reklama

Maj 2012

Pieszczoszko mam pytanko chyba do Ciebie, bo nie wiem czy to ty napisałas ze podczas porodu laska zemdlała czy straciła przytomnosc z bolu....co pozniej sie z nia działo wiesz moze czy ja ocucili i rodziła dalej czy cc jej zrobili? tak mnie to zastanawia od wczoraj
Jestem dobrej mysli ze Laurunia dzis wyjdzie do domku :-)

reklama
Olisiaa z tego co wiem to rodzi sie dalej, tez slyszlam ze dziewczyna miala rozne przejscia w czasie porodu, strasznie wymiotowala z bolu , slabla ale urodzila naturalnie:tak:wiec pewnie jezeli nic wielkiego sie matce nie dzieje to nie robia cc:tak:ciekawe jak w przypadku opisanym przez Pieszczoszke...

Annte ale jeżeli macie obydwoje Rh- to nie ma problemu przeciwciał. Chyba że źle zrozumiałam twojego posta. Generalnie badanie jest jako obowiązkowe 3 razy podczas trwania ciąży. No i sprawdź sobie czy wpisali ci wynik w kartę ciąży, bo jeśli tak to wydaje mi się, że nie ma potrzeby biegania do laboratorium.

Katasza, oboje mamy RH -, ale w szpitalu powiedzieli, że musi być zrobiony.W kartę ciąży nikt w szpitalu nic mi nie wpisał. Musiałam się sama upomnieć o wyniki i ordynator mi powiedział tylko tyle, że gdyby były złe to by powiedzieli. A co, jak, masz dobre to nie musisz wiedzieć??? Dla mnie to jakaś paranoja i boję się, że w większości szpitali tak jest, chociaż mam nadzieję, że jednak się mylę. Chyba mamy prawo do informacji nt zdrowia naszego jak i naszych dzieci. Szkoda słów.

Annte no niestety - prawo do informacji sobie a szpitalne praktyki sobie. Wszystko się zgadza- badanie jest obowiązkowe w ciąży. Ja miałam 2 razy i oba wyniki mam wpisane w kartę, ale mi moja gin wpisywała. Chociaż oryginały wszystkich wyników też zabieram do szpitala. jeszcze tak sobie myślę, że jeśli nie urodzę do weekendu majowego to po nim skoczę jeszcze raz morfologię zrobić, żeby była świeża.

Katasza mi gin juz nie kazal robic bo mialam sprzed 2 tyg. Oni uznaja ze w dniu przyjecia masz robione na cito podstawowe i tylko te biora pod uwage. Zaden szpital nie moze sie opierac na wynikach z zew:no:tak jest poprostu. Maja obowiazek zrobic zanim trafisz na oddzial chyba nawet. Wiez Twojego moga nawet nie ogladac, dlatego czasem na koniec lekarze juz nie zlecaja.:tak:
Wyniki morfologii i moczu sa po 5 min juz wiec dla nich to nie problem.

Jak trafiłam do szpitala to tylko zlecili mi morfologię z tych podstawowych, uznali że mocz sprzed 3 tyg. jest ok, a szczawiany są u każdego. Dla mnie to trochę dziwne, bo po 3 tyg. to wiele się może zmienić, no ale nie będę się spierać ze służbą zdrowia. Być może to my mamy wobec nich zbyt wysokie wymagania, w końcu to oni są specjalistami, ale czasami mam wrażenie że biorąc pod uwagę fakty i łącząc je z logiką nie potrzeba nam lekarza, żebyśmy jeszcze wierzyły i ufały swojej intuicji tak jak medykom.

Karolki w sumie też racja. Mi już gin żadnych badań nie zlecała tylko tak sama z siebie się zastanawiałam. Właściwie to czeka mnie jeszcze tylko USG no chyba, że coś się będzie działo ale mam nadzieję, będzie spokój.

Witam,
suse kciuki zacisniete:tak:
pieszczoszka,fiore trzymam &&&&&&&&&&&&&& zeby Wasze dzieciaczki wyszly do domu:tak:
suzi sliczny Ali jest, za Was tez kciuki zeby badania wyszly ok:tak:
Sesja fajnie wyszla,szwagier musi je troche obrobic i podobno dzis maja byc gotowe:tak:G sie rozkrecil,nawet Seba zrobil zdjecie ze mna i z Misia:happy2:kilka zdjec Misia ma sama z Seba:tak:
Czytam Was i co chwile cos sie dzieje:baffled:Zaraz musze sie zabrac za sprzatanie:tak:
Kciuki za wizytujace sie:tak:
Milego dnia

reklama
A mnie się robi coraz bardziej niedobrze...:baffled::baffled: Zaraz może gorzką herbatę (fuuu) sobie zapodam, bo nie mam zamiaru znów obejmować toalety... Mam już dość :-(:-(:-(:-(:-(

Dorka - pochwal się później fotami :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry