reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witam!!
Ja odprawiłam dziecko do przedszkola małża do pracy i nadrabiam po odwirusowaniu komputera :)
Wczoraj cały dzień spędziłam w pz w poradni patologii ciąży i diabetologi i od dzisiaj rozpoczynam moją przygodę z kłuciem się i dietami więc już jestem po I śniadaniu potem muszę zjeść II śniadanie i III śniadanie śmieszna ta dieta można niby dużo jeść ale praktycznie większość rzeczy których nie lubię.
U nas ładny dzień więc idę robić pranie i na dworze sobie powieszę.

reklama
Polcia - dalas rade nadrobic;-)

ojej, mam nadzieje ze coreczce szybko przejdzie:-( biegunka jest straszna.. dla doroslych, dla starszych dzieci a dla takich maluchow to juz w ogole:-:)-:)-( przeciez taki babelek jeszcze nie rozumie ze ma wirus zoladka:-(

co do przygotowywania jedzenia - eee.. ja nigdy nie przygotowywalam:sorry2: u nas zrobienie obiadu to zadna filozofia.. generalnie wszystko w gora 15 min i na kuchenke.. a jakies fikusne dluzsze dania to kiedy widze ze mam czas i ochote pobrykac w kuchni;-)

a co do braku pomocy - ja bylam bez meza 8 miesiecy - przeprowadzilismy sie do innego miasta (w UK jestesmy juz od 9 lat) jak Piotrus mial 2 miesiace, Olivia 2lata 2 miesiace - generalnie maz dolaczyl do nas w grudniu... bylam sama w obcym miescie, nie znalam nikogo, nie wiedzialam gdzie jaki sklep, z noworodkiem i maluchem.. bardzo bylo ciezko.. ale innego wyjscia nie bylo - i sie dalo rade:tak: teraz w sumie dziekuje losowi ze maluchy byly takie male i nie pamietaja tego okresu:sorry2: moich nerwow, placzow po nocach, krzykow.. depresji ktora sie chowalo pod poduszke.. nasze malzenstwo stalo juz na granicy... no bo jak czlowiek skrajnie wyczerpany to rozne glupie rzeczy robi i mowi..
ale poznalam w tym czasie pare ludzi - aniolow ktorzy pomagali, w lipcu postanowilam nawet isc do szkoly, moja przyjaciolka Agusia pilnowala dzieci a ja chodzilam i zdawalam egzaminy i od wrzesnia poszlam na studia zaoczne.. a od listopada do pracy - nawet meza nie bylo przy mnie.. dzieci poszly do przedszkola a ja mialam oderwanie od calej sytuacji i to mnie chyba uchronilo...
wstawalismy o 6 , na 8 dzieci do zlobka/przedszkola, na 9 do pracy, konczylam o 17, na 18 zajecia na uczelni do 21 i o 22 bylam w domu - wtedy powiedzialam do meza ze musi do nas przyjechac bo trzeba byc z dziecmi wieczorem i tak sie los odmienil:tak:

teraz widze jak wiele czlowiek potraf wytrzymac...

ale sie rozpisalam.. i to o sobie tylko:zawstydzona/y:

szykuje dziecii lecimy do szkoly:-D

Awunia - fajnie tak poplotkowac:tak::tak::tak:

Marika - no to w takim razie solidne &&& aby tam miedzy nozkami nic nie znalezli;-) dobrze, ze maz juz pozniej z Wami zostanie:tak:

Ewcia- współczuję , pomyśl że to niecałe 3 mc a może 2 i będzie po wszystkim :tak: mój młody w domu kaszle tak że szok , zawsze tak witamy jesień :baffled:

My byliśmy wczoraj w tesco , pojechałam z listą brakujących rzeczy dla dzidzi i wydałam 44 zł :-D a w pok oddali mi jeszcze 4,20 bo herbatka weszła drożej...więc szaleństwo na maksa , ale kupiłam 3 bawełniane pajace ( na zatrzaski w kroku ) za 13 zł ! przecenione z 62 zł , ale niestety tylko 1 paczka była bo bym kilka wzięła :no:

Miłego dnia

Awunia oj tak, zawze jak dużo się robi to się dobrze śpi ;)
Polcia zdrówka dla córy! Oby przeszło, bo jutż trochę to trwa... Co do świąt to ja w tym roku nie szykuję nic ;D tj. jak się okażde, że 2 dni przed świętami jeszcze nie urodziłam to zrobię coś na szybko, żeby zawieżć i pojedziemy do rodziców. Jak się okażde, że rodzę to nie pojedziemy ;) a jak urodze sporo przed o jak uda mi się coś zrobić to zrobię, a jak nie to nie będę się spinać i pojadę bez niczego ;) Mamy ten komroft, że i jedni i drudzy robią święta, a mieszkają 40 km;) Prezenty chyba tylko w listopadzie kupię :) Co do szybkich obiadów to niezły pomysł, chyba sobie to przemyślę ;)
Ewa współczuję diety...
Tiluchna bo jest tak jak piszesz. Człowiek jest w stanie bardzo dużo znieść i wytrzymać. Najważniejsze, że miałaś w sobie dużo siły i samozaparcia! :)
mamaktosia oo no dobra cena za pajace!
Ja już po porannej kawce i płatkach z mlekiem :) Strasznie mi się zasypiało wczoraj, jakoś mam problemy z tym zasypianiem, pewnie rano się za bardzo wysypiam, a potem wiezorem usnąć nie mogę ;/

Witam i ja :-) W koncu sloneczko sie przebija i bedzie ladnie ale rano mielismy 3° :szok: w dzien ma byc kolo 20°
tiluchna lo matko to zes miala niezly mlyn nie wiem czy bym dala rade i wielki szacun dla ciebie!
polcia wspolczuje,mam nadzieje,ze mlodej minie ta biegunka
mamaktosia no widze zakupki fajne i cena jaka mila :yes:

Co do gotowania na zapas to ja nie bede.Tydzien chlopaki dadza rade nawet z knajpa pod nosem ;-) a pozniej mama bedzie to mi pomoze.Jedyne co sie przygotuje to mieso i inne bajery i do zamrazalki co by pozniej nie latac oczywiscie jak zdaze :-D Ja dzis spanie jak niemowle mialam a jak budzik zadzwonil to pytalam meza czy ciszej sie nie da :-D a to juz czas do wstawania byl...

Jej zapomnialam napisac,wczoraj mialam nerwa i stracha.Przegladalam sobie neta ,allegro i inne takie a tu nagle strona interpol mi sie pojawila.Jakies info,ze blokada kompa bo jakas muzyka i materialy dla doroslych...no i jakies tam wyjasnienie paragrafami i 48 godz na wplate 100euro kary.jak nie zaplace to jakies dokumenty do sadu i wogole.Przestraszylam sie kompa wylaczylam i juz nie wlanczalam az do przyjscia meza.On popatrzyl i stwierdzil wirus! Nie ma instytucji panstwowej co kaze placic mandaty jakas karta co to gdzies trzeba kupic,nie ma namiarow jak tel czy cos.Tylko postraszyli i kazali wplacic,mam sie nie przejowac i zawiezie sie do specjalisty...Po paru godzinach(juz wieczorem) kompa wlaczylam -oj dlugo sie wlaczal ale chyba antywirus dal rade bo dziala.
Takiej sytuacji nigdy w zyciu nie mialam...ja bym chyba poleciala po ta karte i zaplacila i tak wlasnie stracilabym na kogos korzysc kasiurke:angry::szok:

Vici - ale numer!!! tak to jest... z zaskoczenia czlowkego wezma i ze strachu sie zaplaci:angry: masakra:angry:
dobrze, ze czekalas na meza:tak:

a co do tego wyzej - kazda z was by dala rade:tak: po prostu trzeba i tyle:tak: a dla maluchow sie zrobi wszystko = tylko trzeba pamietac ze kazdy z nas jest tylko czlowiekiem i chwile zalamania zdazaja sie zawsze

ja po 2 dzieci nauczylam sie jednego - jak czuje ze jestem juz na granicy, jesli jestem zmeczona to nie robie za bohatera - mowie dzieciakom - mama teraz potrzebuje godziny dla siebie, siadam i robie 'nic' swiat sie nie zawali;-) kiedys to wszystko musialo byc zrobione ' na teraz':sorry2:

ja od paru tyg spie tak dobrze ze nawet budzika nie slysze jak malz do pracy wstaje:zawstydzona/y::-D

Mamuska - ja tez sniadanko platki:-D my to sie mamy z tym jedzeniem:-D

mamaktosia - super cena!! Tesco ma wlasnie czasem takie cudenka:tak: swietnie ze trafilas:tak:
no i dla synka zdrowka! ahh jesien jesien..

reklama
Polcia 88 dużo zdrówka dla córci, a próbowałaś z lekiem Nifuroksazyd, w syropie jest na receptę, a w tabletach bez recepty. Działa cuda, nie powoduje zaparć ani wyjałowienia układu pokarmowego. Ja zawsze tym leczę od kiedy odkryłam ten cudowny lek. DO tego Smecta lub Calperos, i węgiel w syropku Carbosal tylko ten jest od 2rż. A probiotyk 2 razy dziennie, jakieś suche jedzenie do tego np bułeczka, zupa marchewkowa z ryzem. U mnie jak mały to paskudztwo łapał to bez antybiotyku Biseptol się nie obywało :-(

Co do karmienia piersią to zamierzam od razu zrezygnować z nabiałów, rzeczy uczulających wzdymających i stopniowo wszystko wprowadzać, a nabiał jak najpóźniej, zeby ne uczulić, bo teraz co drugie dziecko to alergik. Do dokarmiania o ile będzie potrzebne wybiorę mleko NAN Ha hypoalergiczne

Ewa wytrwałości w diecie, no cóż wszytsko się robi dla maluszka. A mozesz podać przykład takie diety
Tiluchna podziwiam, sama w wielkim mieśce z tak małymi dzieciakami. A co np robisz tak na szybkiego, jest tu jakiś wątek kulinarny, take przepisy dla mamy karmiacej na szybkiego to na wagę złota po porodzie
Mamktosia super zakupy
Vici u nas rezerwowo tez będzie jedzenie z knajpy. Nie ma co się dręczyć za jedzenie, jak sie nie bedzie mało czasu i sił zrobić
A co do oszusztów to pełno takich, ja tez w necie się na coś wciągnełam, pisałam rezygnacje listem poleconym ZPO, dzwoniłam do adwokatów z federacji konsumentów itp :angry:

Do góry