reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2012

Antila mloda wazyla 2990 pozniej juz tak nie przybierala ale tez ma proble,y z pecherzem bo mialy juz zapalenie i bylismy leczyc to w szpitalu. !Co do zabkow to ja juz tez oczekuje na pojawienie sie bo od tygodnia jest tak marudna ze brak slow. Pelzanie moja jeszcze nie raczkuje ale pelza i to bardzo fajnie.

reklama
Antila gratulujemy ząbka, ja tez co raz zaglądam, ale na razie nic, po małej też nie widać objawów,

sprite fajnie, że ze skórą lepiej, i to chyba dosyć szybko ci się udało,

moje szczęście nie gaworzy tak ładnie, jeszcze nie powtarza sylab, i z pełzaniem to tylko trochę, ale coś zaczyna kombinować, więc może niedługo zacznie się przemieszczać, za to bardzo lubi się pionizować, a ponieważ ciągle jestem u swojej mamy to noszenia na rączkach ma do woli, leżenie w ogóle jej nie satysfakcjonuje, i nauczyła się wyciągać rączki w kierunku, gdzie chce pójść, wczoraj tak wyciągała do bułeczek drożdżowych produkcji mojej mamy (mówię wam pychota), jedną złapała i do buzi:-D może spróbuje za rok...

to faktycznie mało bo moja startowała z wagi 2920. Teraz ma coś koło 6.
Co do raczkowania moja próbuje ale niev łapie o co chodzi ale pupa w górze i próbuje sie odpychać

jeszcze trochę i będą nam dzieciaki śmigać :-).

ania_kropla, organizm oczyścił się z alergenu i objawy ustały ALE ALE... mam do Was Dziewczyny pytanie!

spotkałyście się może kiedyś z takim czymś jak takie jakby fusy od kawy, czy mak albo czarny piasek w kupie niemowlaka karmionego wyłącznie piersią? w zeszłym tyg. już po wizycie kontrolnej u pediatry pojawiło się takie cudo w kupie :szok:. później przeszło i przed chwilą znowu to zauważyłam. do kontroli ze skórą mam iść dopiero za tydzień, ale chyba już jutro podejdę do lekarza, chyba, że któraś z Was mnie uspokoił :-(. nie mam pojęcie co to może być.

Hejka.
Mój też juz pełza dupcia do góry na kolanka i do przodu tylko na raczkach jeszcze się nie podpiera tylko odpycha a cały cięzar spoczywa na klatce.Do raczkowania jeszcze troche bo ta umiejętnośc dzieci opanowują w 8-9 m chociaz raczkuja 6 miesięczne ale to sporadyczne przypadki mój starszy raczkował i chodził przy meblach od 8 mies a córcia w ogóle nie raczkowała ale ona miała problemy z napięciem.
Co do wagi to najstarszy w wieku 6 m wazył 6800 a urodzil się z 3550 córcia wazyła już 11 kg urodziła się z 3900 a najmłodszy wazy teraz około 8 kg waga urodzeniowa 4350.
ANIA KROPLA narobiłas smaka z tymi drożdżówkami..mój tez by wszystko jadł juz niemogę sobie zjeśc z nim na kolanach bo mi wszystko zabiera dziś niepostrzeżenie liznął sobie mojego loda..

SPRITE ja bym skonsultowała to z lekarzem bo może być to krew w stolcu.

Ostatnia edycja:
też się zastanawiałam nad krwią, ale te mini ziarenka są twarde, jak faktycznie mak (sprawdzałam ręcznie :-p). no nic. jutro przejdę się do pediatry, bo nie ma co zwlekać. najlepiej byłoby pójść z pieluchą, może się uda... ;-)

Witam sie i ja, wrocilismy do domciu na 3 dni.Jutro znow wyjezdzamy na dzialke do tesciow, tym razem nie wiem na ile bo bedziemy wlasnie z tesciami(wczesniej bylismy sami, 3 dni z moimi rodzicami i tydzien z przyjaciolmi).
Co do wagi to faktycznie kruszynki neiktore sa, moja miala wage startowa 3740 w szpitalu spadla nawet troszke ponizej 3500.Wczoraj wazona na lazienkowej wadze z tatusiem, wyszlo 8100.
No i tez sie pochwale wczoraj wykryto pierwszy zabek.W pelni przebity.Byla jedynie troszke marudna przy tym i czesciej w nocy sie budzila.Uciekam mala marudzi. pozdrowienia wysylam.

reklama
Dagrab, gratulujemy zęba :-)

Antila, no właśnie twarde :confused:. kiedyś młody miał czerwone pasemko w kupie i to od razu było do rozpoznania jako krew. natomiast teraz ten "piasek" to naprawdę dziwna sprawa. oby mnie tylko pediatra dobrze zrozumiała. ale chyba nic innego, jak skierowanie na badanie kału zrobić nie będzie mogła...

kiedyś Wam pisałam, że z powodu drętwienia palców (już mi przeszło) u rąk idę do neurologa. no i tak się składa, że po badaniach wylądowałam u endokrynologa, po kolejnych badaniach postawiła diagnozę: poporodowe zapalenie tarczycy :baffled:. gdyby nie te przypadkowe chwilowe drętwienie, to nawet bym się o tym nie dowiedziała, bo objawów tarczycowych póki co brak :szok:

Do góry