czułam się obrzydliwie. Poczekałam te dwie godziny i poszłam żeby mi tą krew pobrali, babka chciała mnie jeszcze raz skierować i że mam cytrynę wziąć, ale co bymi to pomogło jak ja nie miałam problemu z wypiciem, tylko później:wściekła/y:Pobrała mi tą krew, tylko powiedziała, że mam lekarzowi powiedzieć, że część zwróciłam. Już się na to nie zgodzę!! Zresztą, moja teściowa była bardzo zaskoczona, bo ona tego świństwa nie piła!!Powodzenie wszystkim przed którymi jest to badanie!! Na pocieszenie dodam, że nie każda kobieta w ciązy tak reaguje:happy:

no ja po wypiciu tego strasznie sie czulam mdlalam takie okropne mdlosci mialam moj maz byl przerazony nie wiedzial co ma robic ale to tylko przez godzinke pozniej wszystko wrocilo do normy :happy:

To badanie jest ohydne.Wyniki cukru mam dobre,wiec mam nadzieje,ze lekarz zapomni o tym badaniu...:laugh2:
Co do homeopatii,to zeby dzialala trzeba isc do prawdziwego homeopaty,ktory leczy tylko tymi srodkami.On robi wywiad od momentu ciazy,przez porod,dziecinstwo az do teraz.Wszystko jest dla niego wazne jak sie zachowujemy w czasie choroby,czy chce sie nam pic,czy wolimy cieple czy zimne,czy w czasie goraczki jestesmy pobudzeni czy slabi...I sto innych pytan.Jak zna juz odpowiedzi,to moze nas podpasowac pod jakis typ i wtedy wskaze odpowiednie leki...nazywaja sie np.belladona,czy sepia.Maja okreslone numerki,co oznacza ich moc.Potrafi np dac jakis lek i powiedziec,ze za dwa dni pojawi sie po nim angina i tak sie dzieje!:szok: .Znam jednego homeopate z prawdziwego zdarzenia,ktory oprocz wiadomosci z zakresu homeopatii jest ten laryngologiem,wiec mam do niego pelne zaufanie:-)

słyszałam ,ze z cytryna smakuje jak lemoniada.Ja miałąm z Konradem ta przyjemnosc skosztowac glukoze(bez cytryny) zajeło mi wypicie jej 25-
30 minut:sick: a to trzeba duszkiem drogie panie ,duszkiem....:tak:

reklama
Do góry