reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

Polatola
Ja od wagi sprzed ciąży chciałabym mieć -8 albo -10
A wesele mam we wrześniu 2013!!!

Jadę na tą jazdę. .. Bleeeeeeee

A obiad dzisiaj wczorajszy:) grzybowa

reklama
zrobiłam w końcu chłopski garnek, nie mam czasu na cudowanie bo mam na 13:30 do pracy ... A pogoda tak piękna że aż wszystko wewnątrz mnie wyje że musze się zamknąć w robocie do późna :/

u mnie na balkonie lato normalnie
nigdy nie paliłam, nie kumam tego nałogu :) zawsze mówię że pić ok, ćpać kumam po co ale po co palić?
malowanie na finiszu :) jedna szafa skręcona :) wstępnie rzeczy poukładane, wysiadam normalnie, na spacer już nie mam siły
za to posegregowałam ciuszki do rozmiaru 68 i ledwo się mieszczą w szafie narożnej :szok: masakra, a czeka mnie pranie ich jeszcze
dziś skręcanie bieliźniarki, poprawki malarskie, układanie, a jutro sprzątanie.
Ja mam celulit zwłaszcza na lewym udzie i pośladku, ale też w ciąży jakby bardziej, po I trochę samo mi zeszło, dziś zauważyłam na biodrze ze 2 rozstępy takie blade :szok: masakra
a po I ciąży brzuch schodził koło 3 mc, mam nadzieję że teraz będzie lepiej

Zapominajko ja chodziłam regularnie na zumbę nawet zdarzało się 3 razy w tygodniu, uwielbiam to. Prócz tego, że można potańczyć, poćwiczyć to ile w tym radości i zabawy, super rytmy, rewelacja.
Zeby schudnąć to dobra jest siłownia i zajęcia areodynamiczne. A brzuch najlepiej stracić przy 6 weidera. Sama kiedyś ja robiłam, bardziej tak dla sprawdzenia i powiem, że naprawde daje efekty, ale powiedziałam sobie NIGDY WIECEJ.

odwiedził mnie dziadek,87lat!!! wuj go przywiózł 100km do mnie:)

nooo citrus takie akcje od rana, dobrze, że się wyjaśniło!!!

zapo ten fotelik jakieś 400zł kosztował ze 4 lata temu. jak znajdę to wrzucę linka!;-)

aneta i właśnie w kwestii mojej mamy mam największe wyrzuty bo strasznie dużo mi pomaga mimo iż pracuje na 2 zmiany i bez niej nie dałabym rady a z drugiej strony mamy zażarte charaktery i często się mamy dość!:angry:

Mdła w olsztynie drogi rowerowe niby są, ja spod domu do centrum 6km taką dojadę ale są krawęźniki i i tak trzeba mieś oczy dookoła. Moja córcia od zeszłego roku jeździ sama (po 15km robiła), synka woziłam w foteliku ale teraz z trzecim to się chyba nie da na taką wyprawę a przyczepek się boję zwłaszcza dla malutkich dzieci...
ja na siłownię jeździłam codziennie od 20 do 22:30. w jedna srtonę jakieś 10 km... kurde wszędzie daleko... teraz planuję jezioro codziennie bo uwielbiamy a mamy 3 wokół i 10min drogi, kupię sobie orbitreka za kasę z ubezpieczenia za szpital i będę dawać w domu!!!:-)

cytrynka ale pomożesz nam osiągnąć postawę "żryj mniej"??:sorry2: co do tej wielorybicy to odpuść sobie! jak już to jesteś emerytowaną wielorybicą zmienioną w szprotkę! wiele z nas by chciało osiągnąć to, co TY kochana!!

sembo szybki obiad na przyszłość: ryż z ziołami i serem, albo makaron z warzywami na parę i z filetem z kurczaka

wikki dla mnie siłownia the best:) na zumbę mam chętkę ale drogie to a 6Weidera za bardzo obciąża mi kręgosłup a mam dyskopatię..:-(

chmurka ja myślę że po sn też lepiej "szóstki" przez kilka miesięcy nie robić...

cellulit? babki wy się cieszcie że nie leżycie!! ostatnie pół roku na leżąco a ja dostałam tego świństwa na łydkach i plecach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok:

Ostatnia edycja:
Kartagina, a napinasz mięśnie nóg podczas leżenia? Trzeba, koniecznie trzeba, bo nam się flaczki z mięśni porobią i będziemy miały masakrę przy długich spacerach... :-D Ja kilkanaście razy dziennie sobie napinam mięśnie nóg (uda normalnie, a łydki w taki sposób, że palce stóp jakby "przyciągam" do klatki piersiowej), teoretycznie w celu usprawnienia krążenia, ale jednak leżenie robi swoje i mięśnie "siadają" :-( Szlag by to jasny...

Co do zumby, to moja czterdziestopięcioletnia maminka zaczęła chodzić w lutym i sobie bardzo chwali. W styczniu jeszcze płakała, że szkoda, że zumba dla młodych, a teraz śmiga aż miło i jeszcze mówi, że większość pań to nawet babeczki od niej starsze :-) Niech chodzi, nie będzie mi płakać, że jest za gruba :-D Ja po porodzie też bym poszła, jeśli jakiś pieniążek będę mogła na to przeznaczyć.

chmurka nie strasz, że tak długo się dochodzi po cesarce do siebie? Ja z moimi skłonnościami do gojenia się ran w dwukrotnie dłuzszym czasie to pewnie będę rok cierpiała.

Ja mam fajnie, bo mam kartę benefit ( multisport ) z pracy za którą płacę 105 zł na 3 msc i ona obejmuje też zajęcia z zumby, bo faktycznie troche kosztuja takie zajęcia. Ale jak my będziemy po ciąży będzie lato, więc spacerki i pobyt na dworze z maluchem nam dużo pomoże, przynajmniej mam taką nadzieję.

citrus szczerze to się boję. dla mnie każde napinanie w dole kojarzy się parciem i obciążaniem szyjki a o tej mojej schizie wolę się nie wypowiadać... będę trochę próbować chociaż wg dra MI NIC NIE WOLNO oprócz chodzenia sikać... a mięśnie miałam super a teraz to już dawno siadły.....:shocked2:

reklama
Wikki, ja pół roku po cc nie byłam wstanie robić zwykłych brzuszków a ty mi tu z 6 W wyjeżdżasz ;p

mi nawet po cc lekarz zabronil wykonywac jakiekolwiek ciezsze cwiczenia o brzuszkach wogole juz nie wspominal, jak mi powiedzial lepiej odczekac te 6 miesiecy i pozniej stopniowo niz miec np. nieszczelny pecherz...

Do góry