reklama

Maj 2012

Ja mialam 4 zeby madrosci,jeden wyrwalam normalnie kilka lat temu, drugi w zeszlym roku tez normalnie:tak: Najpierw trzeba zrobic przeswietlenie panoramiczne szczeki i wtedy dentysta decyduje:tak: Ja mam jeszcze 2 do usuniecia ale to juz chirurgicznie:baffled:,wiec na razie nie ma szans:no:Jeden caly prawie zepsuty i co chwile sie kruszy i boli:-(Na razie bez lekow przecie bolowych dzialam:tak: U nas mozna wyrwac na NFZ ale trzeba jechac do Gdanska, a tam tylko 10 osob dziennie przyjmuja:baffled: Zapisac sie mozna ale to tylko konsultacje i na zabieg trzeba jeszcze raz sie umawiac:tak:Moze w koncu po porodzie sie zebiore i pojade :tak:
Witam nowa mamusie:tak:

reklama
Ja miałam usuwany chirurgicznie. Nie było tak strasznie. Dziąsło trzeba było rozciąć, potem studenci we dwóch wyrwali cały ząb (jeden mnie trzymał, drugi rwał), potem szycie i do domu. Nawet nie spuchłam za bardzo. Obyło się też bez leków przeciwbólowych, chociaż profilaktycznie zaopatrzyłam się w ketonal

Ja miałam usuwany chirurgicznie. Nie było tak strasznie. Dziąsło trzeba było rozciąć, potem studenci we dwóch wyrwali cały ząb (jeden mnie trzymał, drugi rwał), potem szycie i do domu. Nawet nie spuchłam za bardzo. Obyło się też bez leków przeciwbólowych, chociaż profilaktycznie zaopatrzyłam się w ketonal

O mój boże..... opis nie zachęca :D
Nigdy nie miałam wyrywanego zęba u dentysty, nigdy nie miałam znieczulenia. Pamiętam tylko jak bardzo bardzo bolało, jak tego nienawidziłam (wizyta minimum raz w tygodniu :wściekła/y:) i jak mdlałam z bólu po truciu zęba...

zastrzyki nie są takie złe.. mnie dźwięk samego wiertła przeraza:P kiedyś mama mnie umówiła do dentysty i poszłam .. siedziałam w poczekalni i słyszałam straszne wiercenie i poszłam do domu hehe :D ale mnie mama opieprzyła :-D

ja też wizytę u dentysty traktuję jako baardzo nie przyjemną konieczność;-) na szczęście odpukać nie mam jakiś większych problemów z zębami więc nie ma tragedii boję się tylko że zacznie być z nimi kiepsko po porodzie bo słyszałam że właśnie wtedy zęby często się "sypią":no:

mojej cioci w ciazy dziąsła krwawiły strasznie.. pozniej zeby zaczeły sie ruszać... i skonczyło sie na tym,że wypadło pare zebów ,teraz ma sztuczne . Mam nadzieje,ze u mnie nic się nie stanie.. przy myciu zębów juz czasami mi krwawią dziąsła a zeby są bardziej wrażliwe

Witam wszystkie majowe mamuski,ja po prawie 10 latach wkońcu doczekałam się 2 ciąży ,to już 23 tydzień termin mam na 6 maja pozdrawiam wszystkie mamy z dublina.

Joasia witaj!

O mój boże..... opis nie zachęca :D
Nigdy nie miałam wyrywanego zęba u dentysty, nigdy nie miałam znieczulenia. Pamiętam tylko jak bardzo bardzo bolało, jak tego nienawidziłam (wizyta minimum raz w tygodniu :wściekła/y:) i jak mdlałam z bólu po truciu zęba...

Dentysta to zło konieczne, ale wolę cierpieć u dentysty niż w domu z bólem zęba. Rok temu wyrywałam ósemkę z podwójnym znieczuleniem przez prawie dwie godziny. Myslałam, że umieram. Nie spuchłam, ale wszystko poszło mi w gardło i przez trzy dni nie mogłam mówić. Do dentysty chodzę bez problemu, pocierpię i z głowy. Teraz mam kilka do zrobienia, mam nadzieję, że do końca ciąży nic się więcej nie popsuje. Tylko dziąsła krwawią ale stosuję Lacalut activ i faktycznie pomaga.

U nas pogoda taka, że odechciało mi się spacerów, leje i wieje. Humor już lepszy, może dlatego, że zaczęły się ferie.

Chociaż przyznam szczerze że mogło być gorzej, bo przynajmniej stanu zapalnego nie mam. Bo jak wcześniej miałam to był tydzień jedzenia zupek przez słomkę ;)

Podziwiam za odwagę w chodzeniu do dentysty, ja od kilku ładnych lat nie byłam, po cudownych, wspaniałych przeżyciach z szkolną dentystką ;)
Little_nina to nie najlepiej, dla mnie od zawsze wizyta u dentysty była czymś najzwyczajniejszym na świecie i zawsze mam wszystkie zęby wyleczone. Powinnaś jednak sie przejść bo możesz sobie zaszkodzić. Nie ma co się zrażać do dentystów przez stare doświadczenia, bo to ważna kwestia.

Witam wszystkie majowe mamuski,ja po prawie 10 latach wkońcu doczekałam się 2 ciąży ,to już 23 tydzień termin mam na 6 maja pozdrawiam wszystkie mamy z dublina.
Witam nową mamę :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry