reklama

Maj 2012

pieszczoszko rodzilam w grudniu, na zewnatrz bylam chyba w 4 dobie zycia Patryka, dzien wczesniej go tarasowalam;)

Czym szybciej tym lepiej wg mnie, swieze powietrze wszystkim dobrze robi.

Dawniej ludzie samochodw nie mieli to zaraz po szpitalu byl pierwszy spacer;)

No ale jak mroz jest trzaskajacy to nie da sie po 3 dniach chyba, ale wychodzic tyle ze na 20min max i ubrac o jedna warstwe wiecej jak sobie.

reklama
Hm moze i tak ale ja na takim mróz jak był wtedy bym dziecka nie wzieła ... nie chodzi o jakas zasade czy cos ale poprostu to dziecko kolezanki bylo zmarzniete i to porzadnie ..... takie malenstwo a czerwone bylo jak pomidor. Ja odczekam tak myśle 7 dni od urodzenia:)

Zależy jakie bedą temperatury ;)

A ja bym chciała podziękować temu kto wymyślił cholera zęby mądrości. Od 3 lat mi wychodzą! A teraz na apapie musze jechać bo normalnie aż te z przodu mnie bolą :[

little a mi wychodzą 4 zęby mądrości na raz od 2 lat hehe i powiem ci ,że czasem ma spokoj pare mies a nie raz tak sie pchają ,że az mi rania policzki.... jak nie byłam w ciazy tylko ketanol pomagał... a teraz jak mnie bolą to biore paracetamol i smaruje takim żelem dla dzieci na wyrastajace ząbki:)

No mi właśnie też 4, ale raz jeden, raz drugi. I żaden nie jest jeszcze zupełnie na wierzchu, ten na dole z prawej strony jeszcze całkowicie schowany, najbardziej boli ten z lewej. Najgorsze jest to że wiem że nie wyjdą, bo miejsca nie mają i widzę że wychodzą tak bokiem a na dodatek ściskają mi resztę zebów. Teraz z przodu czuje jakby mi ktoś ściskał zeby! Nie mogę sie doczekać aż apap zacznie działać.

Ale do dentysty się nie wybiorę, nie ma nawet takiej opcji :| Boję się straszliwie, taka trauma z dzieciństwa. Na dodatek oprócz tych nieszczęsnych ósemek, mam dziurę w zębie która czasami boli. Normalnie przed ciążą to był apap i ketanol garściami, a teraz uważać trzeba, połówka apapu, odczekać pół godziny, jak nie pomoże druga połówka.

u mnie tez na zmianę rosną i widać każdego z nich ale nie tak bardzo.. w sumie wcześniej czy później trzeba usunąć te zęby bo po pierwsze krzywią pozostałe zęby i na dodatek takie zęby się szybko psuja.. ja byłam u dentysty i mówił ze usuniecie jednego zęba 300zł bo trzeba rozcinać dziąsła i je szyć poza tym 4 na raz nie wyrwie tylko ma być co najmniej miesiąc odstępu bo po takim wyrywaniu buzia puchnie i nie raz robią się stany zapalne.

Ja się w zeszłym roku jednego pozbyłam :) Nie było to najlepsze doświadczenie w życiu ale już się nie męczę. Zostały jeszcze teoretycznie 3. Teoretycznie bo jeden jest zatrzymany i raczej się to nie zmieni. Drugi jakimś cudem nawet jak wychodzi to nie boli. No i został 3 który planowałam usunąć w tym roku ale chyba się odwlecze trochę. Na razie cisza i spokój, choć na początku ciąży ten jeden dawał mocno znać o sobie. Zobaczymy jak długo będzie spokój. W każdym razie łączę się w bólu.

Chociaż przyznam szczerze że mogło być gorzej, bo przynajmniej stanu zapalnego nie mam. Bo jak wcześniej miałam to był tydzień jedzenia zupek przez słomkę ;)

Podziwiam za odwagę w chodzeniu do dentysty, ja od kilku ładnych lat nie byłam, po cudownych, wspaniałych przeżyciach z szkolną dentystką ;)

reklama
pieszczoszka ja rodziłam w grudniu ale mrozów wtedy nie było-temp ok 0. Pierwszy styk ze świeżym powietrzem Mała miała jak w 2 dobie ze szpitala wychodziłyśmy i miałyśmy ok 4 minutowy spacer na parking do auta,potem w 5 dobie byłyśmy pierwszy raz na spacerze ale tylko 10 min,na następny dzień już 15 min,potem 20 i tak codzień coraz dłużej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry