reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ja dzisiaj kupiłam drugie spodnie ciążowe...poprzednie z materiału prawie się przetarły.Tym razem wzięłam jeansowe...ale cena mnie załamała.Mogłam za te 125 złotych kupić już łóżeczko...:sorry:

reklama
Pokazówka jest od fotelika peg perego chyba - ot taka mi się wyszukała ze zdjęciem. Ale generalnie zasada montowania tych fotelików jest podobna.

My mieliśmy fotelik bebeconfort i w nim część biodrową pasa równiez mocowało się od dołu (można było normalnie też), tak że nie przeszkadzał nawet większemu dziecku na nóżkach. Ale warunkiem był długi pas samochodowy, bo u nas było na styk a znajomym już nie sięgał...

W tym miesiącu planuję kupić łóżeczko,materac,podkład pod prześcieradło i 2 prześcieradła...zastanawiam się nad kołdrą i poduchą...:eek:
Wyczytałam,że do roku to właściwie dziecku nie są potrzebne,bo kołdra jest często przyczyną przegrzewania...W sumie na początku malucha będę trzymała w rożku i przykrywała kocem.Potem przyjdą ciepłe miesiące to koc wystarczy.Dopiero na październik kołdra się przyda...jak myślicie???Odpadł by mi na razie koszt kołdry i 2 pościeli...:sorry:

Ja juz to wszystko kupilam a teraz sie okazalo ze rzez pierwsze miesiace nie bedzie lozeczka ale co tam bedzie na pozniej :)
Myszka bedzie spac w kolysce gdzie bedzie tez dopasowana koldeka ale jak bedzie cieplo to bede ja okrywac kocykiem mam 2 takie z misia i takie 2 inne podobne cos do rozka :) i spiworek w ktorym chyba bedzie jej sie spac najlepiej :)

W tym miesiącu planuję kupić łóżeczko,materac,podkład pod prześcieradło i 2 prześcieradła...zastanawiam się nad kołdrą i poduchą...:eek:
Wyczytałam,że do roku to właściwie dziecku nie są potrzebne,bo kołdra jest często przyczyną przegrzewania...W sumie na początku malucha będę trzymała w rożku i przykrywała kocem.Potem przyjdą ciepłe miesiące to koc wystarczy.Dopiero na październik kołdra się przyda...jak myślicie???Odpadł by mi na razie koszt kołdry i 2 pościeli...:sorry:
Zgadza się :) kołderka nie przydaje się wcale na początku, dopiero od niedawna korzystam z niej dla Dawidka, wcześniej wystarczył rożek i koc, ale używałam poduszki z kompletu pościeli, ona nam się przydawała dosyć często, do karmienia czy ogólnie aby dzidziuś miał troszkę wyżej główkę, aby się nie zakrztusił, bo poduszka w sumie jest bardzo płaska, ale można również kupić osobno bez kołderki.

ja w poprzedniej ciazy kupilam ciazowe jeansy na Allegro i teraz jakies 2 tygodnie temu znow zaczelam je nosic - sa niemal jak nowe i mam nadzieje ,ze do marca wytrzymaja :-) A placilam za nie okolo 60zl zaledwie :tak:

Na Swieta kupilam spodniczke a do kosciola elegantsze troche spodnie z materialu

ja mam 3 pary spodni i nie zamierzam kupowac nowych.
jedne w kant, 2 pary jeansow, jedne troszke przy krotkie jasne, a drugie ciemne. Jeszcze 3 miesiace mam nadzieje w nich posmigac :-)
a kupilam za 50 zł sztuka :-)

reklama
czyli generalnei to najlepiej jest przymeirzyc fotelik do swojego samochodu :tak: Popatrzyc w sklepie, przymeirzyc i albo kupic albo zamowic na Allegro ;-)

co do poscieli to moj synek mial od poczatku ta taka plaska poduszke, ale chyab na samiutkim poczatku jej nei uzywalismy - dopiero po okolo 3 miesiacach. no lae ona jest taka plaska ze w sumie to jakby jej nie bylo :-D
Koldre tez mial od poczatku ,ale uzywalismy (i uzywamy do dzis dnia) czesto spiworkow http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=spiworek+do+spania&from_showcat=1&category=26467

aha - a tak w ogole to zeby maluszke nie zadlawil sie podczas spania, a nie chcecie poduszki to radze podlozyc dwie grube ksiazki (slowniki lub encyklopedie) pod lozeczko (od strony glowy oczywiscie). Ja tak robilam i zawsze bylam spokojniejsza :-)

Ostatnia edycja:
Do góry