reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

Kugela to nie jest tak, że oni od razu dzień po terminie wywołują. Po prostu przyjmują na oddział i tydzień czekają, robią badania i tyle. Dopiero po tygodniu zaczynają działać.

reklama
pieszczoszka :( Oby szybko Ci sie to wszystko zagoilo!

kugela a ja uwielbiam swiezego ananasa! no w tamtej ciazy jadlam non stop, az mialam w ustach poranione;) teraz tez jadlam kilka razy, jeden wielki naraz, ale jakos nie dziala na moja szyjke i na inne takie. NO ale 7 naraz to sie chyba nie skusze ;-)

Katasza - sa tez nadgorliwe przypadki chcace pchac kobite pod igle od razu po tp :-p Tydzien po terminie to w miare sensowny okres o ile termin byl sensowny. Np. mnie moj z USG wydaje sie bezsensowny, wiec ja sie (wbrew gince) za "przeterminowa" (jeszcze) nie uwazam :-pI mysle, ze lepiej z dwojga zlego (jesli ma sie taka mozliwosc, oczywiscie) latac codziennie do lekarza z moczem i pod KTG i wracac potem do domu niz lezec w szpitalu i schizowac :tak:

hej laski
mnie dzis wypuszczono bo niechciałam tam lezec bez celu i powiedziałam ze przyjade jak wody odejda lub skurcze beda ordynatorka sie zgodzła i juz w domku potem nadrobie co u was:))

Dzięki dziewczyny, to się uspokoiłam. Ja myślałam, że Wy dzień po terminie idziecie i zaraz wywoływanie. A skoro jest jak jest to ja ten tydzień wolę domu być:tak:

Pomocy na moje gardło i ucho, już nie wiem co sobie zapodać żeby przeszło:-(

Hej!!!

Ooo Elcia witaj!!! Jednak ucichło? :-)

Dusia lekarz na pewno wie co robi! ;-)
Ja akurat nie mogę przenosić przez cukrzycę ciążową. :confused2:
Jutro się dowiem czy mam się stawić w dzień wyznaczonego terminu czy dzień po. Łożysko pewnie już nieźle zasyfione... :eek:

A na gardło może płukanie sodą pomoże? Też tak miałam tydzień temu. Prawa strona+ swędzące ucho... okropność... ale przeszło!

pieszczoszka powinno się wszystko wygoić! ;-):-) potem koniecznie przegląd podwozia i cytologia!

Ollena to czekamy na relacje po olejku :-p:-D bleee... na samą myśl wypicia mnie rzuca...:-D

Sylwina dobrze że ciśnienie się unormowało i czekasz sobie w domu :tak::-)

Za trzy kolejne majóweczki trzymam kciuki!!! Oby poszło szybko, łatwo i przyjemnie!!! :-D:-D:-D]

Miłego popołudnia!!!

U nas sie trzeba zglosic do spzitala w dniu terminu le nei na żądne leżenie ani wywołanie, jedynie na ktg. Trzeba juz wtedy czesto kontrolowac czy z dzieckiem wsyztsko ok. I na to ktg pryjezdza sie co 2 dzien.

Czesc dziewczyny!!!

My nadal 2 w 1 , noc przespana tylko z czestym wstawaniem do wc , ale juz sie do tego przyzwyczailam.
Brzuch co chwila sie stawia ale nie reaguje juz na to bo i tak po paru godzinach wszystko przechodzi.

Trzymam kciuki za Azule,Anik i Ollisie zeby szybko poszlo
yes2.gif
i oczywiscie za te co chca zeby maluchy juz sie urodzily tez
yes2.gif

Ja na szybko wpadłam się pochwalić, bo nie mam netu- mieszkanie niewykończone, mieszkamy u teściów i trochę mnie nie będzie jeszcze

Dnia 2 maja na świat przyszedł (jednak) Piotruś, ważył 2900gram (ale waga popsuta i faktycznie to było około 3300gram) i wysokości aż 55cm. Młody na razie grzeczny, je i śpi i podziwia ten dziwny świat. Poród, mimo tego że bardzo chciałam rodzić naturalnie skończył się cesarką, dostałam wszelkie możliwe środki na wywołanie i miałam 5 razy robiony masaż szyjki, ale skończyło się na rozwarciu 9 cm i dalej nie szło, a jak parłam to szyjka pękała. No więc mnie pokroili niestety!

Trzymam kciuki za wszystkie i nie mogę się doczekać jak nadrobię!!

reklama
Witam mamusie/przyszłe mamusie!
Od dwóch dni zdycham i chodzić nie mogę..:( spojenie łonowe tak boli/jest zesztywniałe że czasem mam ochotę usnąć i obudzić się dopiero na porodówce:/:crazy: Pogoda jak na moje nadciśnienie jest kijowa więc nadal większość dnia w łóżku.
Trochu się pożaliłam,ale lepiej na duchu ,bo moi domownicy tego nie potrafią zrozumieć:crazy:Aaaa!!! i mogę polecić wszystkim lubiącym pomarańczki wspaniałe-słodziusieńkie w kauflandzie.Ostatnie dni zjadam ich po 5 dziennie i nie mogę przestać:):-) a od jutra są 1,99/kg więc się bardzo opłacA;-):-D ...Jutro wizyta u mojej gin to się tam okaże co moja mała kombinuje;-) Póki co 3mam za wszystkie kciuki i życzę miłego dzionka!

Do góry