reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

Wiktoria, ja też nie czuję ruchów dziecka - w pierwszej ciąży poczułam coś ok. 18 czy 20 tygodnia, więc nie sądzę, żebym teraz poczuła dużo wcześniej. A brzuszek mi się owszem zaczyna pojawiać ale jeszcze nie jest przesadnie wielki ;-)

reklama
Hello dziewczynki
Znowu nastukałyście:-)
Witam nową majóweczkę pisz duuużo i często:-)

Ja z witaminek ciążowych łykam falvitM Nowość teraz wyszedł kosztuje 30 tabletek 14 złotych, lekarz powiedział, że skład jest dobry więc łykam.
Hemoglobinę mam 14,5 lekarz powiedział, że wyniki mam super, tylko cytologię mam II, ale też się mam nie martwić, ponieważ nadrzerka była usunięta.
A ja sobie coraz częściej wyobrażam drugi poród, jak to będzie, czy faktycznie szybciej, czy będzie mniej bolało i czy natną mnie :wściekła/y: I wyobrażam sobie jaka będzie dzidzia ehhh Jeszcze tyle czasu:-)

Wiktoria - Ja też jeszcze nie czuję ruchów w pierwszej ciąży poczułam coś koło 18 tygodnia a teraz zobaczymy, na razie tylko bulgotki jelitowe hi hi:-)

I mam dzisiaj nerwy bo ciągle remontują się u nas w bloku za ścianą, od lipca się remontuja i skończyć nie mogą a tego młota pneumatycznego mam dosyc nie wspomnę o udarowym wrrrrrr:wściekła/y: :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Mam dosyć!!!!
Dobrze że mojemu dziecku to nie przeszkadza i śpi w sumie nic dziwnego do pół roku spała tylko przy suszarce do włosów:-)

Ja place za wizyte 80zl.A hemoglobine nie wiemm jaka teraz mam.Mam zrobic badanie przed sama wizyta kolejna przed 30tym.

ja jestem w 17 tygodniu dzidziusia poczulam ze dwa tydodnie temu a to chyba dlatego ze bylam w ogromnym stresie i kazdy lek czy cos mnie denerwowa i lekarz mi dal herbatke uspakajajaca i powiedzial ze to dobrze ze go czuje przynajmniej wiadomo ze ciaza nie obumarla....ja za wizyte place 90zl ale to dlatego ze gink kupil nowy sprzet i chyba jest na kredyt z tego co wywynioskowalam;-) brzuszek mi sie delikatnie powieksza i juz mi przeszkadza przy spaniu czy przekrecaniu np... nie moge spac na lewym boku jedynie dobrze spi mi sie na prawym i ja i dzidzia chyba? jestesmy wyspane jak spie w innej pozycji to oczywiscie bardzo sie mecze...:sorry:
ja hemoglobine mam dobra 13,5

Witam majóweczki!

A propos seksu, to u nas nie jest gorzej niż przed ciążą - ale wtedy też nie było z mojego punktu widzenia rewelacyjnie ze względu na moje zmęczenie (praca, dziecko, dom, dziecko nie śpiące w ciągu dnia i chodzące spać wcale nie wcześnie...). Mam nadzieję, że to się jakoś kiedyś unormuje... tylko kiedy! Mój mąż chęć ma prawie zawsze, a ja wieczorem mam oczy na zapałki i tylko marzę o spaniu... Zresztą nigdy późny wieczór nie był moją ulubioną porą na seks...
Natomiast seks po porodzie to dla mnie temat trudny. Bardzo długo mnie bolało, chyba z rok, lekarz mi tłumaczył, że to te "samorozpuszalne" szwy się tak długo rozpuszczają..... ach może by się udało bez nacięcia tym razem????

Znieczulenie do porodu.... nie miałam, nie wiem jak to jest, niestety. Miałam poród wywołany, cała akcja 5 godzin ale darłam się tak że następnego dnia nie mogłam mówić. Ponoć poród wywoływany jest bardziej bolesny :eek: W ogóle cała akcja do przeżycia owszem, a czy od razu poczułam miłość? Jak mi położyli Maksia na brzuchu to muszę powiedzieć, że byłam na początku raczej w szoku..... ale wkrótce było ok.... chociaż faktycznie uczucie było niesamowite jak już był ze mną, nawet jak dotknęłam po raz pierwszy tę malutką płaczącą istotkę na moim brzuchu.....
A teraz kocham go bardziej niż calutki świat razem wzięty i jeszcze trochę :-):tak:

Widzę, że ja naprawdę nie jestem odosobniona w kwestii zapotrzebowania na sex...a już myślałam, że jestem jakaś inna :tak: bo naczytałam się w gazetach i ksiązkach, że w ciąży apetyt rosnie...a tu taka niespodzianka:-p:-p:-p Pozdriowionka dla wszystkich majóweczek :) oby tylko nasi Panowie z nami wytrzymali :-):-):-)

reklama
witajcie :happy:

Ola - masz racje że to żona rodzi ale mąż zawsze może coś pomuc :-p hehe :sorry: Jak przeczytałam wypowiedź "Kocham mamę" to się popłakałam (przypomniał Mi się mój aniołek teraz miałby ponad 2 miesiące :-() ale śmieszna opowiastka z tym wapniem :-)

Iwonka - zazdroszczę Ci :tak: My może za 2-3 lata wprowadzimy się do domku i już się nie mogę tego doczekać :rofl2: Ja też mam takie kłucia ale gin powiedz że to normalne i żebym się nie martwiła więc głowa do góry ;-)

Polka - moje tabsy na podtrzymanie Duphaston kosztują 36 zł za 20 tabletek i biorę je 2 razy dziennie po 1 tabletce więc nie martw się nie jest tak źle a do tego biorę jeszcze Falvit 12 zł za 30 tabsów i Folik 30 tabsów za 10 zł (to na miesiąc muszę mieć 3 opakowania Duphastonu czyli wychodzi za wszystko 130 zł)

Kamilka - sera feta nie można jeść w ciązy bo ma jakieś złe działanie :no: za to polecam serek wiejski z "Piątnicy" bardzo dobry i lekko słonawy jak feta

Wiktoria - Ja płacę 50 zł za wizytę z USG i nigdy w życiu nie poszłabym już do państwowego gin (pierwszą ciąże poroniłam i obiecałam sobie że jak zajdę w ciąże ponownie to już pójdę do prywatnego zapłacę i przynajmniej się Mną zajmują tak jak należy a nie jak byle kim :wściekła/y:)

miłego wieczorku kochane może zajrzę jeszcze później papa:-)

Do góry