reklama

Maj 2012

To dlaczego ten mój prowadzący mi tego nie zalecił?? W szpitalu jak sama będę latała po szpitalu po labolatorium (sokładną instrukcję dostałam od lekarki) to w dwa dni dostanę wynik. A na kontrolę ktg chodzę do międzylesia bo mam rzut beretem czyli 3 min samochodem bo człapać nie zamierzam :) A mam zamiar rodzić na karowej bo tam byłam już dwa razy hospitalizowana. ale czy mnie przyjmą - zobaczymy - może mnie przyjmą, bo mój prowadzący napisał że dziecko może mieć hipotrofię ;(

reklama
clue bo to nie jest badanie obowiazkowe tylko zalecane i dlatego niektrzy lekarze nic nie mowia.u mnie z tego co wiem w zadnym szpitalu nie jest wymagane. ale wiadomo lepiej zrobic dla dobra dzidzi ;-)

Clue dlaczego nie zlecił to już pytanie do lekarza. Ale oni jacyś dziwni są. Lekarz który prowadził na początku moją ciążę nie zlecił mi np. odczynu Coombsa a powinien bo ja mam grupę krwi B- a mąż A+. A co do wyników to szybko u was hodują w takim razie. U nas trwa to ok. 5 dni.

Natalka widać co szpital to obyczaj- u nas ten wynik trzeba mieć i tyle. Dlatego lekarze zlecają. A z drugiej strony nie jest to jakieś wybitnie kosztowne badanie bo ja płaciłam 30 zł. :)

Ostatnia edycja:
Karolki - nie wiem, czy to powód, każdy brzuch jest inny.. z Bartoszem miałam wielki i przytyłam 15,5kg, a teraz mam malutką piłeczkę (do porównania z tamtym) i przytyłam tylko 5kg. Ale nie znam się, może po wyglądzie można ocenić, czy są jakieś problemy, czy ja wiem, z wodami, albo właśnie wielkością maluszka...

powiedzcie mi proszę jak to jest z pieczeniem podczas infekcji?
piecze mnie lewa warga sromowa, ale tylko kiedy mam skurcz:baffled: teraz np mam takie lekkie skurcze i z każdym piecze, kiedy skurcz ustaje, pieczenie też. to infekcja, czy jakiś ucisk? nigdy nie miałam żadnej infekcji, więc nie mogę porównać, wiem tylko tyle ile Wy napisałyście..

Katasza - podobno hodują 24 h a ja bezpośrednio oddaje do laboratorium i odbieram bezpośrednio - przynajmniej w teorii a jak będzie to się zobaczy.
W poprzedniej ciąży miałam jakąś infekcję i strasznie piekło, szczypało, swędziało - dostałam coś tam i było ok.
Teraz też coś było nie tak ale poza nieprzyjemnym zapachem nie było innych objawów.

czesc dziewczyny! taka produkcja mialam miejsce od wczorajszego wieczora ze ledwo co przeczytalam po lebkach.
suse, dzis Twoj wielki dzien :) trzymamy kciuki!!! pewnie mala jest juz na swiecie :)
ja zaraz zmykam na wizyte, potem zakupy i bede pewnie poznym popoludniem. poprosze o kciuki zeby czasem lekarz nie powiedzial mi ze niedlugo urodze :) ja rowniez trzymam kciuki za wszystkie potrzebujace i zycze Wam super piatku!!!

mam pytanie , niewiecie czy można cos wziązć na uspkojenie jakieś leki ziołowe czy coć....
Bo mnie z nerówów rozwali:wściekła/y:...nic specjalnego sie nie stało, ogólnie jestem taka nerwowa ,że szok ....
Herbatka meliska niestety nie pomaga.....

Ja też nie miałam zleconego odczynu Coombsa, mimo że mam RH - , mój R. tak samo. Dopiero zrobili mi w szpitalu, ale nie mam tego wyniku, bo mi go nie dali ani nic nikt nie powiedział. Muszę tam zadzwonić do laboratorium, może się czegoś dowiem.
Właśnie się dowiedziałam, że z wynikiem wszystko ok.
U mnie dziś skurcz za skurczem.

Patina, nie wiem czy można coś w ciąży zażywać, ale może spacer na świeżym powietrzu coś pomoże.

Ostatnia edycja:
reklama
Annte ale jeżeli macie obydwoje Rh- to nie ma problemu przeciwciał. Chyba że źle zrozumiałam twojego posta. Generalnie badanie jest jako obowiązkowe 3 razy podczas trwania ciąży. No i sprawdź sobie czy wpisali ci wynik w kartę ciąży, bo jeśli tak to wydaje mi się, że nie ma potrzeby biegania do laboratorium.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry