reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

sierota-zapomniałam o fotach:laugh2:

Załączniki

• P1010119.jpg
    P1010119.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 55
reklama
No mnie tez bardzo denerwowaly te pielgrzymki odwiedzajacych.Jak lezalam na 6 osobowej sali to zero prywatnosci.Ja lezalam 5 dni i potrafilam ustalic ze odwiedziny dopiero w domu,a niektore to na drugiej dobie wychodzily a mialy odwiedziny wujkow ciotek kolezanek.Szok drzwi sie nie zamykaly.Najbardziej mnie wkurzalo gdy na sale na ktorej przecierz leza kobiety oslabione i malusienkie dzieci wparowal zakatarzony roszczekany gosc bo przeciez jego wizyta byla bardzo konieczna nie pomyslal ile problemow moze to przyspozyc.

U nas nie" mozna" bylo miec majtek,ale kazda miala.Tylko jak mial byc obchod to polozna wchodzila wczesniej na sale i prosila o sciagniecie.
Wszystko dalo sie pogodzic.Raz przy Kubie zapomnialam sie i nie sciagnelam to ordynator pretensjami(chodz ja bylam po cc i rany na dole nie mialam)ze jest zakaz.To ja mu zeby on sprobowal sobie pobiegac z wkladka miedzy nogami bez majtek i to po cc gdzie ledwo sie ruszasz.Wiecej juz nic nie powiedzial.Nie mozna sobie pozwolic na takie traktowanie bo to przeciez ponizanie kobiet.
A przeciez takie siateczkowe majtki nie zaszkodza a sa przewiewne,

Pamietam jak moja mama 18lat temu rodzila moja siostre i kurcza wtedy nie mozna bylo miec swoich pidzam tylko koszule szpitalne(dziurawe,poplamione,czesto nie zakrywajace czterech liter)i do tego ledwo czlapala bo miala wielka ligninowa wkladke miedzy nogami,szok.Mama wtedy lezala 9dni i nawet dobrze odwiedzic jej nie moglam bo tylko na korytarz mozna bylo wejsc,a ona byla po cesarce i to cieta przez caly brzuch pionowo.Normalnie wspolczuje jej bo ja 5 dni i caly czas kontakt z mezem i rodzicami bo nie bylo ograniczen.

Ja pamietam jak miałam praktyki na oddziale położniczym to kobiety dzwoniły normalnie na oddział i mówiły że ida do cc albo do sn i pytały co mają wziąść ze soba. Myśle że tak jest najlepiej:happy: Moja przyjaciółka rodziła własnie w tym szpitalu w którym ja chce i podała mi liste rzeczy potrzebnych. Mimo wszystko i tak zadzwonie w styczniu;-) Z tego co wiem to podkładów u mnie nie trzeba. Więc nie bede brała. Pamietam ze jako praktykantka podkładałam szpitalne podkłady. Jejku to było tak niedawno a teraz ja tam bede lezec hehe

Super zakupki :tak: Mnie w pajacach, śpioskach i inych takich zawsze najbardziej rozczulają te zakryte stópki :-D
A mnie skarpetusie i buciki!!!
Ja czekam na dostawe "towaru" :-) Moja znajoma ma sklep z ubrankami dla dzieciaczkow, takich starszych. I byla ostatnio w Lodzi po towar do sklepu. Przy okazji kupila mi kolderke, kocyki, reczniki, posciel z ochraniaczami i... nie pamietam co jeszcze!!! hihihhi!!!
Zostanie mi jeszcze kupno kosmetykow, jakiegos spiworka/kombinezoniku,rożka, moze jeszcze poscieli... oraz sprzetu:podgrzewacz do butelek, elektroniczna niania i laktator elekt. ale to jak juz Malenka bedzie na swiecie.

hej dziewczyny, przepraszam że się tak wtrącę - ale w temacie :) jeśli któraś by potrzebowała jeszcze jakąś kreację ciążową na święta albo dla maluszka to zapraszam na moje aukcje- dla maluszków niebawem wystawię wiecej rzeczy w rozmiarach 56-68 Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
dla babyboomowiczek możliwa sprzedaż poza allegro i negocjacje ceny :)
mogę zrobić całkiem sensowny zestaw - wyprawkę dla chłopca 56-68 bo mój synuś już z wielu rzeczy wyrósł
jak ktoś zainteresowany proszę pisać na priv
pozdrawiam i życzę spokojych końcówek ciąży i porodów szybkich i bezbolesnych :)

reklama
Do góry