reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mama u lekarza

reklama
Antar jedz dużo jabłek a zobaczysz różnicę (mam na myśli toaletę)
a na skurcze łydek polecam czekoladę... mniam mniam - tylko z umiarem oczywiście.

poza tym ja mam też ciężkie noce, jak się obudzę w nocy to koniec- nie ma mowy o dalszym spaniu, biodra mnie bolą i plecy w okolicach nerek, no ale tak musi być - uroki ciąży:-:)-:)-(

RWA KULSZOWA
ja mam rożne jakies dziwne kłucia w brzuchu raz po lewej raz prawej stronie i czasami takie dziwne uczucie jakby, cos w środku tzn w szyjce macicy czy jakoś tam miala takie dziwne jak by cos tam było.i Czasami miewam kłucie od dołu niby nic ale jak się zacznę nad czymś zastanawiać to naprawde bywa ze się zestresuje ...

mozesz jeszcze brac magnez ja biorę sam bez wit b6 troszkę pomaga na skurcze łydek zapytaj swojego gin bo ja biorę z frminatalem ale własnie sam magnez bo z wit było by za duzo...no uroki ciazy moze nie to ze przeszkadza coś bardzo ale sprawia ze się niepokoimy

Ostatnia edycja:
Co powiecie na temat kłującego bólu w klatce piersiowej po lewej stronie tuż pod żebrami? :confused2:
Mój lekarz twierdzi, ze to macica naciska na śledzione.... Maleństwo jes już tak wysoko że znajduje sie tuż pod żebrami, ale taki ból ciężko wytrzymać. Jeśli macie coś takiego to jak sobie radzicie?

Dodam, ze przez to już od miesiąca nie moge zasnąć na lewym boku, wlasnie dlatego że ból ten sie nasila. Lekarz mówi abym spała na prawym, ale wtedy znów uciskam na żyły :baffled: Poza tym ból pojawia się bez wyraźnej przyczyny... Po prostu w jednym momencie dobrze sie czuje, a za chwile zwijam z bólu :nerd:

Co powiecie na temat kłującego bólu w klatce piersiowej po lewej stronie tuż pod żebrami? :confused2:
Mój lekarz twierdzi, ze to macica naciska na śledzione.... Maleństwo jes już tak wysoko że znajduje sie tuż pod żebrami, ale taki ból ciężko wytrzymać. Jeśli macie coś takiego to jak sobie radzicie?

Dodam, ze przez to już od miesiąca nie moge zasnąć na lewym boku, wlasnie dlatego że ból ten sie nasila. Lekarz mówi abym spała na prawym, ale wtedy znów uciskam na żyły :baffled: Poza tym ból pojawia się bez wyraźnej przyczyny... Po prostu w jednym momencie dobrze sie czuje, a za chwile zwijam z bólu :nerd:

Ja mam taki ból. I pomimo , że leżenie na lewym boku jest wskazane, ja poprostu nie mogę i już. Nos mi sie zatyka i wszystko boli.W dzień też wszystko boli po lewej stronie - jakby żebro...:eek:, nerki.

też to ma tylko po prawej stronie i czasem mi się wydaję że może to maluch "wchodzi" nóżką pod żebra bo ten ból pojawia się i nagle i nagle znika

-j-, ja też nie mogę na lewym boku leżeć. Wszystko mnie wtedy boli i ruszyć się nie mogę. Cała noc śpię na prawym boku, a ja lubię się obracać z boku na bok, ale co zrobić. A i tak najbardziej mi brakuje spania na brzuchu...

powiem Ci że mo dokucza to samo siedzę spokojnie i się zaczyna aż przydusza, lekarz powiedział że macica się rozrasta i jes ucisk na przeponę i stąd kłucie w żebra, jest to okropne na lewym boku nie mogę leżeć bo jest gorzej, na prawym boku ucisk na żyły ...jeszcze 2 miesiące i troszkę i przejdą nasze troski i boleści, damy radę. przyznam że niepokoi mnie co bedzuie jak dzidzia kopnie w okolice żebra, jak sam ucisk na przepone wywołuje te kłucia...

reklama
Wiecie dziewczynki, ja mam taki ból z prawej strony... Trudno go opisać, ale to tak jakby dzidzia od środka wgryzala mi się wlaśnie w to miejsce, będę w tym tygodniu u lekarza to zapytam... Ale ból jest straszny...
Nie wiem czy i Wy to macie, ale ostatnio zauważylam u siebie drętwienie całego ciała... tzn. nóg, rąk a nawet prawego biodra... Czy Wam też sie to zdrarza??

Do góry