• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama! Modnie i szykownie

ja dziś stwierdziłam że nie mam kurtki :szok:
przecież w zeszłym roku chodziłam z brzuszkiem i płaszcz jest teraz zdecydowanie za duży. mam kurtkę białą Campusa ale ona zdecydowanie sportowa. mam czarny płaszcz puchowy ale on juz ma 3 lata więc pora na zmianę.

poszukuję kurtki z kapturem, niekoniecznie futerko ale może być. problem z długością- do pasa, do bioder, a może jeszcze dłuższa ??? na pewno (??) bez paska w tali.

Załączniki

• kurtka_zimowa_2c_2.jpg
    kurtka_zimowa_2c_2.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 117
  • abc_kurtka_dluga1.jpg
    abc_kurtka_dluga1.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 101
reklama
Nie mówię, że moja kurtka jest super=modna, bo kupiłam ją 2 lata temu, ale ciągle mi się podoba i chyba nigdy nie miałam fajniejszej. Kupowałam w H&M, L.O.G.G., jest na suwak i dodatkowo na... hmmm, nawet nie wiem, jak się to nazywa ;). Ma odpinany kaptur i wysoką, grubą stójkę, którą można odwijać jak kołnierz, choć wolę postawioną. Jest lekko dopasowana, a z tyłu ma taki kawałek jakby paska na 2 guzikach, co nadaje jej charakter eleganckiego płaszczyka, choć to ciągle kurtka. I właśnie dzięki temu może być i lekko elegancka i lekko sportowa ;) Może nie widać jej dobrze na fotce, ale nie znalazłam innej.

Clipboard02.jpg

Te buciki UGG były strasznie długo modne tutaj w UK, a teraz jakie są trendy, to trudno powiedzieć - trzeba poczekac na bardziej deszczowe i zimne dni ;-) Ja sama pewnie kupię jakieś w takim stylu: Ankle Boot - Shoes - Ladies - Deichmann lub takie Heeled Hiker - Shoes - Ladies - Deichmann lub te: Fur Collar Ankle Boot - Shoes - Ladies - Deichmann

Jeśli chodzi o okrycie zimowe, to w tym roku raczej kupię coś nowego, bo skóra niekoniecznie już pasuje do stylu w którym ubieram się po porodzie ;-) Mam kilka opcji:

Buy Navy Textured Military Coat from the Next UK online shop
Buy Military Belted Coat from the Next UK online shop
Buy Shearling Jacket from the Next UK online shop
Buy Double Cloth Blazer from the Next UK online shop - tu mi się podoba kolor ;-)
Buy Lipsy Single Breasted Piped Mac from the Next UK online shop
Buy G-Star Navy Wool Blend Pea Coat from the Next UK online shop

Pikowane:

Buy Lipsy Quilted Cord Belted Jacket from the Next UK online shop
Buy Lipsy Quilted Cord Belted Jacket from the Next UK online shop

Sorki, że tak dużo linków, ale może coś Was zainspiruje albo... coś mi doradzicie :zawstydzona/y:

Sergee jak dla mnie nr 1,2 i 6 :-) choć 7 też ma coś w sobie.
niestety jak wiesz nasze karkonoskie zimy potrafią byc srogie więc płaszczyk nie zda u mnie egzaminu więc pewnie coś puchowego się przyda.
wciąż szukam :-)

inka mam taką czarną jak druga na zdjęciu, kupiłam ją dwa lata temu ale jakoś szybko mi się odwidziała a w zeszłym roku z powodu kg po ciążowych nawet jej nie założyłam;p

mam jeszcze płaszczyk Amisu ale on jest bardziej sportowy:)

ja chciałabym kurtkę pikowaną do bioder, z kapturem i wielkim kiciusiem;D najlepiej czarną, czerwoną lub brązową z tego świecącego materiału:D widziałyście kiedyś, gdzieś taką ??:-D:zawstydzona/y:

mła bardzo fajna ta Twoja kurtka, kiedyś marzyłam o czymś w tym stylu tyle że ja chiałam różową!!:D

a jeszcze Wam przedstawie moje ukochane futrzaki które liczą już sobie ponad 5 lat:D idealne na srogą śnieżną zime:D
buty.jpg (fotka z neta, ale moje są identyczne;p)

Ostatnia edycja:
Sergee - podobają mi się wszystkie te niepikowane z linków, ciekawe jak leżą na normalnych kobietach;-)

Ja bym chciała na pewno niepikowaną i bez guzików!! Nie mam pojęcia jaka długość ...

Milva- ja też nie przepadam za pikowanymi i guziczkami :) a pikowane kurteczki teraz modne. Z ciemnych kolorów na topie bordo jeśli lubisz
sergi- mi najbardziej podoba sie nr 3...w next sie kocham jeśli chodzi o dzieci :)

Ja szukam kurtki na jesień bądź ciepłą zimę i pikowane mi nie bardzo sie podobają aczkolwiek tu wyjątek - zastanawiam sie nad taką beżową : Kurtka damska kolor beżowy SKU0407 - Odzież TOP SECRET i z mojej kochanej sieciówki zamówiłam taki bezrękawnik biały Aero 87 Hooded Puffer Vest - ale on już będzie bardziej na wiosne...

W mojej ulubionej czarnej zimówce zaliczyłam 4 sezony jak nie 5 i brzusio z Olo sie mieścił! :)

Inka no tak, zdecydowanie na zimę w Karkonoszach potrzeba się nieźle uzbroić... :sorry: A swoją drogą - łańcuchy na koła od wózka już kupiłaś? ;-) Bo wiesz, mogą być trudności z podjazdami pod górkę... ;-) Z kurteczek które wrzuciłaś do podglądu. bardziej podoba mi się ta biała, ale rozumiem że to są już te, które masz i o których piszesz? Pewnie i tak trzeba będzie jechać do Wrocka albo do Niemiec, w Jeleniej to żaden wybór :dry:

Asieńka fajne te Twoje futrzaki :-) Bardzo pozytywne :-)

Milva mnie też się podobają niepikowane, ale z drugiej strony te z linków mają ciekawe kroje, więc może się okazać, że nie będą wyglądały wcale tak źle :tak: Pewnie się wybiorę któregoś dnia i posprawdzam, jak się ma cena do jakości i tego, jak skutecznie zamaskuje i wymodeluje moje po-ciążowe kilogramy ;-)

Kupinosia
z beżami jest ten problem, że szybko się brudzą, nawet jak się bardzo uważa - miałam kiedyś też pikowaną kurtkę, jasną (taką "kawa z mlekiem") i był wiecznie problem, dwa razy musiałam prać w zimie, chociaż logicznie patrząc mogłam i powinnam była więcej :sorry: Bezrękawnik bardzo mi się podoba!!! :-)

Tutaj o tyle fajnie jest z tymi naszymi zimami w UK, że są dużo lżejsze niż w Polsce, temperatura nigdy nie spadła poniżej -8 stopni, odkąd mieszkam na wyspach (czyli już 3 zimy). Dlatego można bardziej poszaleć z lżejszymi materiałami i właściwie to dość ciężko jest znaleźć pikowane kurtki ;-) Długość chcę na pewno taką, żeby zakrywała "boczki", więc myślę od bioder do połowy uda :tak:

Inka szalenie podoba mi się ta czarna, długa kurtka. Miałam taką białą kiedyś ;)
Kupinosia bezrękawnik świetny ;P Ciężko taką biel utrzymać tylko...coś o tym wiem. Bezrękawnik mam bardzo podobny tylko, że w innym kolorze Ann Taylor Loft, dodatkowo ściągacze zakończone są bąblami. Haha
Sergi ja lubię pikowane. Wszystkie Twoje propozycje bym brała ;P Jedynie torebka nie mój styl. No i 1 i 3 buty też odpadają.
Asieńka fajne te buciorki tylko ja się zawsze zastanawiałam czy się nie skołtunią??Ale skoro masz już je 5 lat-pewnie nie ;))
Mła ja bardzo lubię takie ubrania, które spełniają kilka funkcji. Są i eleganckie i do tańca i różańca.

Natomiast ja mam kurtkę, którą dostałam 2 sezony temu ale podoba mi się nadal i jest dobra gatunkowo więc na tą zimę również będę ją nosić. Pasuje mi kolor, to że mogę do niej założyć różne buty i pasuje.
Wstawiam foty. Przy okazji buty z tamtego sezonu, które i w tym roku będą używane.DSC04034.jpgPA310105.jpg
Mam też płaszczyk, który nosiłam może 4 razy. Jest nowy, z Orsay. Wkurza mnie tylko, że ja mam bardzo długie ręce i jak wyciągnę je przed siebie to płaszczyk jest jakby za mały... Ehh w PL ciężko mi trafić na firmę, która robi coś dla takich niewymiarowych ludzi jak ja.
Wczoraj szukając szalika na giełdzie dla Ninki-oczywiście nie znalazłam- było mnóstwo kurtek w takich żarówiastych kolorach... Na praktycznie każdym stoisku...ORSAY GmbH - ORSAY Shop - shopping around the clock

reklama
netka ja swoje wyczesuje, one są dosyć wysokie więc kłaczki rzadko są mokre ;p moje liczą już sobie swoje lata a nadal nie straciły uroku:D ale wiadomo zima musi być sroga żeby je ubrać bo są bardzo ciepłe.

a co do kurtki to ja chciałabym taką jak ma kożuchowska w rodzince pl. na samym początku jak wariują w śniegu, kojarzycie? bardzo mi się podoba obeszłam ostatnio cały Stary Browar ale nic nie skradło mojego serca;/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry