reklama
Priscilla
Fan(ka)
Ja kupie na bank fotelik z baza, wlasnie widzialam w tej gazecie Dziecko zakupy i my ze wyszedl nowy model fotelika maxi cosi z jedna baza, super, ciekawe tylko jaka cena.
Troche serce mnie boli ;-)na ten wydatek bo fotelik z baza to jakies 1200 zl
Ja kupilam uzywany fotelik z baza za troche ponad 600zl
I do tego wozeczek quinny zapp aby moc wpinac fotelik po wyjeciu z auta w koleczka - mam traume zwiazana z dzwiganiem z pierwszej ciazy ;-)
Ostatnia edycja:
peperka
Fanka BB :)
Bede rodzic na Inflanckiej, moze ktoras z was wie jak to wyglada? chociaz postaram sie jeszcze dopytac (niby nie ma zadnej takiej informacji w szpitalnej liscie rzeczy do zabrania). wiem tyle, ze majtek nie pozwalaja nosic... nie wiem jak niby mam trzymac miedzy nogami podpaske/podklad w drodze do lazienki czy gdziekolwiek...
Nie no, nie bedziesz musiała ręką sobie przytrzymywaćBede rodzic na Inflanckiej, moze ktoras z was wie jak to wyglada? chociaz postaram sie jeszcze dopytac (niby nie ma zadnej takiej informacji w szpitalnej liscie rzeczy do zabrania). wiem tyle, ze majtek nie pozwalaja nosic... nie wiem jak niby mam trzymac miedzy nogami podpaske/podklad w drodze do lazienki czy gdziekolwiek...

kasaii nie jestem pewna czy baza do nastepnego fotelika jest taka potrzebna. Rozumiem do nosidełka dla niemowlaka bo dziecko lezy i na nogach samo nie wyjdzie ;-) Sama w taki zestaw sie zaopatrzę bo nie chce sie szarpać z wpinaniem fotelika z wrzeszczacą zawartoscią
No i do tego duzo wieksze bezpieczeństwo bo taka baze mozna zapiąć na sztywno do konstrukcji samochodu a nie pasami (gdzie istnieje ryzyko, że zapnie sie nie do konca tak jak trzeba)
W przypadku nastepnego fotelika dla dziecka powyzej 9kg ta baza już nie wydaje mi sie konieczna bo przeciez nie bedziesz nosić takiego klocka razem z fotelikiem w pozycji siedzacej
I tak taki wiekszy fotelik zostaje w aucie. A jesli chodzi o bezpieczenstwo to te wieksze foteliki mozna zapiać na sztywno bez bazy- za pomocą uchwytów do systemu isofix. To takie moje przemyslenia wywołane poszukiwaniami idealnego rozwiazania ;-)

W przypadku nastepnego fotelika dla dziecka powyzej 9kg ta baza już nie wydaje mi sie konieczna bo przeciez nie bedziesz nosić takiego klocka razem z fotelikiem w pozycji siedzacej

mrozik_j
Sierpniowa mama'07
u mnie w szpitalu nie pozwalają nosić majtasów, nawet tych jednorazowych. Ja zakładałam jak szłam do łazienki. A tak to bez leżałam. Najlepiej jak jest wszystko odsłonięte i sie wietrzy
. TYlko czasem nie ma takiej możliwości (a w zasadzie prawei nigdy nie ma, bo tłumy odwiedzających...)

peperka
Fanka BB :)
Wlasnie powiedziala polozna, ze nawet jednorazowych nie mozna. i ze sobie masz udami to przytrzymywac! Porazka..
Nie wiem czy nie kupic jakichs duzych, zwyklych bawelnianych, takich co nie bedzie ich szkoda wyrzucic, bo o tych jednorazowych tez duzo pisza, ze wcale nie takie dobre.
Albo kupie kilka takich i kilka z siatki. W domu jak cos bawelniane bede nosic.
Nie wiem czy nie kupic jakichs duzych, zwyklych bawelnianych, takich co nie bedzie ich szkoda wyrzucic, bo o tych jednorazowych tez duzo pisza, ze wcale nie takie dobre.
Albo kupie kilka takich i kilka z siatki. W domu jak cos bawelniane bede nosic.
reklama