reklama
owlrene
Fanka BB :)
No mnie tez bardzo denerwowaly te pielgrzymki odwiedzajacych.Jak lezalam na 6 osobowej sali to zero prywatnosci.Ja lezalam 5 dni i potrafilam ustalic ze odwiedziny dopiero w domu,a niektore to na drugiej dobie wychodzily a mialy odwiedziny wujkow ciotek kolezanek.Szok drzwi sie nie zamykaly.Najbardziej mnie wkurzalo gdy na sale na ktorej przecierz leza kobiety oslabione i malusienkie dzieci wparowal zakatarzony roszczekany gosc bo przeciez jego wizyta byla bardzo konieczna nie pomyslal ile problemow moze to przyspozyc.
U nas nie" mozna" bylo miec majtek,ale kazda miala.Tylko jak mial byc obchod to polozna wchodzila wczesniej na sale i prosila o sciagniecie.
Wszystko dalo sie pogodzic.Raz przy Kubie zapomnialam sie i nie sciagnelam to ordynator pretensjami(chodz ja bylam po cc i rany na dole nie mialam)ze jest zakaz.To ja mu zeby on sprobowal sobie pobiegac z wkladka miedzy nogami bez majtek i to po cc gdzie ledwo sie ruszasz.Wiecej juz nic nie powiedzial.Nie mozna sobie pozwolic na takie traktowanie bo to przeciez ponizanie kobiet.
A przeciez takie siateczkowe majtki nie zaszkodza a sa przewiewne,
Pamietam jak moja mama 18lat temu rodzila moja siostre i kurcza wtedy nie mozna bylo miec swoich pidzam tylko koszule szpitalne(dziurawe,poplamione,czesto nie zakrywajace czterech liter)i do tego ledwo czlapala bo miala wielka ligninowa wkladke miedzy nogami,szok.Mama wtedy lezala 9dni i nawet dobrze odwiedzic jej nie moglam bo tylko na korytarz mozna bylo wejsc,a ona byla po cesarce i to cieta przez caly brzuch pionowo.Normalnie wspolczuje jej bo ja 5 dni i caly czas kontakt z mezem i rodzicami bo nie bylo ograniczen.
U nas nie" mozna" bylo miec majtek,ale kazda miala.Tylko jak mial byc obchod to polozna wchodzila wczesniej na sale i prosila o sciagniecie.
Wszystko dalo sie pogodzic.Raz przy Kubie zapomnialam sie i nie sciagnelam to ordynator pretensjami(chodz ja bylam po cc i rany na dole nie mialam)ze jest zakaz.To ja mu zeby on sprobowal sobie pobiegac z wkladka miedzy nogami bez majtek i to po cc gdzie ledwo sie ruszasz.Wiecej juz nic nie powiedzial.Nie mozna sobie pozwolic na takie traktowanie bo to przeciez ponizanie kobiet.
A przeciez takie siateczkowe majtki nie zaszkodza a sa przewiewne,
Pamietam jak moja mama 18lat temu rodzila moja siostre i kurcza wtedy nie mozna bylo miec swoich pidzam tylko koszule szpitalne(dziurawe,poplamione,czesto nie zakrywajace czterech liter)i do tego ledwo czlapala bo miala wielka ligninowa wkladke miedzy nogami,szok.Mama wtedy lezala 9dni i nawet dobrze odwiedzic jej nie moglam bo tylko na korytarz mozna bylo wejsc,a ona byla po cesarce i to cieta przez caly brzuch pionowo.Normalnie wspolczuje jej bo ja 5 dni i caly czas kontakt z mezem i rodzicami bo nie bylo ograniczen.
patinka_1985
Szczęśliwa mama i żona :)
Ja pamietam jak miałam praktyki na oddziale położniczym to kobiety dzwoniły normalnie na oddział i mówiły że ida do cc albo do sn i pytały co mają wziąść ze soba. Myśle że tak jest najlepiej
Moja przyjaciółka rodziła własnie w tym szpitalu w którym ja chce i podała mi liste rzeczy potrzebnych. Mimo wszystko i tak zadzwonie w styczniu;-) Z tego co wiem to podkładów u mnie nie trzeba. Więc nie bede brała. Pamietam ze jako praktykantka podkładałam szpitalne podkłady. Jejku to było tak niedawno a teraz ja tam bede lezec hehe

patinka_1985
Szczęśliwa mama i żona :)
Kurcze ja jeszcze ani jednego kocyka ani nic. Ehh musimy w styczniu ruszyć porządnie!!
A zakupki widze bardzo udane

A zakupki widze bardzo udane

A mnie skarpetusie i buciki!!!Super zakupkiMnie w pajacach, śpioskach i inych takich zawsze najbardziej rozczulają te zakryte stópki
![]()
Ja czekam na dostawe "towaru" :-) Moja znajoma ma sklep z ubrankami dla dzieciaczkow, takich starszych. I byla ostatnio w Lodzi po towar do sklepu. Przy okazji kupila mi kolderke, kocyki, reczniki, posciel z ochraniaczami i... nie pamietam co jeszcze!!! hihihhi!!!
Zostanie mi jeszcze kupno kosmetykow, jakiegos spiworka/kombinezoniku,rożka, moze jeszcze poscieli... oraz sprzetu
hej dziewczyny, przepraszam że się tak wtrącę - ale w temacie
jeśli któraś by potrzebowała jeszcze jakąś kreację ciążową na święta albo dla maluszka to zapraszam na moje aukcje- dla maluszków niebawem wystawię wiecej rzeczy w rozmiarach 56-68 Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
dla babyboomowiczek możliwa sprzedaż poza allegro i negocjacje ceny
mogę zrobić całkiem sensowny zestaw - wyprawkę dla chłopca 56-68 bo mój synuś już z wielu rzeczy wyrósł
jak ktoś zainteresowany proszę pisać na priv
pozdrawiam i życzę spokojych końcówek ciąży i porodów szybkich i bezbolesnych
dla babyboomowiczek możliwa sprzedaż poza allegro i negocjacje ceny
mogę zrobić całkiem sensowny zestaw - wyprawkę dla chłopca 56-68 bo mój synuś już z wielu rzeczy wyrósł
jak ktoś zainteresowany proszę pisać na priv
pozdrawiam i życzę spokojych końcówek ciąży i porodów szybkich i bezbolesnych
reklama
moniSkaBe
Fanka BB :)
a ja dzisiaj kupilam na allegro pake dla chlopaka :-)
SUPER PAKA DLA CHŁOPAKA. NEXT, ZARA I INNE!!! (839956425) - Aukcje internetowe Allegro
SUPER PAKA DLA CHŁOPAKA. NEXT, ZARA I INNE!!! (839956425) - Aukcje internetowe Allegro