reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

...jak to nie ma:eek::-( o rany to się wycierpiałaś strasznie.Przykro mi. :-:)-:)-(
oj bolało... ale niestety antybiotyku nia mogłam dostać, bo karmię a coś trzeba było robić:eek:

zębowa wróżka zabrała :-D
:-D:-D:-D a w samian synowi przyniosła dwa nowe;-)

Anius starsznie współczuję. Wyrywano mi trzy ósemki i wiem co to za ból jak schodzi znieczulenie i potem jak nie mozna brać w moim przypadku ketonalu forte. Jeju naprawdę współczuję!!! Ja też bym chyba dała butle przez jeden dzień bo bez przeciwbolowego nie da rady,a apap to o kant... można potłuc:)
dałam radę tylko na apapie. to moje pierwsze takie przeżycie i nawet pierwsze znieczulenie u dentysty:sorry2: a mówie wam, jaka dieta cud normalnie takie wyrwanie;-) cały zeszły tydzień prawie nie jadłam, bo najpierw od soboty wymioty i biegunka a jak mi przeszło to w środę ząb zaczął boleć... doskonale pasuje tu "jak nie urok to s***";-) i dzisiaj tak z ciekawości biorę spodnie które nosiłąm przed ciążą i grzecznie czekały na lepsze czasy i są za luźne:szok::szok:

a co do pryszczy to ja też nigdy nie miałam:happy2: i ogólnie cera bezproblemowa:happy2: a malować się nie umiem, zawsze tylko oczy trochę, żeby jakoś wyglądać;-)

reklama
ja też mam taką cerę. Ale dopatrzyłam się jednego minusa.
Za cholerę nie potrafię sama kupić, dobrać sobie jakiegoś pudru, podkładu itp. W ogóle dla mnie to czarna magia. Nigdy nie musiałam się malować, bo nie miałam czego zakrywać :)
A teraz nie kapuję, co i jak się używa. Wkurzam się, że wchodzę do sklepu z kosmetykami i zamiast poczytać sobie etykiety na spokojnie to przychodzi do mnie ktoś i pyta w czym pomóc. A mnie głupio powiedzieć, że się na tym nie znam i że potrzebuję pomocy :-p więc wychodzę.
Nie wiem czy sam puder wystarczy, czy trzeba więcej tych specyfików używać, żeby wyglądać jak człowiek... a lata lecą... i oczka bardziej podkrążone, pory bardziej widoczne... i przydałaby się taka wiedza :-(
ardzesh- To dokładnie jak ja, Ja miałam [niedawno poległ w rękach córy:dry:] jeden puder, kupiłam sobie w avonie ten kulkowy.Jest świetny i polecam pudry kulkowe.Tzw. fluidów nigdy nie musiałam uzywać, no i szczeze powiem że z takim kitem na twarzy czułam się dosć kiepsko_Obiecałam sobie że nic nie nałoze na moja piękną gębulke przed trzydziestką:-p;-), ale byłam w zeszłym miesiącu na regulowaniu brwi i pani kosmetolog [ nie kosmetyczka,] powiedziała że powinnam już kupić sobie krem pod oczy [ ja jej że nie ma mowy, że nie znosze kremów i poza zwykłym nivea nic nigdy nie kładłam i że jeszcze zmarszczek nie mam] a ona że tylko krem z witaminami, bo moje oczy sa bardzo zmęczone.No i w przyszłym tygodniu jestem zapisana znowu na brwi i czyszczenie twarzy. Ale na tyle mam czystą twarz że babeczka powiedziała że nie mam potrzeby robić tej mikrotermabrazji, tylko zwykłe oczyszczanie buziola metodą jakis elektrod czy cuś :eek::cool2:. Ta moja kosmetyczka jest moja dobra kolezanką tu, dziewczyna ma swój salon kosmetyczny, ale zajmuje sie tylko oczyszczaniem ciała, buzi itd.W polandi tez miała pare lat swój gabinet no i wykładała w szkole kosmetologie, naprawde zna sie na zeczy.Tak więc mam szczęście że mój buziolek jest taki ładny:-p:-p;-);-):-):-):-)
Nimfi-to jest nas dwie. Mam tak samo jak Ty :tak::tak::tak:

Ja sie niestety nie moge pochwalic nieskazitelna cerą, co jakis czas wyskakują mi problemiki i wtedy tylko płynny podkład pomaga tuszowac....zawsze mialam nawal pryszczy przed @ A teraz z racji tego ze nie mam okresu pryszczyki pojawiają sie kiedy chcą:((( A z domku tez nie wyjdę niepomalowana. Przynajmniej podkład i rzęsy muszą być "stiuningowane":-D:-D:-D
Wczoraj mialam okazję poznać cud-dziewczynę. Naprawdę obiektywnie niprzyzwoicie piękna.....nie moglam sie oprzec i wciaż na nią patrzylam:tak:A cerę miala nieskazitelną i doskonałą (zreszta jak wszystko inne)..są szczesciarze na tym świecie....:)

monia-cud dziewczyna mówisz, to gdzie sie minełyśmy, bo nie pamiętam ;-);-):-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D
martussa-widzisz babo, jest nas wiecej, jaki morał z tego , ze w tym wieku pyskatym wyskakują :-D:-D:-D;-);-):-p:-p

Nie wiem czy sam puder wystarczy, czy trzeba więcej tych specyfików używać, żeby wyglądać jak człowiek... a lata lecą... i oczka bardziej podkrążone, pory bardziej widoczne... i przydałaby się taka wiedza :-(
ardzesh ja np. używam tylko puder w kremie, jak nałożysz w kremie i jeszcze w kamieniu to będzie wyglądało jakbyś miała maskę nałożoną na twarz

:-D:-D:-D a w samian synowi przyniosła dwa nowe;-)

dałam radę tylko na apapie. to moje pierwsze takie przeżycie i nawet pierwsze znieczulenie u dentysty:sorry2: a mówie wam, jaka dieta cud normalnie takie wyrwanie

gratulacje dla Matika za dwa nowe ząbki:tak:

a co do dentysty to ja bez znieczulenia nie dam się dotknąć. tak się boję. leczyłam w ciąży zęba bez znieczulenia-koszmar to był dla mnie. jeszcze więcej stresu i strachu niż poród.

a mnie się rzuciły pryszcze... wyglądam jak nastolatka albo jak muchomor- wedle upodobań:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: stres=pryszcz...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja też mam jednego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dostałam @:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry