reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

Ewelinka:) w takim razie nie masz jeszcze obnizonego brzucha, jak nadal meczy Cie mega zgaga.

A jesli chodzi o ten posiew, to w M jak mama jest napisane, ze badanie to jest zalecane DLA WSZYSTKICH. moja ginka nic mi nie wspominała, ja jej o tym przypomne, a jak mi nie zrobi to zrobie sobie sama. I nie jest tak, ze to lekarz decyduje. Lekarz nie ma roentgena w oczach i nie wie czy ma sie paciorkowca czy nie.

reklama
Mi lekarz powiedzial, zebym sie nastawiala i dobrze by było jakbym wytrzymala do 36 tygodnia. Mam prowadzic baaardzo oszczedny tryb zycia.

W poprzedniej ciąży to w ogóle nie zauważyłam, aby brzuch mi się opuścił. Teraz też mnie żebra strasznie bolą, nawet dłużej przed kompem nie usiedzę. Cholera zaczął się najgorszy okres, za chwilę to będziemy marzyć o porodzie:-) Przynajmniej tak miałam w poprzedniej ciązy, ciekawe czy tym razem też urodzę po terminie. U nic się nie skraca, żadnego rozwarcia, żadnych bóli jak na okres. Za to w końcu brzuch mi urósł, chyba przez tydzień dwukrotnie się powiększył:szok:przez to na górze mam strasznie naciągnięty i boli jakbym poobijany miała;/

A ja mam skurcze. Takie, że jak mnie chwyta to brakuje mi tchu i czuję cały przełyk. No i chyba ciśnienie mi się dźwiga do góry, ale nie jestem pewna. Ale z pewnością puls. a z nim akurat zawsze miałam problem.
A brzuch chyba jest tam gdzie był. trudno powiedzieć.
Jak stoję, to mam wrażenie że jest nisko. Ale jak siedzę, to jest taki wielki i tak wysoko, że dźwiga mi piersi do góry. I rozkłada się na moich kolanach hahaha
I też uważam, że nie każdemu obiżny się brzuch na 2 lub 3 tyg przed porodem.
Pępek też miał wyjść na zewnątrz, a przy moim wielkim brzuchu wciąż jest wklęsły. I taki pozostanie :) A że jestem dosyć niska, to nie bardzo wyobrażam sobie, żeby mój brzuch miał się obniżyć. Tam niżej też już nie mam miejsca ;)

golimek - pochwal się wielkością brzuszka! :)

Acha i dostałam skierowanie na posiew mam się zgłosić 12 stycznia na wymaz
no własnie... dzwonię dziś do swojego labolatorium zapytać czy w piątek pasi im abym przyjechała i za chol***** nie mogę się dodzwonić. Numer telefonu podany na stronie internetowej jest nieaktualny.
Jezyku a ten wymaz to na zapisy u ciebie jest?Zgłupiałam już teraz.

-j- nie, nie jest na zapisy po prostu umówiłyśmy się na taki termin żeby mi i lekarce pasowało bo ja wszystkie badania i usg robię u niej i dlatego tak wyszło no i już bedzie 36 tydzień trwał

Ardzesh, jutro może jakąś fotkę sobie walnę:-) w końcu coś z sobą zrobię, z okazji końca roku;-) Wysoki puls w ciąży jest normalny, z Frankiem chyba do 120 mi dochodził.
A ja nie będę miała robionego tego wymazu, gin stwierdził, że nie ma potrzeby, więc zaufam mu...mam nadzieję, że nie będę żałować.

Jezyk no to uspokoiłaś mnie.Kamień z serca. A więc ja pojadę w piątek i zobaczę co i jak. a nie wiesz ile sie czeka na wynik takiego badania ? Wyczytałam gdzieś , że jest strasznie niemiłe, bo pobierane za pomocą wziernika. Brrr....

U mnie noc była dzisiaj nawet w porządku, jak wstaje to dalej troche boli mnie miednica, ale to pewnie od tego, że przez święta dużo siedziałam, a wcześniej leżałam prawie cały czas i po prostu mięśnie mnie bolą, bo odzwyczaiły się od siedzenia. Dzisiuś dalej kopie po żebrach i pęcherzu, ale jak jest opróżniony to tego nie czuje, więc staram się często chodzić do kibelka :tak: a w nocy często teraz w taje bo mam te tabetki moczopędne 2x na noc, więc to normalne, już się przyzwyczaiłam że mało sypiam, zresztą przyda się to po porodzie :-) no chyba że urodze prawdziwego aniołeczka i bedzie przesypiał całe noce :-)
Wszystkie napewno wytrzymamy do terminu, albo i później. Dzidziuś po prostu ułożony jest głową w dół, a wiadomo że główka jest bardzo duża i wydaje się nam czasami że już wychodzi :tak:
A co do tej fazy ciąży to ja też czuje się nienajlepiej, buty mąż mi już nawet ubiera bo schylić się nie moge, a żeby posprzątać to juz wogole nie ma mowy, też czuję się staro i chciałabym jak najszybciej pozbyć się brzucholka, już zapomniałam jak to jest bez niego :tak:

reklama
Do góry