Witam się :-)
Jolek sto lat na trzymiesiączki, jakie to dziwne, miał być majowy a miesiąc starszy niż moja purchaweczka, to w końcu jak jest, są w tym samym wieku czy nie :-)
Młoda zalecenia dla noworodka odstaw w kąt, teraz masz niemowlaka i nie obowiązują już zasady sprzed dwóch miesięcy (u ciebie już lada dzień). Może spać całą noc, jeśli przybiera, wali kupole i nadrabia w ciągu dnia, nie ma problemu. Wręcz maluszki z wiekiem powinny spać w nocy coraz lepiej. Moja dla przykładu potrafi zasnąć o 22 i spać do 6 rano :-) A na zagłodzoną nie wygląda

Nadrabia w dzień i je co 2 godziny, dobijając znowu do 8 karmień na dobę (a może jeść w tym wieku już 6 razy bez szkody dla zdrowia).
Mandrzejczuk przy odstawieniu dziecka w samym środku laktacji zioła mogą nie wystarczyć, szkoda, że od razu u pediatry nie wzięłaś leku na zanik pokarmu, bez recepty dobrego raczej nie kupisz a bez niego grożą ci poważne powikłania. Zapalenie, ropnie, itd. Jak chcesz naturalnie, powinnaś dziecko odstawiać stopniowo, karmiąc coraz mniej. Najpierw rezygnuje się z jednego karmienia na dobę itd. Nie wiem tylko, czy weźmiesz to sobie do serca, zauważyłam, że nie słuchasz rad forumowych koleżanek ;-)