reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

Witam was dziewczyny ost nie wchodziłam na forum nie miałam na nic sił co do naszych małych urwisów też mam czasami problem z moją ,a jeszcze teraz gdy lecą w tv reklamy na temat zabawek wszystkie by chciała i tylko słysze kup mi to i to i nie dochodzą ,żadne argumenty tylko marudzeniem wszystko wymusza ahhh jestem ciekawa co to będzie przy dwójce już się nie mogę doczekać:)

Dziś po raz pierwszy usłyszałam maleństwa bicie serduszka mam taki fajny sprzęcik co przykładam do brzucha super rzecz dla mam które często się zamartwiają czy z maleństwem ok jak się nie odczuwa ruchów.Poczułam pierwsze ruchy w 14tyg takie delikatne trzepotanie ,w 15 tyg już odczuwałam małe kopniaczki ,ale od 3 dni nic żadnych ruchów troszkę się zmartwiłam bo nie wiadomo co się dzieje ,no ale po tym moim domowym pomiarze wiem ,że dzidzia z dzidzią ok

reklama
Cytryna właśnie w tym rzecz, że ja przed ciążą miałam te problem z jedzeniem (tabliczka i blacha i dopóki się nie skończyło)...
A w samym Poznaniu nie mieszkam i stąd pomysł na tort. I ten tęczowy też mi łbie chodzi, tylko ubrany w jakiś lukier plastyczny dla Igiego.
Znalazłam takie cudo. ale nie wiem, czy mi talentów wystarczy:
tort+ze+scooby+doo+z+duchami.l.jpg

Zapominajka, ja do teraz potrafię jeść, dopóki jest, ale to jest problem siedzący w głowie, niestety :dry: Pilnuję się, żeby nie przesadzić i mam nad sobą bat w postaci chłopca mego, który ma przykazane, że jeśli widzi, że jem za dużo, od razu ma mnie przywołać do porządku. Działa jak dotąd, a to najważniejsze. Wszystkie "jedzeniowe" problemy siedzą w głowie, pewnie do końca życia będę łakomczuchem i muszę się pilnować sto razy mocniej, niż inni, to najbardziej boli :-(

Tort piękny, widziałam w internecie mnóstwo porad dotyczących lukru plastycznego. Zerknij z ciekawości na tortownia.pl - fantastyczna strona pełna cudów :-)

Moja bratowa zrobiła taki torcik rok temu dla synka, ja jeśli chodzi o masę cukrową to się nie biorę za taką robotę, bo jestem całkiem antytalencie :) w tym roku bratowa chce zrobić Kubusiowi tortt w kształcie autka. Świetnie wyglądają te torty z masą cukrową ale sporo z tym zabawy

Załączniki

• 403139_3169382156644_2074128388_n.jpg
    403139_3169382156644_2074128388_n.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 38
Kaja ty weź przestań. Przecież z twoim charakterem te maluch głowami i dupkami by cię zamęczyły.
Może one są jakoś na tylnej ściance i ich nie czujesz. Z Marysią też późno poczułaś.
Albo ty taka gruboskórna.

No tylko Kate zwymiotowała i pewnie od razu postawili na nogi 2 oddziały.

Chmurka rycz.

o, to mi sie podoba, gruboskorna, przy tym zostaje:-D

Cytryna właśnie w tym rzecz, że ja przed ciążą miałam te problem z jedzeniem (tabliczka i blacha i dopóki się nie skończyło)...
A w samym Poznaniu nie mieszkam i stąd pomysł na tort. I ten tęczowy też mi łbie chodzi, tylko ubrany w jakiś lukier plastyczny dla Igiego.
Znalazłam takie cudo. ale nie wiem, czy mi talentów wystarczy:
Zobacz załącznik 520333

Bomba! jedziesz malenka:-D

Hej dziewczynki,
dzisiaj kilka razy usiłowałam Was doczytać ale ni cholery;/ jakaś megaaa słaba jestem i ciągle bym spała:-(

wiikki- wyrywanie osemek do przyjemnosci nie nalezy, moze uda sie przeciagnac az po porodzie

mamy starszych dzieci jak radzicie sobie z atakami szalu swoich dzieci, moj syn wlasnie ma drugi taki mega w swoim zyciu i mam ochote uciec, siedzi ubrany w kurtke buty czapke...w kuchni rzuca autkami i placze, zaraz mu zabiore te auta
na dodatek po wczorajszym spokojnym dniu bez wymiotow dzis poszedl do przedszkola ale musialam go odebrac bo tam zwymiotowal, matko co za pech z tymi chorobskami

fajnie ze macie snieg u nas wczoraj troche spadlo w nocy ale rano juz nic nie bylo teraz 5 stopni na plusie

Ogólnie wyrywanie zębów do przyjemnych nie należy bez wzgl na to, który to zębol.

Współczuję Wam tych histerii. Moje córa to mała buntowniczka ale Bogu dzięki w histerie nie wpada

Hehehehehe
Citrus ja myślałam, że ty cukiernie omijasz szerokim łukiem ;-)

Ja się muszę zabrać za szukanie tortu dla Igorka, bo się urodzinki zbliżają wielkimi krokami :tak:

Ja uwiebiam robić torty:tak: i obiecałam sobie, że dopóki żyje moje dziecko na urodziny nie będzie miało kupnego tortu.

Kaja - mieszkanko ładne ale od razu mam przed sobą czarną rozpacz mojej sis jak widzę czarne meble:) co 20 minut może przecierać kurz, a i tak wiecznie znajduje cieniutką warstwę tego cholerstwa.

Ostatnia edycja:
Co do tortów i w ogóle gotowania/pieczenia, to ze mnie dupa wołowa. Wolę to zostawić Mamie lub Teściowej:tak:

A blachę ciasta czy worek cukierków też potrafię bez mrugnięcia okiem wciągnąć do brzucha. Chociaż już od dawna mi się to nie zdarzyło, staram się hamować:sorry2:

Hej dziewczynki,
dzisiaj kilka razy usiłowałam Was doczytać ale ni cholery;/ jakaś megaaa słaba jestem i ciągle bym spała:-(

Ogólnie wyrywanie zębów do przyjemnych nie należy bez wzgl na to, który to zębol.

Współczuję Wam tych histerii. Moje córa to mała buntowniczka ale Bogu dzięki w histerie nie wpada

Ja uwiebiam robić torty:tak: i obiecałam sobie, że dopóki żyje moje dziecko na urodziny nie będzie miało kupnego tortu.

Kaja - mieszkanko ładne ale od razu mam przed sobą czarną rozpacz mojej sis jak widzę czarne meble:) co 20 minut może przecierać kurz, a i tak wiecznie znajduje cieniutką warstwę tego cholerstwa.

KITKU,raz ze sa ciemny braz,na zdj z tel nie widac, a dwa, w szwecji nie ma takiego kurzu jak w polsce, inny klimat..a my dom kupowalismy na obrzezach, blisko mam przychodnie, przedszkole i szkole, a do miasta 7 km..takze, trawa, drzewa, zadnych spalin ani kurzu:-D

Nareszcie do domku dotarlam:) jak ja lubie to nasze gniazdko! Tu mi najlepiej:)

Zaliczam wlasnie dzien sukcesu bo 3ci raz na kibelku siedze,od 4 dni mialam blokade i brzuch juz pekal:/ na szczescie dzis jakis postep,nie wiem co pomoglo...

Obiad mam prawie z glowy,bo miesko z wczoraj,kasze jakas ugotuje i ogorasa wyciagne i luz....

Do tego dzis przyslali info ze fotel wygrany mi wysylaja wiec lada dzien bedzie:p

reklama
Citrus już sobie patrzę na te stronkę :tak:

Kaja obawiam się, że pokładasz we mnie nadzieje płonne. Z moimi zdolnościami ten tort będzie miał wygląd kupy...

Nanu jestem strasznie ciekawa tego fotela :-D

Już po dentyście.
Zaczyna schodzić znieczulenie i zaczyna boleć...

Do góry