reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Mnie to nie dziwi, bo mój starszy syn też nie był w ogóle bujany. Nie dlatego, że jesteśmy przeciwnikami bujania, tylko on po prostu tego nie potrzebował. W leżaczku w ogóle nie używaliśmy opcji bujania (ma blokadę), nigdy nie był bujany na rękach ani w wózku. A Adaś lubi bujanie :confused:. Ale nie usypiam go bujając na rękach, najwyżej go noszę jak nie może zasnąć. A przed chwilą zasnął sam w łóżeczku i to jeszcze z kupą w pampersie ;-).

nasz mały po spacerze śpi od 12 teraz w wózku po spacerze i to zawsze się sprawdza, jak nie może zasnąć bierzemy wózek spacer i odrazu śpi więc jednak jakieś bujanie hehe jest :)

reklama
Moj Nikoletti jest taki cwaniak, ze jak jest na rekach to trzeba chodzic bo jak sie usiadzie to jedno oko otwiera i marszczy czolo, ze to nie to. Nie wszystkie dzieki tak łatwo nauczyc zasypiania wl ozeczku , moj nie lubi sam zasypiac woli sie przytulic i ja jakos nie lubie miec go daleko. Czasami moj Ł go przenosi do koszyczka to pospi tam max do 4 potem juz nie chce..
czy wasze dzieci w nocy tez tak maja jak Niki nakarmie go przewine a on z godzine nie moze usnac...ja oczy jak zapałki predzej niz on zasypiam :p

dlatego ja nie przewijam w nocy. no chyba ze sie zamoczy albo slysze, ze zrobi kupe.
Generalnie jednego pampersa ma od 20-21 do 6-7 rano.
Tak to bym musiala chyba w ogole nie spac, skoro moj Mistrz budzi sie co 1,5 h :-D

dlatego ja nie przewijam w nocy. no chyba ze sie zamoczy albo slysze, ze zrobi kupe.
Generalnie jednego pampersa ma od 20-21 do 6-7 rano.
Tak to bym musiala chyba w ogole nie spac, skoro moj Mistrz budzi sie co 1,5 h :-D

Ty musisz być naprawdę dzielna, co 1,5 h wstawać, ledwo zamknie się oczy a już powtórka z rozrywki , eh ale to już pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale zobaczysz pewnego dnia jak ci przyśnie na dłużej w jakim będziesz szoku :)

Yra raz juz bylam w szoku :-D
ktoregos dnia po kapieli usnal o 22 i obudzil sie o 2. Jak ja sie wtedy poderwalam... szok, na rowne nogi. :-D

haha wiem o co chodzi, jak mały zawsze się budził co 3 godzinki i pewnej nocy budzę się na zegarek patrzę która godzina odrazu do niego leciałam i wybudzałam do karmienia, ale się wtedy przestraszyłam,

Zobacz załącznik 247009

pisalam wam o tej macie edukacyjnej, my mamy wlasnie taki stojak interaktywny z fisher price, malemu on spiewa i gra, swieci sie nosek a gdy kopnie z tylu pilke to glowa sie rusza i znowu zaczyna spiewac, zwisaja tez grzechotki a potem w te nozki wklada sie pilki ktore wylatuja itp. fajna zabawka jak narazie maly najbardziej jest zainteresowany swiecacym nosem i odglosami :)

Zobacz załącznik 247009

pisalam wam o tej macie edukacyjnej, my mamy wlasnie taki stojak interaktywny z fisher price, malemu on spiewa i gra, swieci sie nosek a gdy kopnie z tylu pilke to glowa sie rusza i znowu zaczyna spiewac, zwisaja tez grzechotki a potem w te nozki wklada sie pilki ktore wylatuja itp. fajna zabawka jak narazie maly najbardziej jest zainteresowany swiecacym nosem i odglosami :)

Fajna zabawka, ma dużo atrakcji. Ja już nie mogę się doczekać kiedy Marcel będzie już chwytał zabawki, wtedy dopiero będzie miał frajdę.Moja kumpela mówiła że też się nie mogła doczekać a teraz nie raz dostanie zabawką w głowę:-D Ja to muszę się opamiętać bo teraz to jest tyle fajnych zabawek że kupiłabym Marcelkowi wszystkie ale zachowam reztki rozsądku :-D żeby go nie rozpuścić. Na chrzest dostał matę Fisher Price:
FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA RAINFOREST KARUZELA ! (1027972787) - Aukcje internetowe Allegro
jest bardzo fajna, ma wiele fajnych zabawek i dodatkowo można jeszcze kilka dowiesić. Gra i migają kolorowe światełka. Mały najbardziej lubi motylki i małpkę do której śmieje się w głos i gada po swojemu:-):-)Słodki widok.Myślę jednak że mata najbardziej zda swój egzamin jak mały zacznie chwytać zabawki rączkami.:tak:

reklama
Ja w końcu też kupiłam tą matę Rainforest:tak:, ale jeszcze nie przyszła. Sprzedawca ma napisane, że dostawa do 11 dni roboczych.

Do góry