reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2012

No ja też teraz średnio z netem, bo jesteśmy na urlopie i strasznie powoli mi działa.
Jesteśmy w Porębie Wielkiej ja całe życie jeździłam tu na kolonie a teraz już z dziećmi jestem na wczasach, ale ten czas leci:szok:
Super gospodarstwo z mnóstwem atrakcji dla dzieci Ania cały dzień na polu. Jak wrócę wkleję fotki
Isia nie widziałam Martinka mówiącego, bo za wolno mi się tu otwiera:-(

reklama
Oj zazdroszcze tych wakacji. Mi ciezko bylo wygospodarowac jeden dzien wolny i od razu problem na kiedy klientki przelozyc.
Poza tym moje pracownice niejezdzace wiec na wakacje nie ma szans.
Misiek na poczatku troche zezowal a teraz pieknie wzrok skupia, nawet fizykoterapeutka go pochwalila bo zazwyczaj dzieci z tym calym tortocollis wlasnie zezuja.
Mi sie wydaje, ze to zasluga karteczek bo tak z 4-5 razy dziennie ida w ruch.
Wazylam wczoraj Miska 9,130g.

Ostatnia edycja:
Isia, ale klocuszek :-) nieźle.

Młody nie zezował i nie zezuje, ale za to drugi lekarz potwierdził skazę. teraz tylko wizyta u alergologa i co zrobić, ech.

byłam u pediatry w prywatnej placówce, bo wygrałam w konkursie darmową wizytę. ALE różnica! :szok:

hej, ja dzisiaj korzystam z uprzejmości sąsiadki, mieszkanie mają puste, bo się wyprowadzają, ale komp jeszcze stoi, nawet pyszny sernik dostałam :-D, w pokoju w którym siedzę bawiłam się jako małe dziecię jeszcze, bo kiedyś mieszkała tu moja przyjaciółka i to był właśnie jej pokój, a przyjaźnimy się do tej pory, ehh sentyment...

Moje dziecie "atatuje" na calego. Juz tak fajnie gaworzy, moge go sluchac caly dzien.
Wlasnie jestesmy po wizycie fizykoterapeutki. Nie wiem normalnie mam tak namieszane w glowie. Mowi, ze jeszcze nie slyszala zeby sie glowa sama wyprostowala. A jak trafiaja do niej dzieci 18 mies. co nie chodza to jest juz za pozno.
Ale dzwonila do kliniki i przyznala mi racje, ze ten gosciu co tam pracuje to jakis debi i nie dociera do niego, ze ten kask Martinka rani.
Moj M sprobuje go sam przyciac i zobaczymy.
Dzisiaj zostajemy tylko z Miskiem. Karen i Kevinek jada do znajomych na noc.
Bedzie cisza w domu.:-)

Wlasnie jedna z moich majowek mi tez tego bloga pokazala jak juz zdecydowalam, ze nie nosimy kasku. I teraz znowu mam namieszane w glowie.
Wiadomo, ze nie chce mu zaszkodzic ale nie chce go tez niepotrzebnie meczyc.
A teraz to juz jak kiedys wytrzymywal w kasku nawet caly dzien to 15 minut i placze i tym razem ma do krwi zadrapany tyl glowy.
Najgorzej, ze nasza terapeutka jest super ale gosciu z kliniki nic nie rozumie, nic do niego nie dociera i mysli, ze ja sobie wymyslam.
Nawet telefony od mojej fizykoterapeutki nie pomagaja.
A gdzie indziej nie moge isc bo glupie ubezpieczenie pokrywa tylko 1 kask rocznie.
Jest fima co robi takie wlasnie kaski-opaski ale lepsze ubezpeczenie od mojego meza z pracy juz nam sie skonczylo a nie stac mnie zeby $3,000 na kask wydac.

Witam się po dłuższej przerwie
Isia Ty zarejestrowałaś pierwsze tatatata, a ja mam mamamama i bababa a tatatata nie chce powiedzieć. Ogólnie pediatra stwierdziła, że mamy gadułę, że jak na Jego wiek + płeć to bardzo rozgadane dziecko.
Dziewczyny, po 2 tygodniach w PL stwierdzam, że jednak lepsza pogoda Irlandzka od upałów jakie tu panują. Łatwiej znieść deszcze i dorosłemu i dziecku, a to jak Mały się męczył ostatnie 3 dni to szok.
Pytałam wcześniej co od komarów bo mnie kochają, a nie wiem czy widziałyście takie paletki, ja wczoraj u znajomych zobaczyłam i kupuję całej rodzinie, na meszki też jest ponoć super, gorzej z muchami bo się smażą i śmierdzi: LAPKA NA OWADY ELEKTRYCZNA AKUM. MUCHY KOMARY OSY (2505786642) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wpiszcie na allegro "na komary" to wyskakują różne w różnych cenach. Rewelacja, by wybić komary które nalecą do domu.
Ania Kropla sentymentem powiało aż miło. Ja tydzień temu w Empiku spotkałam sąsiadkę co drzwi w drzwi z nami mieszkała, ma nas odwiedzić nim wyjedziemy. Ponad 10 lat jej nie widziałam, a z jej córkami się wychowałam (jedna rok starsza a druga 2 lata młodsza), bo moja Sis 13 lat starsza to one robiły mi za rodzeństwo.

Witam mamuski dzieci z rocznika 2012. Mam na imie Angelika i mam coreczke, ktora urodzila sie 23.02.2012, ma na imie Wiktoria. Jestem z Katowic . Jest tomoj pierwszy porod ktory trwal tzy godziny i 55 minut. Mala jest bardzo silna zaczyna mi sama powoli siadac. Nie pokoi mnie tylko jej waga bo je duzo a nie przybiera na wadze, obecnie wazy 4,5 kg. pila mleko na alergie ale po nim tez nie przybierala. gaworzy sobei bardzo fajnie na moja siosrr wola aja, gdy czyszcze jej nosek to wola ja na ratunek. Malenstwo jest tak kochane ze nie ma szans aby oddac ja na weekend do dziadkow. Moj przyszly maz nauczyl ja spac w lozeczku odkad ja zaczelam pracowac. a mam 19lat. w nocy potrafi mi przespac cala noc. a mamy czasami ciezko poniewaz dwa zabki naraz wychodza.

reklama
mloda_mama_93 a co na to Wasza pediatra?
Sorki mozecie sie na mnie obrazic ale posiadanie jednego dziecka to jak nie miec dziecka wogole.
Zazwyczaj moje wieczory wygladaja tak: Kevin idz sie wykapac, Karen co chcesz na kolacje?, Kevin umyles sie juz?, Karen: mama ja tego nie bede jadla ja chce cos tam innego, Kevin umyles uszy?, mam naluz mi paste, Kevin czy juz sie umyles?, mam nalej mi to, naloz mi tamto, gdzie jest moja pizama, itd. itp.
A w piatek wykapalismy Miska, polozylismy spac i ... ciiiiszaaaa
W sobote rano juz nam dzwonilo w uszach.
Nie mialam co ze soba zrobic normalnie. Nikt nic ode mnie nie chcial.
A dzisiaj od rana juz drzwi w te i we wte i pol osiedla u nas na podworku. W koncu temperatury zeszly ponizej 30 stopni i mozna na dwor wyjsc. Misiek wyprobowal swoja chustawke w koncu i nawet zesmy sobie zjechali z zjezdalni.

Do góry