reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

reklama
hejka z rańca. Ależ mi się nie chce pracować.... licze dni do nastepnego czwartku i mam nadzieję na zwolnienie.
Młody dziś miał małą wpadke rano. Nie do końca sie chyba obudził i posiusiał. Prawie sie popłakał mój mały bohater jak mi pokazywał co zrobił. Strasznie sie wstydził, choc my nigdy go nie zawstydzalismy w tym temacie, raczej jak w gacie robił to mówilismy, że trudno i żeby nastepnym razem wołał. to taka pierwsza nocna wpadka od miesiąca chyba. Choć i przedwczoraj i przed przedwczoraj cioci na placu zabaw nawalił kupsko w gatki
biggrin.gif
no ale ciocia to taka mało obrotna jest, wiec pewnie nie wysadziła go przed wyjściem, a później nie pytała.
A tak poza tym, to mam coraz wiekszego stresa i coraz bardziej szkoda mi mlodego, z okazji coraz realniejszego rodzeństwa. Mój mały biedaczek, cycus mamusi, bedzie sie musiał podzielić rodzicami. nie wiem jak on to zniesie
unhappy.gif

On naturalnie, obawy są chyba tylko w głowach dorosłych ;-) Potem mały je przejmuje, jesli usłyszy, albo nic o nich nie wie i przyjmuje nową sytuację zupelnie normalnie:-)

Fajny gadżet taki detektor, tylko ja bym się bała że jak kupię taki za 100zł na allegro to czasem tętna nie wykryje i dopiero będzie panika. Jakbym miała duuużo kasy to bym kupiła taki ze sklepu medycznego o którym pisałyście, porządny.

Czesc Dziewuszki!
Co bylo do przewidzenia dzisiaj sie nie moge ruszyc. Musialam wziasc Apap bo nie moglam sie z lozka podniesc. Skonczylismy wczoraj o 22 a na koniec mialam 2 nowe domki cale zarabane kurzem. Miodzio normalnie, nie wiem jak bym dala rade bez mojego M.
Wczoraj schudlam te pol kilograma co przytylam przez 4 miesiace.:-)
Dzisiaj babka mi 1 domek odwolala wiec tylko do 18.
Ja jestem w 3 ciazy i ciagle ruchow nie czuje. Tez mi sie wydaje, ze to jeszcze duzo za wczesnie.
Moj synek sie przyznal, ze bawili sie w skydiving i skakali po moim lozku i tak mi zbil laptopa.
OK musze sie zmotywowac zeby wyjsc z domu.

Witajcie dziewczyny. Dolaczam sie do lutowek 2012 :) U mnie teraz 11 tydzien, 2 dzien, czuje sie zupelnie normalnie. Gdyby nie testy ciazowe i USG pewnie nie pomyslalabym ze jestem w ciazy! Zero mdlosci itp :) Jedyna rzecz to nocne wstawanie do toalety meczace mnie od tygodnia.. Oby tak dalej :) Brzuch jakby sie juz powieksza, ale na razie po prostu wygladam jakbym za duzo jadla ;) Pozdrawiam.

reklama
ani83 pytałam z czystej ciekawości, bo wydatków i tak niestety mam sporo więc raczej nie kupię:-p

trina79 u nas tez czasem zdarzają się takie "wypadki" mimo że synuś ponad rok starszy od Twojego:zawstydzona/y: Grunt to żeby podejść do tego na spokojnie i nie wkurzac się na malucha bo to nie jego wina - nie zdążył i tyle. A z tym jego wstydem to może ciocia mu nagadała ostatnio i dlatego tak sie przejął? Mój synuś jak został kiedyś z dziadkiem i ufajdał niechcący koszulkę przy wysadzaniu to takiej traumy dostał że przy każdej kolejnej kupie rozbierał sie do golasa żeby nic nie pobrudzić:baffled: A do rodzeństwa się przyzwyczai, zobaczysz że jeszcze maluszka pokocha - juz Twoja w tym głowa:)

Luciolla z tymi ruchami to jest tak że w drugiej ciąży często czuje się wcześniej. Może dlatego że już wiesz jak to jest i co jest burczeniem w brzuchu a co ruchami:-) A tak serio to z tego co pamiętam w pierwszej ciąży to koło 16tc można pierwsze ruchy poczuć, chociaż są tacy co dopiero w 23tc coś poczują:sorry: Każdy organizm jest inny.

Milcia85 witam i gratuluję:) Napisz coś więcej czy to długo wyczekiwany maluszek, czy też zupełna niespodzianka?

Ja wreszcie mam wolny weekend, więc może trochę odpocznę. Dziś co prawda pracowałam 12 godzin ale to wyszło w praniu, no i szybko zleciało. Trochę podczas pracy podśpiewywałam maluszkowi, bo ponoć już głos mamusi słyszy:-p No i z bardzo pozytywnych spraw to podpisałam wreszcie umowę:tak: więc jeden problem mniej. Teraz tylko będę musiała jakoś szefowi powiedzieć o ciąży ale z tym postaram się jeszcze przynajmniej z tydzień wstrzymać, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Boje się zwyczajnie żeby nie dowiedział się od kogoś innego, bo brzuszek już powoli widać - na szczęście ludzie są bardzo niespostrzegawczy:confused2:

Do góry