reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Wlasnie mi sie przypomialo i zapytam bo dla mnie to dosc wazne :)

Kochane jak nasze bobasy sie urodza luty /marzec i powiedzmy ze bedzie chlodno moze nawet zimno to jak trzeba ubierac dziecko
Powiedzmy tak ..
-Do 10 minus na dworze jak ubrac dziecko od podstaw :)?
-Tak 10 w plusie jak ubrac dziecko :)?

Jak wogule powinno wygladac wyposarzenie wozka czy musze tam dawac jakas podusie ,kolderke czy wystarczy kocyk ?

Mój synek urodził się we wrześniu, pod koniec, więc pogoda już była chłodna.
Zaczynając od podstaw to body, ciepły pajacyk, kombinezon, taki misio, oczywiście czapeczka, a do wózka kładłam na spód koc jeszcze na to rożek, i przykrywałam go kocykiem i narzutą od wózka, nie zmarzł, teraz to jakoś dużo tego się wydaje ;-) Ale tak wyglądały pierwsze spacerki.

reklama
ccaroline85 dzieki :) ja kupilam takie to cos z owieczki i to poloze na spod wozka ,ubiore dziecko tak jak napisalas i okryje kocykiem moj wozek na ta cala wanienke zapinana na zamki bo sa takie inne wozki gleboke gdzie nic nie maja i trzeba poduszka nakrywac moj ma wanienke wyciagana i w razie czego zostawiasz wozek na dole w kortarzu i z ta wanienka -torba zasowasz do domu :) chyba wiecie o co mi chodzi :-D

Kamikaa - jak jest poniże 5 stopni, to nie nalezy brać dziecka na dwór. Z tego co czytałam.:sorry:
Mogą wtedy maluszki mieć problem z oddychaniem. Poza tym, najpierw dzieci trzeba werandowac (ale to tak ubieramy jak na dwór). Podejrzewam ze jak juz bedzie nam dane wziąć dziecko na spacer to nie bedzie minusowych temperatur.

Ostatnia edycja:
Priscilla - podobno maxi xosi pasuje do bardzo wielu stelaży.
Mnie w sklepie powiedzieli ze pasuje też do
Wózki dziecięce JEDO.

Bardzo podobne te wózki są do Bexa. Podobają mi sie. Cena 1500 zł stelaż, gondola, nosidełko/fotelik, siedzisko do spacerówki + akcesoria typu torba, osłonak na nóżki...

Jeden mój syn urodził się w końcu czerwca więc największym dylematem było czy w ogóle przykrywać go czymkolwiek na spacerze ;-) (Teściowa chciała zawsze więcej ;-))
Drugi urodził sie w końcu września i tu pogoda była różna. Ale ja raczej z tych co mniej niż więcej warstw używają. :tak:
Czyli jak było chłodno to miał body z długim rękawem i spioszki i na to dość cienki kombinezon a w wózku kocyk na to lub kołderkę z rożka (dno gondoli wyściełałam pieluchą flanelową, żadnych kocyków i poduszek, tylko firmowy materacyk). Jak cieplej to body i śpioszki i skarpety a na to dresik i w wózku jak wyżej. Czapki odpowiednio miał - troszkę grubszą lub cieńszą bawełnianą. Jak był dobry kaptur od bluzy był to i bez czapki w ciepłe dni się obywał.
W wózku miałam zawsze przykrywkę i dodatkowy kocyk na jakbyco... czaaasem sweterek lub bluzę (w "nogach" noworodka). Niedrapki na ciepłe dni, albo w kombinezonie wywijane łapki.
I pieluchę tetrową i milion innych drobiazgów ;-) Ale to już nieubiorowo :-)
Marzec troszkę mnie zbija z tropu, no bo moze być zima i może być bardzo ciepła wiosna już... nie wiem na co liczyć ;-)

edit: Acha i nie werandowałam żadnego syna... wychodziliśmy na spacery w pierwszym tygodniu tyle, że zaczynaliśmy od krótkich 20-30 min. Pewnie troszkę inaczej byłoby gdyby urodzili się w środku mroźnej zimy...

Ostatnia edycja:
co do fotelika to ja mam ciezki, ale b. wygodny dla dziecka- Mutsy Play rozkladany na plasko - przy Jasiu bylam bardzo zadowolona. Przez to rozkladanie na plasko fotleik jest dosyc duzy :-)
To jest to samo, co Prima Casualplay?

818247231

PRIMA1.JPG

Ja mam wózek Casualplay i właśnie się zastanawiam, czy kupić Primę, czy taki zwykły fotelik nierozkładany...

echhh, generalnie jesteśmy nastawieni n BEXE, a na skrętnych kołach mi bardzo zależy, bo nie wykręcę w drzwiach :zawstydzona/y:

reklama
Do góry