reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
ja uwielbiam bielizne z H&M a staniki takie do karmienia kupilam w rossmannie i sa switne :)
Cena 8 euro ale pozadne ,znajoma mi polecila bo tez tam kupowala :)

Kamikaa to teraz siedziec i czekac na corcie.Wszystko gotowe i poukladane jak w zegarku.
A ja jeszcze w lesie,szkoda ze termin mam jedna z pierwszych i lekarz nie wrozy juz dlugiej ciazy.Ciekawe kiedy moj mezu stwierdzi ze czas na zakupy

Odradzam kupowanie nawilżacza. Moiu zdaniem to wyrzucanie pieniedzy w błoto.Miałam przy Julce i okazało sie ze wcale nie nawilża.Owszem, paruje ładnie ( mielismy nawilżacz ultradzwiekowy, parowy) ale co z tego skoro nawilżone a raczej mokre powietrze i wszytsko dookoła jest raptem jedynie wokół samego nawilżacza a 2 metry dalej powietrze wcale nie zmieniało poziomu nawilżenia. Zreszta łatwo to sprawdzić kupując ustrojstwo do pomiaru wilgotności.

Lepsze działanie miało o dziwo wieszanie mokrego ręcznika na kaloryferze. No ale...1) to rozwiązanie na krótka metę 2) trzeba uważac żeby nie zaczęło brzydko pachnieć zwłaszcza zimą.

Z cała moca polecam natomiast inhalator dla dziecka ( nebulizator). To akurat zawsze sie przydaje i to na długie lata. W razie przeziebienia, kataru, kaszlu czy suchego gardziołka-rewelacja. No i takie inhalacje 100 razy zdrowsze sa niż szpikowanie dzieciaka syropkami i obciążanie małego żołądeczka.

AniaSkrzat1-Popieram cię w całej rozcuiagłości a propos oszczędności w dozowaniu kosmetyków dla dzidziusia. Ja tez tylko oilatum kupuję, kremik do buziaczka ochronny na pierwsze spacerki ,chusteczki do pupci, Bepanthen na odparzenia, mydełko Bambino (na wszelki wypadek) i Lovele do prania. Wystrzegam się Johnsona-Julkę strasznie po nim wysypało:szok:

Prawda, prawda:-D. Przy córze miałam takie zapędy -wiadomo-niedoświadczona mamuska- ale po pierwszej próbnie nałożenia jej dzinsów i nieszczęśliwej minie malutkiej , wiedziałam ze nie założę jej nic co bedzie uwierało, chocby nie wiem jak śliczne było:tak:

Bluberry- z tymi kapturami to faktycznie jakaś masakra. Któraś z dziewczyn chyba Koza lub Agus pisała ze będzie małą ubierać w bluzy z kapturem 'al mała łobuziara. Oby jednak nie za wcześnie bo córa sczzęśliwa nie będzie:-D

Oj, nie mów bo korci! U mnie Tesco na drugim końcu miasta więc musiałabym sie telepac z 40 minut. Ale kto wie...:happy2:

Wypiłam kawkę a do kawki wafle przekładane masą-krówką.:-pPoziom cukru przywrócony:-D Szkoda tylko ze w tyłek toto niemiłosiernie idzie.
Oj ja nie mam zamiaru ubierac małą w kaptury :szok:pomyłka

Dziewczyny które uzywały nawilzacza: mam pytanie- Czy to normalne ze po pol godziny od włączenia go na podłodze i wokol niego wszystko było mokre??:szok::szok: czy to tak ma dzialac? bo juz nie wiem co myslec...nie bawia mnie te mokre panele i szafki

kamikaa wszystko super, ale najbardziej to mi si epodoba ta szara sukienka z kieszonkami:tak::tak:
Twoja malutka ma całą szafę dla siebie:szok::szok::szok:
Ja muszę się z ubrankami dla małego zmieścić w dwie góra trzy półeczki:wściekła/y:

Cholera, a ja dalej mysle co z wozkiem :-D
Cosatto Cabi jednak odpadnie, chociaz strasznie mi sie podoba, bo nie ma pompowanych kolek...
No moze faktycznie zdecydujemy sie na Quinny Buzza, choc opinie o nim rozne :szok:
Dzis mam caly dzien dla siebie, moze gdzies pojezdze i popatrze. Tylko, ze sek w tym, ze u nas nie ma duzego wyboru. A przez ebay nie chce zamawiac, bo wole obejrzec wczesniej...

reklama
Dziewczyny które uzywały nawilzacza: mam pytanie- Czy to normalne ze po pol godziny od włączenia go na podłodze i wokol niego wszystko było mokre??:szok::szok: czy to tak ma dzialac? bo juz nie wiem co myslec...nie bawia mnie te mokre panele i szafki

To normalne, niestety:-(Właśnie o tym pisałam wcześniej. Wsio dookoła mokre a efektu nawilżenia powietrza brak:-(

Do góry