• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

zaczyna mnie brzuch bolec i głowa a tak u mnie przedstawiaja sie pierwsze oznaki @ ja jutro rano temka spadnie to musze uzbroic sie po zeby a jak nie to :eek: no chyba ze dzis @ chodze co kilkanascie minut do wc i sprawdzam ja oszaleje.
Wczoraj byla u mnie mala imprezka i byl brat z bratowa i dzieciakami i na moje oko to moja bratowa jest w ciazy tylko ona jak zwykle nic nie powie dopiero ja bedzie brzuch wyrazni widac:zawstydzona/y:

reklama
zaczyna mnie brzuch bolec i głowa a tak u mnie przedstawiaja sie pierwsze oznaki @ ja jutro rano temka spadnie to musze uzbroic sie po zeby a jak nie to :eek: no chyba ze dzis @ chodze co kilkanascie minut do wc i sprawdzam ja oszaleje.
Wczoraj byla u mnie mala imprezka i byl brat z bratowa i dzieciakami i na moje oko to moja bratowa jest w ciazy tylko ona jak zwykle nic nie powie dopiero ja bedzie brzuch wyrazni widac:zawstydzona/y:
kochana a ta @ to kiedy ma przyjśc? Jutro? To może zrób dziś teściora. ja robiłam dwa dni lub dzien przed @ i wyszła bledziutka druga kreseczka. przynajmniej nie będziesz się tak zamartwiac. Bedziesz wiedziec na czym stoisz:tak:

Hej, hej... Ja się witam i zaraz uciekam na plażę. Pogoda tu ładna, ale trochę wieje :((
Madzias trzymam kciuki, wierzę, że wszystko będzie ok... musi być...:-)
a solenizantkom najlepsze życzonka :-).

Jak tak czytam wasze posty to sama zastanawiam się czy nie lepiej będzie zacząć jednak mierzyć temperaturkę... nigdy tego nie robiłam i za bardzo nie wiem jak miałabym się do tego zabrać, ale kurcze, może warto spróbować. Teraz, po ostatniej @ chciałam sobie przyuważyć śluz żeby mniej więcej rozpozanć dni płodne i kurcze nie wiem, ale jak na moje oko to w ogóle nie miałam dni płodnych jak dotąd... jestem już dwa tygodnie po @... co prawda mam długie cykle to może dopiero będą te dni bo jak narazie to śluz mam gęsty a sprawdzam codziennie... W tym cyklu dokończę swoje obserwacje :-) ale jeśli nie zaobserwuję nic to od następnego cyklu może zacznę jednak mierzyć tą temp.

Narazie działamy z mężusiem codziennie, żeby przypadkiem niczego nie przegapić :-D Pozdrowionka dla Was znad Bałtyku :))

:-(teoretycznie w srode powinna przyjsc@ ale jak patrze na moj wykres to ona jest juz na wylocie i tylko godziny ja dziela od przylotu:-(

Ten test to rzeczywiście nie głupi pomysł... przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz i spokojnie będziesz czekała na @..... a może akurat udało się. Podobno czasem tak jest, że organizm szaleje, wszystko wskazuje na miesiączkę a tu niespodzianka i na teście wychodzę dwie kreseczki ;)

Hej, hej... Ja się witam i zaraz uciekam na plażę. Pogoda tu ładna, ale trochę wieje :((
Madzias trzymam kciuki, wierzę, że wszystko będzie ok... musi być...:-)
a solenizantkom najlepsze życzonka :-).

Jak tak czytam wasze posty to sama zastanawiam się czy nie lepiej będzie zacząć jednak mierzyć temperaturkę... nigdy tego nie robiłam i za bardzo nie wiem jak miałabym się do tego zabrać, ale kurcze, może warto spróbować. Teraz, po ostatniej @ chciałam sobie przyuważyć śluz żeby mniej więcej rozpozanć dni płodne i kurcze nie wiem, ale jak na moje oko to w ogóle nie miałam dni płodnych jak dotąd... jestem już dwa tygodnie po @... co prawda mam długie cykle to może dopiero będą te dni bo jak narazie to śluz mam gęsty a sprawdzam codziennie... W tym cyklu dokończę swoje obserwacje :-) ale jeśli nie zaobserwuję nic to od następnego cyklu może zacznę jednak mierzyć tą temp.

Narazie działamy z mężusiem codziennie, żeby przypadkiem niczego nie przegapić :-D Pozdrowionka dla Was znad Bałtyku :))
Ale Ci zazdroszczę:-D Piękny Bałtyk:tak::-D Ja za rok z M i nasza dzidzią jedziemy nad morze:tak: Już mamy ustalone:tak::-D W tym roku niestety nie wypaliło ale za rok to na bank:-D

:-(teoretycznie w srode powinna przyjsc@ ale jak patrze na moj wykres to ona jest juz na wylocie i tylko godziny ja dziela od przylotu:-(
Kochana nie smutaj się tak bo wykresik ładny:tak: I temperaturka tez niczego sobie:tak: Ja miałam właśnie 36,8 jak byłam w ciąży:tak::-) Także rób testa i głowa do góry;-):tak:

Hej dziewczynki :-) ja właśnie wróciłam od gin widziałam już zarodeczek i serduszko :-) a nawet słyszałam :tak: to było cudowne przeżycie :-). Zarodeczek ma dopiero 0,30cm co odpowiada 5w6d :tak: a według obliczeń od dnia ostatniej @ to 6w4d ale podobno taka rozbierzność to nic strasznego ;-)
Niestety mam jeszcze małego krwiaczka dlatego dalej mam brać duphaston ale gin mówi że w ciągu 10 dni powinien się wchłonąć.
Mama przyjść za jakieś 20 dni z badaniami wtedy założy mi karte ciąży. Dobrze że część badań zrobiłam przed ciążą to teraz tylko kilka zostało :-)
Później wstawie fotki z usg :-)

reklama
jesli mam doradzic to odrazdzam testu.. niby sie go robi wczesniej z nadzieja a noz widelec wielkie rozczarowanie potem sie mysli a moze jednak.. potem tempka bardziej spada i wtedy nadziaja odchodzi i przychodzi oczekiwanie na @.. spokojnie jutro zmierz jesli bedzie wyzsza to zrob test jesli nizsza nie warto kasy wydawac poza tym po Twoim cyklu widac ze @ przechodzi w wysokich tempkach wiec ciezko stwierdzic ja bym jednak poczekala chyba ze masz dostep do bardzo tanich testow..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry