reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2011

Ja jak się dowiedziałam miesiąc temu, że będzie Antoś, to od razu od lekarki pojechałam z M na zakupy :-)

Jolek prezentem będzie wyjście do teatru w sobotę i możliwe, że jeszcze kolacja, ale to mama sama zadecyduje na co ma ochotę. A dziś będzie dobre jedzonko (najlepiej niezdrowe) i miła rodzinna atmosfera. M kupi jeszcze balony, serpentyny i inne jakieś śmieszne ozdoby.

Mój kot śpi od wczoraj cały czas, co kilka godzin się przejdzie po domu, coś zje i dalej spać. Ja nie wiem jak ona tak może i nic jej nie przeszkadza, ani telewizor, ani pies, nic kompletnie :)

reklama
chyba będe musiala wizyte w sklepach przelozyc na jutro. straszna mgla:( mowia tylko o wypadkach. moze jutro bedzie lepiej:) bo jutro to juz nie ma odwrotu:):):)

Witam i ja:)
mandrzejczuk - co za historia, ja też się wzruszyłam czytajac Twój post. Dobrze że wreszcie siostra przejrzała na oczy.

hmm.. tak piszecie o tych zakupach dla dzieciaczkow ja nie mam jeszcze nic dla mojej kruszynki :( Po pierwsze ze nie wiem w jakic kolorach kupowac, a takie uniwersalne nie do konca mi sie podobaja... Pocieszam sie tym ze napewno sporo fajnych ciuszków dostane od szwagierki po jej zeszlomajowym synku, bo juz czekaja na mnie w pudlach u niej w pokoju:) Tyle ze jak to bedzie fasolinka a nie fasolek to znowu tylko te unisex sie nadadza, ale co tam:)

Oj musze sie zebrac i isc prysznic umyc bo wlasciwie tylko to mi zostalo do zrobienia przed swietami. Ale nieznosze tej kabiny myc na sama mysl o tym szlak mnie trafia:wściekła/y:

Ja też na razie nie kupuję. Muszę wylukać co ta moja siostra po swojej małej chce mi oddać a potem będę kupować.

Oj widze, ze wzielyscie sie za zakupy dla maluszkow :) ja nie moge sie doczekac kiedy dowiem sie, co w sobie nosze wtedy bedzie mozna zaszalec. Myslicie ze juz powoli czas na wozek i takie tam? Ja myslalam, zeby czegos poszukac teraz, bo moga byc dobre oferty.

Ja wózek i lozeczko muse zostawic na sam koniec:( mieszkamy z M. w jednym pokoju u tesciow i mozemy sie nie pomiescic:) ale damy rade:):)

My już w październiku znaleźliśmy wózek ale kupimy dopiero w marcu albo kwietniu, ale mamy już model wybrany. Ja namówiłam M, żeby pochodzić po sklepach teraz póki jeszcze się nie toczę i w miarę sprawnie się poruszam, popytać specjalistów i wybrać coś co nam odpowiada. Potem wróciliśmy do domu i znaleźliśmy w necie polowę tańszy ten wózek ze wsyztskimi peirdołami do niego typu folie od deszczu, torba, adaptery do fotelika samochodowego, żeby móc też go zainstalować na stelażu wózka. W sumie to moi rodzice chcą nam kupić wózek, ale pierwszeco, to zastrzegłam sobie prawo wyboru i wyznaczenia wózka, bo wiem jaki jest mi potrzebny na te wiejskie wertepy (bo my do Wrocławia mamy 300 metrów, a jesteśmy wieśniakami :-D). Tak się tylko zastanawiam czy kupować taki 3w1 czy lepiej każdą część osobno, bo gondolką pojeździmy może pół roku, a spacerówkę to już na następną zimę dopiero i nie wiem czy kupic komplet i niech leży i czeka, czy pojedynczo. A Wy co myślicie?

Wcinam właśnie pyszną mega wielką drożdżówkę z masą kruszonki i lukru i popijam kawusię z miodem, ale pychotka :-)

ViKamciaG Hope ahaha ,no ja tezsie lenie ! chociaż juz mniej ale na poczatku ciąży to aż się bałam a jeszcze w tym czasie farbowałam włosy.Wiem że zwierze lnieje ale jakos zawsze uzywałam słowa że się leni i tak zostało jaka pani taki pies!!!
Madrzejczuk może magia swiąt w tym czasie ludzie sobie więcejbiorą do serca i inaczej się mysli :-)
A ja od rana zasmarkana ,głowa mnie boli dziewczyny też przeziębione a w sobote małą ma urodzinki i tym razem party w domu juz widze ten bajzel !siostra wpadnie i w niedziele moja setka!

reklama
Czeeść! A u mnie prawie koniec pakowania :) Pisałam wcześniej, że przeprowadzamy się z narzeczonym z Warszawy do Poznania... Już jutro, po ponad 5 latach bycia tutaj, dziwne uczucie:) Zobaczymy jak mi się będzie mieszkało w Poznaniu, no i będę też miała bliżej do swoich rodziców, ulala:)

Ciągle zmagam się z bólem gardła, tantum verde wydaje mi się słabe, no nic będę musiała dłużej się leczyć. Do tego gęsta wydzielina z nosa utrudnia mi oddychanie w nocy, bo w dzień jest ok. Wiem, że kobietom w ciąży zdarzają się krwawienia z nosa, ale dziś to mam istny najazd indian! Mam nadzieję, że to jest normalne, ech...

Miłego dnia życzę:)

Do góry