Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No to dzięki, że mnie też zabieracie na imprezkę
Ja jutro bawię się na zabawie karnawałowej
A teraz już lecę do wanny.
Dobrej nocy Wszystkim!!!

Wisienka ja się nie spotkałam jak dotąd z sytuacją, żeby vatu nie odliczyć i nie zwrócić (zwrot zależy od Twoich chęci, tak czy siak jest nadwyżka). Mówie o klasycznej firmie zgłoszonej do vat, składającej vat7, co ma 100% sprzedaży opodatkowanej dowolną stawką vat (nie zw). Dopytam mojego A bo on bardziej się w takich rzeczach specjalizuje bo może jest jakieś "ale"(ja księguję a jak coś jest nietypowego to chodzimy do szefostwa zapytać). Ale co do przepisów biura pracy to nie chcę powiedzieć źle więc nie powiem wcale (chyba, że się dowiem). Ale nie kojarzę obwarowania, że zwrot trzeba wydać ponownie na firmę, bo załóżmy, że wydasz na następny środek trwały np. komputer (znów odliczysz vat 22% i zwrócisz), potem znów zwrot trzeba wydać na coś do działalności? To tak można kupować aż do pojedynczego pudełka zapałek lub pisaka. A co do samego środka trwałego to trzeba uważać z amortyzacją, bo odpisy nie są wtedy kosztem.
Ale bardzo dziekuje za szczere checi :-) :*****
Jolek ja poprosze podwojna porcje