reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

dziewczyny moze zadam glupie pytanie ale jak dlugo wybija sie zab?
bo u nas tragedia tak jak u basiczka i porzeczkas, jest placz , marudzenie pelno sliny wszedzie, wszystko wklada do buzi nie spi w dzien ani przez chwilke i nie pomaga ani Viburcol ani zel do dziaselek dntinox.

reklama
bo u nas tragedia tak jak u basiczka i porzeczkas, jest placz , marudzenie pelno sliny wszedzie, wszystko wklada do buzi nie spi w dzien ani przez chwilke i nie pomaga ani Viburcol ani zel do dziaselek dntinox.

Oj u mojej kolezanki syna wychodzil kilka tygodni caly czas mial goraczke i strasznie sie meczyl, ale jak juz wyszedl to za nim odrazu w ciagu dwoch dni trzy nastepne zabki :-D:-D:-D

Lagajka polozylam ja na lozku z jej ulubionym misiem do spania i wlaczylam ulubiona kolysanke dalam smoka pocalowalam i wyszlam....jak zaczela plakac odczekalam chwilke i weszlam dalam znow smoka poglaskalam po glowce i znow wyszlam i tak wkolko....Ale ona po 15 minutach stwierdzila, ze jednak nie ma sensu isc spac i zaczela sie bawic.....
Normalnie juz nie wiem co robic z tym spaniem wieczorami ja usypiam od godziny 20 a skutek jest taki, ze usypia o 23 albo 24....Jestem juz tak wykonczona tym, ze jak przychodzi czas wieczornego usypiania to zasiadam do niego ze lzami w oczach:no::no::no:

Jesss... ale zazdroszczę waszym maluszkom tych zupek, obiadków :D chociaż u nas też już niedługo się pojawią. Jutro Marika (prawdopodobnie) dostanie zaległe szczepienie i jeśli -trzymajcie kciuki- będzie bez komplikacji, to w przyszłym tygodniu podam jej samą marcheweczkę z masełkiem i kaszą manną
Miłego dnia dziewczynki

A nie za dużo składników jak na pierwszy raz?

U nas ponad 2 miesiące.

Dziewczyny nie zalamujcie mnie...ja mam dosc po tygodniu a gdzie tu dalej...:-(

Bedzie dobrze:tak::tak:Zobaczysz jak wyjdzie pierwszy zabek to zapomnisz, ze tyle sie meczylyscie....ja juz sie nie moge doczekac pierwszego zabka;-);-);-)

A co do zupek ja najpierw dalam Oliwi marchewke sama pozniej ziemniaka pozniej ziemniaka z marchewka i zaczelam jej dokladac powoli brokule, brukselke, pora,kurczaczka, pietruszke, koperek i ostatnio kasze manna...(wkoncu znalazla tutaj:-):-):-))tylko, ze ale mi lekarka powiedziala zebym jej wczesniej dawala wszystko bo apetyt ma zadziwiajacy....niektore z warzyw ktore oliwa je powinno sie dawac dopiero w 7 miesiacu a ona juz w piatym wcina:-D:-D:-D

A smarujesz dziąsełka żelem Dntinox lub Bobodent

tak Bobodentem :)

u nas marudzenia 1 - 2 tygodni i ząbek już był ...

Witam.

Dziewczyny dalej zasmarkane i kaszlące. Liwia ma gorączke a Zuzia się dusi i wymiotuje z tego kaszlu.
Nie wiem czy się chwaliłam, że mamy drugi ząbek. Mała była bardzo marudna, stękała, jęczała...
Oczywiście smarujemy dziąsełka żelem, ale niewiele pomaga a jeżeli już to na krótko.
I jeszcze z nowości to jemy kasze jaglaną, mięsko, wkrótce planuje rybke dać no i wczoraj mała jadła po raz pierwszy chrupki kukurydziane i była zachwycona. Zjadła pięć.

zdrówka dziewczynkom życzę...
oj ja tez mam dwie lale i jak chore to obie ehh

Dzien dobry...u nas tez zabki chyba tuz tuz....bo jest masakra placz marudzenie i wogole. Dzis zaczynam oliwe uczyc samodzielnego zasypiania trzymajcie kciuki...nie wiem czy dam rade to juz moje 4 podejscie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

...moja w ogóle nie chce w łóżeczku spać , muszę tez podjąć wyzwanie. Ale teraz jak ząbki jej idą, nie mam sumienia jej jeszcze męczyć czymś innym.

Dziewczyny jakbyście miały ochotę i czas zagłosujcie na mnie w konkursikach :* buziaki
Dziękujemy razem z córciami :D

kurcze, a mojemu wyszedl 6 zab! Ma teraz 2 na dole i 4 u gory. Smiesznie wyglada jak sie usmiecha bo te zeby to sa roznej wielkosci :-D
Musze tez zaczac podawac mu jakies jedzonko ktore sam bedzie sobie mogl wkladac do ust bo ostatnio to cyrki sie dzieja. Karmie synka lyzeczka a on mi rece pcha do miseczki z jedzeniem. Jak oddalam miseczke, to wielki dramat. Dzisiaj to juz mu pozwolilam jesc "samemu" - maczal palce w miesku a potem do buzi i oblizywal....potem brudny byl ze ho ho :angry: no ale za to szczesliwy :-)

reklama
Bartrek też łapie za lyżeczkę ale dopiero jak zaspokoi pierwszy głód.
Mamy już pierwszy ząbek i zanosi się na drugi dolny. No i bez Dentinoxu nie da się żyć.
A do tego zaczynam wiosenne GENERALNE porządki w mieszkaniu. Uff będzie co robić ale póki jest power to trzeba korzystać.
Miłego wieczorku :)

Do góry