reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

pluszacze ja jak jest tak goraco to wozek mam wyscielony pieluchami tetrowymi bez zadnych poduszeczek a malego ubieram w krótkie spodenki i krotki rekawek, bose nozki i b. cienka czapeczka z daszkiem.pod reka mam cienki kocyk polarkowy.czasem zakladam tez body z krotkim rekawem. jak maly mial pare razy dlugie rekawy i dlugie spodnie to spocil sie masakrycznie.staram sie juz tego bledu nie popelniac.

reklama
Kacha10 to u mie ten sam problem ze moj Leonek malo lezy na brzuszku i jak tak pisza dziewczyny ze ich pocieszki robia takie duze postepy to az mam wyzuty sumienia ze ja taka zla mama

cyśka ZAPROSZENIA CHRZEST ROCZEK / URODZINY ze ZDJĘCIEM (2269542675) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja dopłacalam o,5o zł za sztuke i mialam w 2 dni w domku priorytetem
zdjęciei i pelna personalizacja gratis a tu kupilam koperty ecru pasujace bo z tymi zaproszeniami dostajesz biale zwykle ktore niepasuja
koperty K3 kremowe i białe 10,5x15,5 zaproszenia (2254112821) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mitra t eż chyba tak zrobię z jedzonkiem, a teraz sama wprowadzam w swoją dietę różne nowe produkty, zeby potem szoku mały nie dostał jak pierwszy raz dostanie soczek

zalecajaą zresztą wprowadzanie pokarmów stałych przy mm w 5 m-cu a przy piersi w 6 m-cu wiec chyba źle nie uczynimy :)
zapytam pediatrę

geniusia brawo mama za postępy niuniusia

pluszacze rampers/ krótkie spodenki+koszulka/ bodziak+ spodenki (długie rękawki)/a do przykrycia jak spi pieluszka

cyska no wlasnie ja sie zastanawiam caly czas kiedy wprowadzic ta spacerowke. moj jak przesypial cale spacery to byl spokoj a teraz niechce spac i caly czas w wozku mi sie podnosi, jakby do siadania.czesto tez placze i wtedy musze b. szybko jechac tym wozkiem.raz go wyciagnelam jak szlochal i tak mu sie podobal swiat ze potem nie bylo jak go wsadzic z powrotem.ostatnio tez go wyciagnelam zeby dac mu herbatke i tez fajnie sie patrzyl i z porotem byl problem.szkoda mi tej gondoli bo jezdze nia od polowy lutego a spacerowke ma opcje w pol lezaca, tak wiec mally nie musi umiec siedziec.

Ostatnia edycja:
Cyska - teoretycznie jak zaczyna siedziec czy sie ponosic. W gondolce nie ma pasow i moze wypasc. Jak bedzie w lecie goraco, to zamierzam w spacerowce na plasko rozlozonej jezdzic, bo wiekszy przewiew jest i nie tak goraco.
A co do gerbera, to ja od czasu afery sloiczkowej bojkotuje wszystkie wroby nestle dla dzieci. Generalnie chodzilo o to, ze syf pakuja, zamiast miesa to sciegna i skorki czyli mom. I to dzieciom... Koncern nestle tez mial wpadke jezeli chodzi o mleko. We Francji dostalo sie sproszkowane szklo a w Chinach dodawali jakies trucizny, kilkadziesiat dzieci zmarlo.
Maciek nie za czesto jadl gerbera, bo drogi, dostawal bobovite, a na zmiane smaku hippa. Musielismy unikac drobiu i wolowiny, a wtedy bobovita miala mniejsza game produktow. A w hippie bylo pare krolikow i rybek oraz schabik.

cyska- tez bym sie cieszyla jakbym dostala taki prezent, jeszcze tak jak piszesz z tj firmy.
U mnie niby spacerowka ma pozycje lezaca,ale chyba jeszcze bym nie ryzykowala.Moja tez juz powoli marudzi na spacerze,podnosze jej czasem oparcie i jak ma odslonieta bude to sobie oglada swiat.Ale to w taki sposob robie ze wiem ze jest bezpieczna(bude ma zlozona tylko jak stoje,a nie jak spaceruje po wertepach)
Ja zaczne dawac sloiczki po skonczonym 4 miesiacu chyba ze pediatra powie cos innego, a ide jtro na szczepienie wiec zobacze.
Moja niunka spi juz 2h szok!!
Chyba odsypia wczorajszy basen i to ze od 15 do 19:30 nie spala nic wczoraj, a mnie akurat wtedy trafila migrena,dobrze ze m w domu bo nawet wymioty mnie zlapaly.Zobaczymy jak bedzie dalej.
pluszacze ja w te upalne dniktore byly czasem i malenka zostawialm w wozku w samym bodziaku i to nawet w krotkim rekawku.A i tak cieplutka cala byla.No i oczywiscie czapka azurkowa.
Ja tez jakos gerbera nie bralam pod uwage, tylko o bobovicie myslalam, no i czytalam na necie opinie ze rosmmanowskie tez sa dobre,ale jak zaczne kupowac i podawac, to zaczne od czytania skladnikow zeby wszytko wiedziec.Moje pierwsze wiec nie jestem taka obeznana, wiec dzieki za informacje.

Ostatnia edycja:
My już wróciliśmy, wyjazd na żagle udany, mała dużo spała, mało płakała, sporo gaworzyła więc było miło. Jak zwykle więcej roboty ze starszym, ale też narzekac bardzo nie mogę.
Zawzięłam sie i od dzis "męcze" małą na brzuszku, niech sie kobitka ćwiczy bo to tylko dla jej dobra. Niestety żadko udaje sie na dłużej jak 10 minut ( z reguły po 5 ma juz dość) ale trzeba być twardym zwłaszcza jak widze jak wasze dzieciaczki pieknie głowe trzymają.

pluszacze słodziaszny Twój Leoncio:) rewelacyjne sa takie małe gadułki - moja też już coraz więcej "nawija";)

Isia niewesoło to wygląda, ale ważne że są metody żeby jakos z tym walczyć, ćwiczcie dużo a z czasem będzie lepiej. a jeśli chodzi o odwracanie to Luśka ma to samo:D z brzucha na plecy jak najbardziej, w drugą niekoniecznie;)

ArliJ śliczne zdjęcia robicie - aż miło patrzeć:)

lady87 kochana teściowa, nie ma co! i tak dobrze że dopiero po porodzie Ci to powiedziała

Susi. duże już Twoje "maleństwo", moją jak ostatnio ważyłam to koło 6,5kg waży a i tak jest co nosić;)

Mitra niesamowitego przystojniaka masz i do twarzy mu w czerwonym;)

czy wyście też miały taka ogromna ochotę na chłodnik w te upały?? szkoda że wiekszość na bazie nabiału - ja tylko pomazyc mogę...

Ostatnia edycja:
Mitra ja mam pytanie jako niedoinformowana :zawstydzona/y: Dlaczego nie Gerber? I jeśli już słoiczek, to jakiej firmy? Mój chłop ma do Ciebie pytanie, bo opowiadałam mu o Twoim kąpaniu się z synkiem, że to czego Tito się nauczy w wodzie, przenosi na ląd ;) czy możesz dać jakieś wskazówki co do takiej kąpieli? Szukamy kolejnych form pomocy Kacperkowi :)

Kacper zrobił duże postępy w ciągu miesiąca. Rehabilitujemy do od 3 kwietnia. Widzimy postępy :-) Jest bardziej rozluźniony, mniej spięty. Daje się go położyć na brzuszku, bez entuzjazmu nadmiernego. Ale przedwczoraj 15 minut na kocyku ze mną i grającą zabawką przed noskiem to nasz wielki sukces. A potem jeszcze co najmniej 5 minut leżał w łóżeczku na brzuszku :) jak nie dłużej, bo nie patrzyłam wtedy na zegarek ;) Fajnie zaczyna współpracować na ćwiczeniach. Dziś była naprawdę dobra rehabilitacja, dał radę pół godziny na brzuszku :) z płaczem pod koniec, ale ćwiczenia były rozciągające i mu się przestało podobać, bo wcześniej to się nawet do mnie uśmiechnął i zagugał ;)

genusia, ja mu po prostu pozwalam na swobodne machanie łapkami , odbijanie sie od dna i boków wanny, troszkę siadania w wodzie bo ma frajdę, uczy sie pracować nóżkami tego ze odepchniecie powoduje przemieszczenie..a potem odbija sie na lądzie i tez przemieszcza ;) Poza tym nad wodą musi trzymać główkę wyzej bo inaczej nosem ryje w wodę i miło mu sie leży na moim brzuchu kiedy sobie chlapie nóżkami i kładę na pleckach trzymając reke pod jego głową i tak sie chłopak nóżkami odbija.. Łatwiej sie dziecku poruszać w wodzie i przyjemniej :)

reklama
Do góry