• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

My dziś byliśmy na kontroli. Szyjka długa, rozwarcie na opuszek palca...pewnie znów przenoszę ;-)
Zrobiłam wymaz, i w cholerę badań krwi i padam na twarz bo tesciowa dziś nas w sumie neichcący o 4 obudziła i ja juz nie zasnełam (zaswiecila swiatlo w lazience i korki wybilo zwarcie jakies na klatce z hukiem...massakara)..dlatego ide teraz spac :-)

reklama
ja nie mialam KTG, polozna tylko mierzy sie tetno plodu takim przenosnym aparatem - u mnie w przychodni nie ma nawet USG :dry: ale lekarz kieruje do innych pracowni wiec na KTG ide w przyszlym tygodniu. A co do wymazu z pochwy to moj gin pobral mi zwykla cytologie, mowi ze to ma podobny zakres - czytalam, ma troche racji - gdy wynik cytologii jest prawidlowy to wymaz z pochwy tez bedzie.

mnie lekarka sie pytala czy czuje te skucze, bo sa juz takie dosc niepokojące, a ja powiedzialam ze nie. Mam tylko lekki ból brzucha jak na okres. Gorsze bóle miałam pare dni temu. A dzis myslalam, ze nie mam zadnych a tu wyszły ;/

golimek sama niewiem co sie stało, ze tak schudlam. Troche sie przejełam tym :baffled: Myslałam ze juz bede 15 kg na plusie, szczegolnie po tych swietach. Dziecko w ciagu tego miesiaca powinno przytyc 1 kg. Mam nadzieje, ze przytyło choc zaniepokoiło mnie to ;/

Ostatnia edycja:
My do gina dopiero za tydzien. Pewnie znow zrobi KTG:) lubie to badanie. Uspokajam sie slysząc jak rowniutko bije serduszko maleństwa. Co do spania w nocy.....gdy tylko sie na chwile przebudze lub wstaje zrobic herbatke mojemu M rano przed praca nie ma juz mowy o dalszym spaniu:((( Przekladam sie z boku na bok i nic:(((((
dzis mialam rowniez dusznosci:((((!!!!! i taki mnie skurcz lydki zlapal ze szok!!!
Kręgosłup nadal tragedia:( boli nawet jak sie przekladam z boku na bok:( Spie z poduchą między kolanami - ortopeda powiedzial ze wtedy sie wszystko odciaza.....
Powolutku mam juz serdecznie dosc:(((((

A jesli chodzi o ten wymaz, to moja ginka nawet o tym nie wspomniala. Ja zapytałam sie jej o to, odpowiedziala ze moge sobie zrobic pryw. bo na NFZ sie nie da ;/ W tej przychodni strasznie zaluja na badania. I po drodze zrobilam sobie to pryw. Za tydzien wyniki.
ja chodze do gina na NFZ i wszystkie badania mam bezpłatne.:tak:Jak to sie nie da zrobic wymazu na NFZ? Zdziwiona jestem. Ja robiłam to badanie w piętek, tuż po Nowym Roku i miałam na badaniu napisany pierwszy numerek w tym roku.A na wyniki tez mam tydzień czekać.:tak:

habcia ja też robię ten wymaz w poniedziałek na NFZ także nie wiem czemu lekarka Ci tak powiedziała.

pbg
ja cytologię mam zawsze dobrą II grupa a paciorkowca miałam w pierwszej ciąży i teraz pewnie też będę miała chociaż lekarka mówiła że niekoniecznie musi być.

a ja właśnie siedzę w gabinecie u gin ;-)
Miałam siedzieć, ale zadzwoni do mnie, że mój gin właśnie ma operację, więc przeskoczyłam na wieczór. Miałam mieć KTG i wymaz, ale nie wiem czy wyrobi ze wszystkimi pacjentkami więc nie wiem na co dzisiaj liczyć :blink: pewnie wymaz zrobi, bo to chwila. Ale na KTG już dzisiaj nie liczę. I trudno. nawet płakać nie będę :)

a ty habcia nie panikuj że schudłaś. Dzidzia tyje pomimo, że ty nie przybierasz na wadze! Dzidzia jest mądrzejsza niż Ci się wydaje i sama potrafi wyssać z Ciebie wszystko co masz najlepsze w swoich zapasach :)
Nie doszukuj się u siebie żadnych nieprawidłowości! Bo wyprowadzisz nas wreszcie z równowagi ;) ;-)

no to ja juz nie wiem jezyk :confused: ale jak widac co lekarz to inna opinia, a przypadkow w medycynie tyle ilu pacjetow, nie ma co panikowac z tym wymazem ;-) bardziej martwia mnie moje uplawy z wydzieliny czopu, niech sie tam spokojnie rozpuszcza ale kontrola musi byc, wiec by nic nie przegapic wkladki poszly w ruch...

ja wlasnie od kilku dni mam taka biala wydzieline. Cale majtki tym pobrudzone i naokoło mokro. Niewiem czy to z jakiejs infekcji czy czop.

ardzesh
juz nie przesadzaj :) ja tylko tak pisze, bo to dziwne troche, ze sachudlam 2 kg. Ale czuje, ze dzidzius cosraz wiekszy jest i sie tym nie przejmuje. Ostatnio tez tak mialam, ze schudlam 1 kg, a dziecko przytylo 0.5 kg :D

reklama
Habciu, tylko się cieszyć - dziecko rośnie a Ty chudniesz:-) zazdroszczę. A ten czop to chyba jest lekko krwią zabarwiony, taka różowa galareta zupełnie co innego niż upławy. Mi odszedł 2 lub 3 dni przed porodem, ale niektóym odchodzi wcześniej a niekórym na porodówce.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry