reklama

Mama u lekarza

ja mam termin z usg na 11 lutego a z ostatniej miesiączki na 6 więc myślę że w tych dniach jakoś się zmieszczę.

Woow Jezyk u mnie identyczne daty:-D:-D:tak::tak:

Tylko u mnie czop dalej siedzi, ale podobno mozna nawet nie zauwazyc. Ja wczoraj wieczorem juz myslalam, ze sie zaczelo. Mlody mi sie wieczorem tak krecil, ze myslalam, ze sam wyjdzie, taki nacisk mialam. Trwalo to ok. 40min..potem dostal czkawki, a potem poszedl spac :))

Ostatnia edycja:
reklama
Martussa to ty nie wiesz, że dzieci się w kapuście znajduje .... :-D:-D:-D
zapmarta też ci zazdroszcze, że masz możliwość podejrzenia maluszka ;-) choć ja już wolałabym na żywo moją niunię oglądać ;-)
a Zuzka to zaczęła teraz tak skakać i się wiercić, że mój brzuch to nabiera tak śmiesznie dziwacznych kształtów ...... :-D:-D:-D jak jej tak tam nie wygodnie to już tylko córuś ewakuacja ci pozostaje :-D

Dziewczyny mam do Was takie pytanko - czy takie uczucie jakby sie zbieralo na okres tzn. bol w okolicach krzyza i w podbrzuszu to sa te probne skurcze? Bo wczoraj mnie troche trzymalo i dzisiaj tez. Czy Wy tez takie cos czasem macie?

hania ja nie wiem co to za skurcze, ale mam je od 31 tygodnia, na początku pojechałam z nimi do lekarza i widać niepotrzebnie, bo mam je codziennie aż do dziś :)

nici z usg. Duży zapierdziel na izbie i nie da rady. Może innym razem... a chciałam tylko podejrzeć czy wszystko ok i ile mniej więcej waży.
Ostatnie usg mam z 30 tyg.

Jezyk jeśli chodzi o nadciśnienie to już przy Paulinie tak po połowie ciąży było , a przy Kasi od początku byłam na Dopegytcie ale w dużo mniejszych dawkach . Teraz to już jest koszmar . Najgorsze że po tych końskich dawkach Relanium dziecko prawie wcale się nie rusza (a nigdy i tak za dużo się nie ruszało ) . Ginekolog uspokaja mnie że u mnie organizm jest przyzwyczajony do wysokiego ciśnienia dlatego nawet jeśli mam 150/90 to w moim przypadku to nie jest tragedia , ale jak już mam 180/105 i głowa pęka to mam dość i w nosie to co on mówi .
-J- torba spakowana (prawie , trzeba dożucić kosmetyki ) we wtorek da mi skierowanie do szpitala ale szczerze powiedziawszy to nie wiem jak to będzie z tą CC , czy ordynator zdecyduje kiedy i kto mi ją zrobi czy po prostu jak mój gin będzie miał dyżur to po prostu sam mi zrobi i już (no bo po co kazał mi robić samej badania ?) We wtorek go popytam to będę wiedzieć więcej. Na prawdę chcę żeby to się już skończyło , jutro zaczynam 38 tydzień i myślę że już najwyższy czas bo te tabletki przecież w jakimś stopniu szkodzą dziecku , ale mój gin chce dociągnąć do 39tygodnia :confused:

reklama
zdążyłam napisać, że nie jadę na usg, ale dostałam telefon że mogę przyjechać w końcu.:-)
Karol pozostał Karolem, waży ok 2600, termin mi się przesunął wg tego usg z 24 lutego na 27 luty. Poza tym ułożony b. nisko, główką w dół, przepływy w porządku, łożysko też.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry