Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Miłego wypoczynku :-)Wpadam w ostatniej chwili pożegnać się przed urlopem - jutro z Kocurem i caaałą masą znajomych z samego rana ruszamy na łódeczki na Mazury. Trzymajcie się cieplutko dziewczynki. Wracam za 1,5 tygodnia.
Trzymam kciuki za nowe fasolki.
Buziaki
dobrze juz nie bede.. tylko jeszcze przepis zamieszcze..oh ty...ja biedna zagłodzona a ty mi o takich pysznosciach
A może przepis na tą marysieńkę?:-)
Ja jutro jadę do szkołyNie chce mi sie, że szok..
W dodatku mam na 13:45 i dwie godzinki cwiczeń i abarot do domku 3 godz jazdyMasakra jakaś. Dziś na tescie owu już ledwo widoczna druga krecha, a tempka podskoczyła do 36,85. Więc zobaczymy co z tego cyklu wyniknie, jestem pełna nadzieji ale też obawy.. bo jak się nie uda..?:-(To taki pierwszy "poważny cykl starań" gdzie dodaliśmy mierzenie tempki i testy owu..
Nektarynko - pytanie za 10 tysziecy punktów..zerknij na moj suwaczek i powiedz jaka powinna dziś być szyjka?

Wpadam w ostatniej chwili pożegnać się przed urlopem - jutro z Kocurem i caaałą masą znajomych z samego rana ruszamy na łódeczki na Mazury. Trzymajcie się cieplutko dziewczynki. Wracam za 1,5 tygodnia.
Trzymam kciuki za nowe fasolki.
Buziaki

dobrze juz nie bede.. tylko jeszcze przepis zamieszcze..
zamieszcze przepis tutaj.. nie jest trudny.. juz nie musisz testow robic to po samej tempce widac
pamietaj jak sie nie uda to jest następny cykl.. świat sie na tym nie kończy.. nie można myslec co bedzie jak sie nie uda czy tez jak sie uda.. świat sie nie zawali..
Kroczek.. witaj.. u uciekaj spac jak jestes zmeczona
kejt.. milych wakacji
przepis
Marysieńka
Składniki:
I ciasto:
- 7 jaj
- 1 szklanka cukru
- 2 pełne łyżki sypkiego kakao
- 5 pełnych łyżek mąki pszennej (ja daje płaskie)
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka, kakao, proszek z mąką i wymieszać. Piec w temperaturze 180° przez 30-40 minut. Po upieczeniu przekroić placek na 2 części
II ciasto:
- 25 dag włoskich orzechów
- 5 białek
- 20 dag cukru kryształu
- 1 1/2 łyżki miodu
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
Białka ubić z cukrem, dodać pokrojone orzechy z resztą składników i wymieszać. Piec w temperaturze 180° przez 30-40 minut
Krem:
- 1/2 l mleka
- 1 cukier waniliowy
- 5 żółtek
- 20 dag cukru
- 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 kostka margaryny (można maslo - wyciagnac pol dnia wczesniej)
Sposób przygotowania:
Odlać 1/2 szklanki mleka, a resztę zagotować z cukrem waniliowym. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i pół szklanki mleka. Wszystko wlać na gotujące mleko i ugotować z tego budyń. Utrzeć margarynę i dodać przestudzony budyń.
Przełożenie placka:
I placek (pierwsza część) - krem - II placek (orzechowy) - krem - I placek (druga część). Na wierzch polewa kakaowa.
![]()
Pytanie do Nektarynki ale ja powiem ze swojego doswiadczenia bo dzis widze ostatni dc, jutro @ tak?? U mnie szyjka zwykle miekla otwierala sie i obnizala :-)
Nekatarynko - postaram sie dzis wkleic przepis, nie czuje sie dobrze, wczoraj caly dzien skurcze i bole krzyzowe, wylam do sufitu, M mial siodme poty bo myslal ze rodze...dzis tez u Was tylko b. krotko sie melduje..:-)
A tu prosze temat na dzis :-):-):
Kafeteria - CZY PLEMNIKI PRZEJD