reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

dziękuję dziewczyny, nawet nie wiecie jak bardzo mi pomagało Wasze wsparcie i słowa pocieszenia po tamtym usg, te trzy tygodnie oczekiwania były bardzo trudne, dzięki jeszcze raz kochane mamusie :-)
natusia ale niespodzianka :tak: gratuluję zdrowego synka :-)
Kaka pewnie na dniach masz wizytę u gina i coś zaradzi żeby wyniki się polepszyły, mojej koleżance pomogła szklanka soku z buraków codziennie, oprócz wołowiny kaszanka i czarny salceson (wiem że to nieapetycznie wygląda ale z musztardą może dasz radę :-) )
minisia nie denerwuj się na razie, bo może tak powinna szyjka w ciąży wyglądać, naprawdę nie wiem. Oszczędzaj się do wizyty

reklama
Kaka pewnie na dniach masz wizytę u gina i coś zaradzi żeby wyniki się polepszyły, mojej koleżance pomogła szklanka soku z buraków codziennie, oprócz wołowiny kaszanka i czarny salceson (wiem że to nieapetycznie wygląda ale z musztardą może dasz radę :-) )

Obawiam sie, że nawet na polędwicę sopocką mam cofkę...właśnie zrobiłam sobie łazanki. Podsmazyłam kiełbaskę z cebulką i kapustą kiszoną a do tego makaron. Bedę się zmuszać żeby codziennie zjeśc coś mięsnego/

dziewczyny tym razem wracam przeszczęśliwa z usg :-) pępowina okazała się trójnaczyniowa, trzy tygodnie w lekkim stresie już na szcęście za mną. No i potwierdziła się córcia IGA KONSTANCJA :-) (czarna teraz już poproszę o wpisanie na listę :tak:) Maluszek waży 771 g i z narządami wszystko ok.
Super. No to bedziecie mieli swoja wymarzona królewne:-p
Majeczko wsio ok norma po godzinie jest 140. Więc sie nie martw.
Zgadzam sie:tak:
Dziewczyny oipszę wam wczorajszą wizytę u lekarza:-)
A więc poszłam z moim mężem. pierwszy raz widział nasze maleństwo. Wszystko jest w pożądku poza tym że nasz dzidziuś zmienił płeć:szok::-D:szok:
A więc leże sobie gin robi mi usg i pyta czy mówił coś ostatnio o płci. No to ja jemu że prawdopodobnie mamy dziewczynkę (mówił że na 80%) A on na to że zagląda tu i ostatnio nie powiedział napewno ale dziś mówi że widzi tu napewno chłopczyka. Zrobił nam takie zbliżenie i 3 razy robił zdjęcie i widział nic innego jak chłopca.:-D
Wyobrażacie sobie jaki to dla nas szok:szok: Nie wiedziałam co powiedzieć ale M zapytał tylko czy już do porodu maył nie zmieni płci:-D:-D
A później gin powiedziała że jak mówi na 100% to można wybierać kolor ciuszków a przecież powiedział tylko na 80%.:-D

Tak więc trzeba było obdzwonić rodzinę i powiedzież że jednak będzie chłopczyk
Ale ja zanim dowiedziałam się jaka płeć poprzednim razem to miałam przeczucie że będzie chłopczyk. I wczoraj to się potwierdziło:-)
Tak więc muszę pozbyć się sukieneczek i różowych ciuszków:-)
I dobrze że dopiero wczoraj wybieraliśmy kolor farb do pokoju bo nasz synek miałby różowe ściany a tak będą niebieskawe(błękitne)
Hehehe ale numer. Ładna niespodzianka
Mam nadzieje ze mnie taka niespotka w piątek:-D:-D:-D

Minisia ja Ci tez nie pomogę ale mam nadzieje ze te przypuszczenia niesprawdza sie. Czytam tu czasem o dziewczynach które sie badaja przed porodem (same) i wypisuja ze maja rozwarcie itp a na wizycie zonk:cool2:

Kaka anemia dosc czesto dopada cieżarne.

Ja w czwartek wybieram sie na badania, bo w piątek mam wizyte

natusiaMa gratuluje SYNKA. Ciesze sie że ujawnił sie i tak wcześniej niz przed porodem.:tak:Pewnie rodzinka zaskoczona!!!
A mnie dalej moja kość łonowa nie daje spokoju, mam nadzieje że mi przejdzie bo nie chce mi sie isc do gina wczesniej niz w poniedziałek.
A wyniki znów jakieś kiepskie, zamiast te leukocyty w moczu maleć to one cały czas rosną.Coś ten sok żurawinowy nic nie pomaga:confused: Dzisiaj odebrałam z piątku. Jeszcze musze w przyszly piatek zrobic, przed wizyta.Ciekawe co mi powie ginek:cool2:

NATUSIA ale niespodzianka :-)GRATULUJE SYNUSIA :-)

KAKA a twoja anemia jest wieksza niz ostatnio czy mniejsza ?????? moze niech przepisze ci zelazo w tabletkach mnie to pomaga na krew ;-)

MINISIA ja tez mam nadzieje ze twoje przeczucia sie nie sprawdza :-)

Ja tak na 11 mam dzis USG i napewno sie opizni :-(
Poprosze dzis gina aby mnie tez badal bo jakos to pobrzusze nie daje mi spokoju :-(
I tez powiem mu zeby dal mi skierowanie na mocz i krew bo tez jakos slaba jestem :-(

3 majcie kciuki za wizyte aby bylo Oki aby OLIWIA byla zdrowa :-) Troche sie strsuje :-(

Juz jestem po badanku i Dzidzia oki :-D
Wielkosc odpowiada wiekowi ciazy :tak: MALA wazy okolo 860 g wiec dosc sporo :tak:
MINISIA twoja dzidzia wazyla ostatnio chyba 900 g ale nie wiem w ktorym tygodniu bylas hihi Wiec sie nie przejmuj najwidoczniej te nasze dziewczynki beda dosc spore hihihih.
Gin ogladal moja dzidzie porac pierwszy i wsio mi pokazywal i w okolicach pupci nie widzial JADEREK wiec kolenje potwierdzenie na OLIWIE :tak:
SERDUSZKO bije ale dzis nie sluchalam serduszka na usg widzialam jak bije :tak:

A co do mnie to przy badaniu wyszlo ze brzuszek mam troche napiety ale SZYJKA SZCZELNA I ZAMKNIETA :-D:-D:-Dwiec z tego tez sie bardzo bardzo ciesze A gin mowil ze jak sie brzusio stawia to nospa w polaczeniu z magnezem ;-)

AHA i lozysko mam na tylnej scianie wiec chyba dobrze ????? :-)
MADZIU ty sie chyba na tym znasz ????? :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry