reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2012

reklama
Dee - trzymam kciuki !!!

Mina - za Twoją jutrzejszą wizytę również !!!

Paluszek - już po prawiłam ,,kolejnych miesięcy,, ;-)

Munie - a czemu masz mieć CC? ja mam dużą wadę wzroku, lekarz mi już powiedział, że cesarka czy tego chce czy nie...

Właśnie przyszyły do mnie spodnie, które kupiłam sobie na allegro ;) Są w sam raz :D

Dzien dobry:)
czy moge sie przylączyc?
w niedziele zrobiony test niewyraźny doslownie cien cienia, w poniedzialek wizyta u lekarza i powiekszona macica czyli prawdopodobnie ciąża i termin na 27 luty 2012, dzisiaj test juz wyraźny druga kreseczka:) dodam ze to moja druga ciąża:) córcia ma 3 latka

Witam Mamuśki :-)
Dojrzałam do doklejenia się do waszego wątku. Melduję że grzecznie przewaliłam całe 100 stron i mniej więcej orientuję się co i jak u Was ;-)Szczerze powiedziawszy bałam się że będę czuć się obco w takim "radosnym" wątku- myślałam że trafię na same entuzjastycznie nastawione mamuśki dla których największym ciążowym zmartwieniem są rozstępy :-pOkazuje się, że (niestety) większość z was jest podobnie jak ja po przejściach, ale kurcze musimy dać radę!!
Nick mam taki sobie, ale tak się złożyło że założyłam konto na boomie po poronieniu i nie chce mi się zakładac nowego bo rozdwojenia jaźni dostanę :baffled: Więcej o mnie: nie pochodzę z Trójmiasta:-D tylko z B-stoku (jak Fifka) , w lipcu kończę 27 lat- dołączam więc do gangu mikasi i mamy2006. To moja druga ciąża- pierwsza niestety zakończyła się w 13 tc: na prenatalnym 12 tc 6d okazało się, że serduszko dzidzi przestało bić dosłownie 2-3 dni przed badaniem :-(. Tydzień temu byłam na usg i widziałam "nowe" serduszko :tak:Termin mam na 7 lutego.
Przeczytałam, że niestety jedna wasza lutóweczka straciła swojego maluszka :-(Niecierpię takich wiadomości... Dziś "u nas" w ciąży po poronieniu też jedna forumka ogłosiła smutne wieści :-( Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje, czemu to jest takie niesprawiedliwe??
Mina29 przepraszam, że rozdrapuję Twoje rany ale widzę że straciłaś 2 maluchy w 11 i 12 tc. Znasz możliwe przyczyny tych niepowodzeń? Miałaś wcześniej jakieś objawy?
Fifka który lekarz puścił Cię kantem i nie chciał na nfz przyjąć, tylko ewentualnie prywatnie? I do kogo chodzisz teraz?

Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za wasze fasolki i najbliższe wizyty!!!!

wieści dobre i złe ...
lekarz "po macanku" twierdzi, że to na 90% włókniak. Skierował mnie na USG - zapisałam się na 5 sierpnia, ale... powiedział, że to coś powstało na pewno przed ciążą i szkoda, że "nie wyczułam tego przed celnymi strzałami", bo jeśli to włókniak i tak trzeba będzie go usunąć, najlepiej po 3 m ciąży. Zabieg w znieczuleniu miejscowym natną mnie pod sutkiem i go wytną.
USG będę miała akurat w 11 t 6 d ciąży więc zabieg będę miała o wiele później - Nasze NFZ się już o to postara.
Jak na razie mam czekać i maluch ma się dobrze rozwijać :-) słowa lekarza

reklama
poroniona84- witaj! trzymam kciuki aby tym razem Wam się udało, musi tak być!
Dee_- ja udzielam się w grupie listopad2010 i tam właśnie jedna forumowiczka też miała problem z włókniakiem, nie pamiętam dokładnie ale miała chyba jednego usuwanego i potem odrodził się na nowo, a teraz ma i już nie usuwa bo podobno nie ma sensu. Jeśli chcesz to dam Ci jej nick na pw to będziesz mogła sobie do niej napisać. Jak coś to pisz:)

Do góry