reklama

Maj 2013 :):)

reklama
był program o nieuleczalnie chorych - nienarodzonych dzieciach, które zazwyczaj umierają krótko po porodzie. I o opiece hospicyjnej dla kobiet w ciąży.

to chyba lepiej ze nie moge ogladac, i chyba jutro tez nie obejrze jak sie online filmik pojawi...

lece szukac pizamy dla syna bo jutro nocuja w przedszkolu a on chce spac przy swojej przyjaciolce- tak mowi- i chce miec nowa ladna pizamke...

Wściekam się, bo nie mam zbyt dużo pieniędzy i W. mi powiedział, żebym się wstrzymała z robieniem zakupów dla dziecka, aż przyniesie do domu trochę grosza (robi wykończeniówkę teraz i pieniążki przynosi albo co tydzień, albo co dwa). No i była awantura wieczorem, bo powiedziałam mu, że w ogóle nie zależy mu na dziecku i po cholerę się decydował, skoro ma je głęboko gdzieś, że urodzę dziecko i to maleństwo przyprowadzę do nie wykończonego w stu procentach mieszkania itd. :confused2:

I niech mi ktoś k*rwa powie, jak to jest z tymi cholernymi miesiącami ciąży? W jednym miejscu znalazłam informację, że 7 miesiąc ciąży jest od 25 do 28 tygodnia, w drugim zaś, że od 28 do 31. Gdzie tu logika?

Ostatnia edycja:
Citrus zaufaj mu. Maluszkowi w pierwszych tygodniach życia do szczęścia potrzebny jest cycek, mama i pieluszka. A reszta do dodatki które można dokupić wszędzie.
Będzie dobrze.

A miesiące ciąży to różnie liczą. Chyba od 28 tyg jest 7 miesiąc, ale ręki za to nie oddam.

ja mc liczę od okresu, jak miałam 6.08 to 6.02 skończyłam 6 mc i zaczęłam 7, i 06.03 skończę 7 mc i zacznę 8
dla mnie to najbardziej jasne

a ty citrus chyba masz tradycyjne podejście do rodziny co? że facet zajmuję się kasą a kobieta facetem :tak: a Twój W nie powiedział że nic nie masz kupować bo nie, tylko że masz poczekąć aż kasa przyjdzie a to różnica

reklama
A ja powinnam pojechać do pracy zawieźć zwolnienie, aleeee tak mi się nie chce :baffled: że chyba pójdę na pocztę i wyślę :-p
Mnie od rana boli gardło, chyba zaraz posokam ząbek czosnku .... i tak się dziś z nikim nie będę całować :p

ja zwolnienie zanoszę kumpeli z którą normalnie jeżdżę do pracy, mieszka w bloku obok:)
dawaj akcję czosnkową! na śniadanie grzanki z czosnkiem i solą - mniam! ja tam uwielbiam!

witajcie środowo :)
Nanu jak szkoła rodzenia? Jak wrażenia?

A ja miałam ciężką noc od 2 dni bolało mnie podbrzusze jak zwykle myślałam, że się rozciąga a wczoraj doszło pieczenie przy sikaniu, w nocy tak piekło i bolało, że myślałam, że zejdę z tego świata i łyknęłam furaginum, jedyne co mi mogło pomóc :/ Dzis idę z sikami do laboratorium.

Było bardzo ciekawie, choć pierwsze zajęcia trafiliśmy akurat w sklepie z asortymentem dla dzieci:) Było o fotelikach, materacach i gadżetach rynkowych dla dzieci, co warto a co może mniej:)
Ale zadowolona jestem:)
Muszę dziś tylko podejść do tej przychodnie podpisać deklarację bo nie wzięli wczoraj.... ehhh... przy okazji może do Magnolii się wybiorę... jak przebrnę przez te śniegi!:szok:

kciuki za moczowe sprawy, też raz miałam z tym problem w tej ciąży, ale gin dała na miesiąc jakiś lek z żurawiną i antybiotyk do rozpuszczenia (saszetka na jeden raz) i przeszło...

Przespałam pierwsza noc z moją poduszką ciążową - mega zakup polecam z całego serca. Nic nie boli ;))

zgadzam się! ja już bez niej nie umiem spać! nawet z S opanowaliśmy skuteczny sposób jak się przytulić we trójkę z poduszką:P

Wściekam się, bo nie mam zbyt dużo pieniędzy i W. mi powiedział, żebym się wstrzymała z robieniem zakupów dla dziecka, aż przyniesie do domu trochę grosza (robi wykończeniówkę teraz i pieniążki przynosi albo co tydzień, albo co dwa). No i była awantura wieczorem, bo powiedziałam mu, że w ogóle nie zależy mu na dziecku i po cholerę się decydował, skoro ma je głęboko gdzieś, że urodzę dziecko i to maleństwo przyprowadzę do nie wykończonego w stu procentach mieszkania itd. :confused2:

oj widzę że trafiło na jeden z drażliwych dni... te hormony! ja wczoraj 3 razy napyszczałam S że mam dość mycia lustra w łazience - ale zrobiłam to tak jakby to lustro koniec świata oznaczało:P
dziś z rana po myciu zębów latał z ręcznikiem papierowym i płynem do szyb:D z tekstem: "żeby nie było!" :-)

a ja dziś mam 100 dniówkę wg OM (choć suwak przestawi mi się chyba ok 14, jakoś tak działa dziwnie), no i wg USG to już nie 100 a 94 dni! :D

w każdym razie częstujcie się!

12350203-ciasteczka-baby-shower.jpgbocian.jpge9d5c3b20122166c929c63e39a5dc4e9.jpgimages.jpgimages2.jpgl_baby-shower-edible-cake-image-topper-6736.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry