reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mama u lekarza

habcia ja nie pisałam o Tobie tylko o sobie o tym 27 tc. A poza tym nie bedę się z Tobą przekomarzać bo nie jestem lekarzem, wiem które leki mi pomagają. Teraz na szczęście nie biorę nic i jest ok:-):-)
A tak w ogóle to zdziwiło mnie to że nie zrobili ci usg szyjki no bo skoro tak szybko Ci się skraca to wydaje mi się że chyba powinni sprawdzić jaka jest jej cała długośc zewnetrzna i wewnętrzna razem, ale najważniejsze że nie masz skurczy oby tak do końca. Ja w piatek trafiłam z tak silnymi bólami że myslałam że już urodzę oprócz brzucha miałam jeszcze krzyżowe więc magnez nic by tu nie pomógł tym bradziej że biorę go od początku ciąży, a Isoptinu teraz nie brałam i nie miałam kołatania serca ani tego typu rzeczy to mnie męczyło w pierwszej ciąży i wtedy brałam Isoptin:-)

reklama
aaaa to faktycznie miałaś bardzo mocne skurcze. Ja takich nie miałam. Brzuch mi twardniał i delikatnie pobolewał. Może dlatego nie dostałam fenoterolu. Dobrze, że już jesteś w domu i nie masz skurczy. Oszczędzaj się, leż jak najwięcej.
Lekarz mi powiedział, że nie ma potrzeby robić tego USG, bo jeszcze nie jest tak mocno skrócona szyjka ;/ Dziwne

dziewczyny mam pytanie czy wy też tak macie, a mianowicie od dwóch dni boli mnie prawa strona brzucha i pleców. Jest coraz gorzej, bo pochodzę trochę i boli tak, że muszę się położyć. Zaczynam się martwić:-(

Czesć dziewczyny:)
Moj biust tez sie powiekszyl:) Najbardziej brodawki! Zrobily sie duzo wieksze i jakies takie sterczace:) Moj M smieje sie ze mam 2 smoczki:)!!!!!! Zawsze mialam ladne ale teraz są po prostu piekne:) takie duze i jędrne:)) I w ogóle nie są bolesne tak jak byly na początku:) ( pierwszym objawem mojej ciąży byl wlasnie bol piersi i brodawek)
Dzis odebralam wyniki obciazenia glukoza i na szczescie jest wszystko ok!:))
Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!

mnie ostatnio kuło po prawej stronie jak bylam w szpitalu. Zapytalam lekrza czy to normalne. Powiedział mi że dziecko może uciskać na jelita, albo na wiązadła.

Dzwoniłam do gin i kazała mi zrobić badanie moczu i od razu z wynikami do niej, bo mogą to być kamienie na nerkach i to często zaczyna się od bólu z prawej strony. Jak będę więcej wiedzieć dam znać.

Niunia ja mam kamicę nerkową od urodzenia i zawsze mnie boli po prawej stronie, ale jest to ból prawie taki sam jak kolka od biegania, może stąd nazwa kolka nerkowa. Mnie pomagało leżenie z nogami z górze np. opartymi o ścianę.

JA jakiś miesiąc temu miałam bóle prawej strony nerek. W badaniach moczu wyszło, że mam dużo fosforanów. Z tego robią się kamienie. Ginka kazała mi pić dużo kwasnych soków, wody z cytryną itp. I pomogło :)

reklama
ja mam za to szczawianowo - wapniową kamicę :D mam teraz tony tego badziewia w moczu, czeka mnie chyba lekka kuracja po porodzie (mam nadzieję, że nie wywarami z suszonych skorek ziemniaków).
no ale cóż, jak się jest na coś chorym od urodzenia, to traktuje się to jako normę i w ogóle się tym nie przejmuje :)

Do góry