• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

Jezyk czop nie musi być zabarwiony krwią, zwłaszcza ten co wypada kilka tygodni przed porodem, a my jesteśmy tuż przed porodem( co poniektóre) więc czop może odchodzić. Tylko gin może chyba stwierdzić czy to czop czy nie czop.
A z tą białą wydzieliną to ja też mam jej bardzo dużo. Podobno w ostatnich tygodniach znacznie wzrasta ilość wydzieliny.

reklama
antar własnie ja też tak słyszałam i czytalam na forach baby boom o kobietach, ktore maja wlasnie taki czop. On po prostu jest rozrzedzony wodami plodowymi. Ale to musi stwierdzic lekarz.

Co do czopa, to u mnie przy Flavii byl prawie niezauwazalny :confused:, bardzo niewiele bylo tej wydzieliny i krwi, a wypadl kilka godzin po rozpoczeciu sie skurczy porodowych.

a ja dziś byłam u ginka i mała wyrosła ładnie, szyjkę mam długą i zamknięta więc nie ma żadnego zagrożenia wcześniejszym porodem choć z USG wychodzi wcześniej bo nma 7 luty a z OM 17 luty, no cóż przekonam się sama kiedy niunia zechce się pojawić:)

mi czop z Kubą nie odszedł ...nie zauważyłam przynajmniej.

Kobiety jakie inne badania są u wymagane w szpitalach gdzie będziecie rodzić?
W moim chcą obowiązkowo właśnie wymaz z pochwy i zalecają na HIV (ale nie jest obowiązkowe)

Oto lista rzeczy, które nasza przyszła pacjentka, przyjmowana na oddział powinna zabrać ze sobą:

Dokumenty:
dowód osobisty + akt małżeństwa
książeczkę ubezpieczeniową (ważna 2 m-ce )
orginalna grupa krwi
owa
hbs
karta przebiegu ciąży
układ krzepnięcia
elektrolity
aktualne badania (mocz, morfologia, cukier)

a ja nie mam pojęcia jakie badania mam zabrać na pewno grupe krwi i odczyn coombsa bo mam rh- a o innych badaniach nic nie wiem zreszta wszystkie badania poza tymi zabiera mi lekarka. Musze sie jej spytac jak bede na wizycie czy bede potrzebować jakie dodatkowe badania jak byłam z Dominikiem to nic wiecej nie potrzebowałam ale mogło sie coś zmienic za dwa lata.

szczęśliwa1 ja podobnie jak ty, nic nie wiem i nie mam zamiaru się nawet dowiadywać. Nie będę pytać we wszystkich szpitalach we Wrocławiu i okolicy:-):-):-). Zabiorę te co miałam robione przez 9 miesięcy i finisz. Jak coś będą chcieli więcej to niech się zgłoszą do mojego lekarza, który mi ich nie kazał robić. W naszym kraju bałagan jak cholera i jak zrobią porządek, co obowiązek a co zachcianka to niech ode mnie później wymagają. A tak to mam wszystko w pupie:-):-):-)

reklama
antar więc masz jeszcze kilka tygodni:-)

U nas nie potrzeba aktu małżeństwa bo i po co?:baffled::baffled:

aga tak jak mówisz. wyniki badań z ciąży, karta ciąży, książeczka RUm no i legitymacja ubezpieczeniowa chyba że ubezpiecza Cię mąż to legitymacja rodzinna

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry