reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

ja mam jak Ty antar strasznie wysoko brzuch, a nogi w żebrach to już standard :) ale za to rzadziej sikam, wstaję w nocy tylko jeden raz (sporadycznie się zdarza się częściej).

reklama
mi lekarka powiedziała ostatnio ze brzuch mam nisko a w świeta przelezałam prawie czły czas bo mialam czeste skurcze i brzuch mnie bolał jak na okres a wczoraj w nocy mało co spałam bo tak potwornie bolało mnie krocze ze nie dało sie spac dopiero w ciągu dnia mineło nie mam pojecia co to było nie jestem zagrożona wcześniejszym porodem a takie rzeczy mi sie dzieja. ze synkiem nie miałam takich dziwnych bóli

antar onośnie tych duszności to ja mam takie same. Przy każdym skurczu pierwsze co czuje to duszności, serce mi kolacze, a dopiero potem twardnieje brzuch. Tez mnie dzis od rana boli podbrzusze, spojenie łonowe i miednica. Mam nadzieje, ze niedlugo przejdzie :)

A co do porodu to jak narazie w ogóle się nie boje :) Czuje, ze pojdzie szybciutko, przy mojej szyjce i opadnietej macicy :D

Brzuszek zaczyna mi sięgać pod biust :-p No i maluszek kopie w żebra, a czasem napręża się tak cze czuje równocześnie jak przywala w żebra i biodra :-p

Ostatnio odczuwam bóle stawów i mam wrazenie ze lekko puchne, ale na szczescie nie za bardzo :rofl2: No i czytalam o tym, ze to przez odkladanie sie soli w organizmie a oprucz tego relaksyna sie tworzy u ciezarnych ktory sprawia ze stawy nie sa tak "zbite" i twarde jak u pozostalych kobiet, a przy tym podnoszenie ciezarow moze sprawic ze lączenia miedzystawowe sie rozejda...

http://dziecko.onet.pl/7431,5,7,swiateczne_porzadki_-_co_wolno_ciezarnej,artykul.html

No ale kregosłup to juz niemiłosiernie boli :baffled: W zadnej pozycji nie czuje sie lepiej.... Jak stoje, czuje sie szybko zmeczona; jak siedze to musze sobie poduszke podkladac pod plecy, a jak leze - najczesciej problemy z oddychaniem

Ostatnia edycja:
Ja dziewczyny od początku miałam nisko brzuch, jak stoje to mam dużą przestrzeń między brzuchem a piersiami, jak siadam to piersi dopiero dotykają brzusia, więc nie mam pojęcia czy obniża się już czy nie, jakoś tego nie zauważyłam, rośnie sobie po prostu do przodu :-) Podobno wyglądam tak jakbym miała już wnet rodzić, a to przecież jeszcze 8tyg :tak:
Dzisiaj w nocy też mało co spałam, nie dość że położyłam się dopiero o 12, maluch tak się wiercił, kopał w pęcherz, myślałam że zaraz wyjdzie ze mnie, bo do tego zaczęła boleć mnie miednica strasznie i spojenie łonowe i siku chodziłam co godzine/dwie, w sumie pewnie jakies 3 godzinki spałam, tragedia, zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Troche przestaraszyłam się tych bóli i od dzisiaj zaczęlam kompletowac wyprawke do szpitala dla mnie i maluszka :tak: Jak narazie mam tylko dla siebie dwie koszule i szlafrok, reszte zamawiam przez internet :tak:

ulagor86 ja tez nigdy nie zwracalam uwagi na brzuch. Nawet nie wiedzialam, ze moze sie obnizyc :/ Lekarz mi to dopiero powiedzial po badaniu. Jak juz pisalam kiedys dotknal głowki mojego synka. Ja juz spakowana jestem. Tez mam takie same objawy jak Ty, te same bole, ale na szczescie po czasie przechodza. Wiec mam nadzieje, ze wytrwam jeszcze 2 tyg.

a ja dziś odebrałam wyniki i - kurcze- mnie tylko być w ciąży!! podręcznikowo, obciążenie glukozą cudowne, siuśki czyściutko, nerki pracują, hemoglobinka jest... pewnie wsio pójdzie w dół o porodzie- czyli wróci wtedy do normy:-(

Byłam dzisiaj i ginki i jutro idę do niej po skierowanie do szpitala mam za dużo wód płodowych i podejrzewa wielowodzie. Wysyła mnie do szpitala na patologię ciąży, żeby wszystko sprawdzić boi się, że przez to urodzę wcześniej. bo szyjka się skróciła, ale na szczęście nie jest miękka:tak: Chyba sobie trochę poleżę we Wrocławiu jak będą spuszczać mi wody:-D

reklama
Do góry