reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
peperka - ale lepiej sie dowiedz, bo moze nie wszedzie dadza szpitalna. W razie czego miej swoja - jakas taka "gorsza".:tak:

Ja jzu pisalam ze tez codzienie zmienialam na swieza (lezalam tydzien) bo troche melko cieklo a poza tym tez sie pocilam. Tak wiec 3 koszule nocne to jak dla mnei liczba odpowiednia :tak:

mrozik - jak moglas miec jedna koszule a maz Ci przynosil na zmiane??? :eek: Czyli dwie??? :eek:

kurcze to ten fotelik z bazą musi być fajny i wygodny... hmm jak sobie pomyśle zapinać najpierw jednego, poźniej drugiego to faktycznie idzie oszaleć..

mam pytanko od kiedy można dawać samą podkładkę pod pupę? Bo tak planuje malucha wozić do max roku w tym małym foteliku (0-9kg), a później odziedziczy po Olku (9-18kg) tylko nie wiem co wtedy z Olkiem. Będzie wtedy miał 4 lata i może będzie ważył z 18-20kg :eek:
ale nie mam pojęcia czy ta podkładka jest od jakiegoś wieku czy wzrostu....?

kurcze to ten fotelik z bazą musi być fajny i wygodny... hmm jak sobie pomyśle zapinać najpierw jednego, poźniej drugiego to faktycznie idzie oszaleć..

mam pytanko od kiedy można dawać samą podkładkę pod pupę? Bo tak planuje malucha wozić do max roku w tym małym foteliku (0-9kg), a później odziedziczy po Olku (9-18kg) tylko nie wiem co wtedy z Olkiem. Będzie wtedy miał 4 lata i może będzie ważył z 18-20kg :eek:
ale nie mam pojęcia czy ta podkładka jest od jakiegoś wieku czy wzrostu....?

Roemer

Fotelik samochodowy - Krok Drugi

też rodziłam w szpitalnej i uważam, że dobrze, bo była trochę zmasakrowana... później mnie zabrali na cc ale wiecie co... nie potrafie sobie przypomnieć w czym wyjechałam z sali operacyjnej :laugh2: nawet nie pamiętam tego pierwszego dnia... hmm co ja robiłam w ten dzień.. eh amnezja :eek:
no cóż..
a później leżałam już w swojej piżamce (nie lubie koszul nocnych bo mam je rano pod piersiami - a nogi i pupa goła). Teraz kupie jedną koszulę nocną jakby mi się udało urodzić naturalnie bo wtedy do badania trzeba mieć "szybki dostęp"... i może jakieś dwie piżamki z rozpinanymi koszulkami do karmienia.

też rodziłam w szpitalnej i uważam, że dobrze, bo była trochę zmasakrowana... później mnie zabrali na cc ale wiecie co... nie potrafie sobie przypomnieć w czym wyjechałam z sali operacyjnej :laugh2: nawet nie pamiętam tego pierwszego dnia... hmm co ja robiłam w ten dzień.. eh amnezja :eek:
no cóż..
a później leżałam już w swojej piżamce (nie lubie koszul nocnych bo mam je rano pod piersiami - a nogi i pupa goła). Teraz kupie jedną koszulę nocną jakby mi się udało urodzić naturalnie bo wtedy do badania trzeba mieć "szybki dostęp"... i może jakieś dwie piżamki z rozpinanymi koszulkami do karmienia.
No to kochana rozwiałaś moje wątpliwości bo kupiłam piżamke rozpinaną i zastanawiałam się czy to nie był błąd.Dokupię jeszcze koszule z jedną.Szkoda mi kasy na więcej,bo co ja potem z nimi będę robić?Do porodu przeznacze swoją koszulkę z myszką miki:-D,duża i nie nowa więc nadaje się do kosza po porodzie.Ewentualnie będę śmiesznie wyglądała:zawstydzona/y:

Peperka u nas w szpitalu nie ma szpitalnych więc każda miała swoje. Jedna zaraz po porodzie do kosza bo była ...no trzba było wyrzucić. Potem jeszcze dwie bo po porodzie się pocisz i zawsze jest ryzyko pobrudzenia się np krwią...pamiętajcie o dużych podpaskach a najlepiej poprostu podkładach:tak:

Milkshake - moze lepiej zamiast podkladki dla czterolatka ten trzeci fotelik?
Ja dla Jaska planuje na wiosne kupno tego trzeciego (poki co wazy 16kg i w sumie to juz sie zalapuje (bo one sa od 15kg) ale jeszcze sie miesci w tym 9-18 spokojnie).
Ta podkladka nie zapewnia takeigo bezpeiczenstwa co fotleik i nie jest az tak wygodna. A wiele fotelikow "trzecich" mozna nawet do spania lekko odchylic :tak:

Jasne, ze na krotkie dystanse podkladka wystarczy, ale jak planuejsz duzo jezdzic z dziecm ito chyba jednak lepiej fotelik :tak:

reklama
Do góry