reklama

Maj 2015

A już myślałam że coś ze mną nie tak i wariuję poprostu, ale jak widać dziwne sny w ciąży to normalka więc należy się przyzwyczaić:)Dzięki vivid uspokoilam się :)
Bzdurne sny to ja mam!
Każdego dnia. Choć wcześniej pamiętałam może jeden swój sen na pół roku.
Wczoraj śniła mi się wojowniczka ninja, która wyciągała nieskończoną ilość długich szabli/dzid (?) z... pochwy!
Chciała mnie zabić, a jak tylko odebrałam jej broń, to natychmiast wyciągała kolejną.
Skąd taki sen?
Nie gram w żadne gry, żeby mi się mogło coś zasugerować. :eek:

Edit.
Mam na myśli kobiecą pochwę, a nie pochwę na miecz. ;)

reklama
Vivid moj lekarz tez nie wspomniał o witaminach ani nawet o kwasie foliowym,ale z doświadczenia i że dwie ciąże choć dość dawno za mną to sama kupiłam sobie kwas i witaminy i łykam codziennie po jednej to napewno nie zaszkodzi a pomoże tymbardziej ze teraz nie wiadomo co tak naprawde jest zdowe,

Pozwoliłam sobie zasięgnąć informacji na temat snów

Zmiany hormonalne, jakie zachodzą w ciele kobiety podczas ciąży są ogromne i mogą mieć wpływ na ilość a także jakość snu. Są to przede wszystkim bezsenne noce lub wręcz przeciwnie: kobieta śpi lepiej niż zwykle a także pojawiają się dużo bardziej barwne marzenia senne, emocjonujące i szczegółowe.
Zwykle człowiek po przebudzeniu bardzo rzadko pamięta, co mu się śniło, w ciąży jednak ten stan się zmienia, kobieta przeżywa bardzo realistyczne i częste sny, które bez problemu pamięta po przebudzeniu.
[h=3]Dlaczego ciąża sprawia, że kobieta lepiej pamięta sny?[/h]Utrwalenie zdarzeń, które śnią się w nocy jest często możliwe, gdy budzimy się podczas jego trwania – to dlatego często pamiętamy nocne koszmary. Podczas ciąży kobieta często się budzi, co jest spowodowane parciem na pęcherz czy choćby wiercącym maluszkiem. Dlatego jeśli często się budzi, jest w stanie zapamiętać swoje sny i to ze szczegółami.
Kobiety w ciąży często też odczuwają zmęczenie i częściej kładą się spać, co zwiększa również liczbę snów. Za jakość i liczbę snów odpowiadają również hormony ciążowe (progesteron), które wydłużają sen. Dodatkowo kobieta w ciąży podchodzi do wszystkiego bardziej emocjonalnie, co potem również ma wpływ na jakość i częstotliwość snów. Na poziom snu mogą również wpływać witaminy, które kobieta przyjmuje w ciąży np. witaminy z grupy B, któe wspomagają pracę mózgu.

Hej, byłam u laryngologa. Mam zapalenie ucha zewnętrznego. Póki co dziś nie boli ale jest duży obrzęk. Dostałam jakiś sączek (nie wiem co to, jakaś szmatka z maścią do środka ucha), i krople, które są pod zamówienie i będą po 15. Drogie jak cholera, oby tylko nic nie zaszkodziło dziecku...
Moja beta to >10000 i nic poza tym nie wiem. Ciekawe jak mam sprawdzić przyrost :-/
Teraz beta już chyba nie rośnie tak szybko?

Czyli jak zwsze pojawia się fak iż każda z nas ma zupełnie inaczej ,ja tam swoje sny pamietam może jeden na rok a ostatnio to książkę mogłabym napisac a takie bzdury że szkoda pisac:)

Generalnie kropli do oczu i uszu nie powinno się brać w pierwszym trymestrze :-/ ale po konsultacji stwierdzili, że miejscowo nie powinno zaszkodzić. Oby... Ale muszę to wyleczyć bo infekcja może być groźniejsza.
Jutro badam przyrost bHCG, niestety wyniki dopiero w poniedziałek będą.

Rukmini wybacz, ale oplułam telefon jak przeczytałam o twoim śnie :-D

reklama
Dziewczyny udało mi sie przeżyć ju dwie godz po wypiciu glukozy 100mg czyli jesze 1 raz i badanie zaliczone
Masakra ale ok pierwszy cukier wyszedł 99 czyli mimo wszystko wyższy na resztę musze poczekać do poniedziałku i wtedy tez będę mieć wizyte wiec od razu zobaczę czy dzidzi wszystko gra

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry