• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Agapasku ja też przy glukozie wciskałam cytryne przy tej większej
Pierwszą jak robiłam to mi wyszło za wysokie a piłam bez cytryny

Ide kąpać Kacperka

No to ładnie... jak wykapiesz Kacperka to Cie uduszę chyba ;-) a wczoraj nic nie mówiłaś, że miałaś podwyższoną glukozę.
Teraz to musisz mi napisać - czy miałaś przy pierwszej po 50 g podwyższony wynik ?? Co Ci lekarz mówił ?? Czy kłuta byłaś raz tylko 1 godz. po glukozie, czy dwa razy przed i po glukozie ?? I ostatnie: czy potem jak zrobiłaś już po 75 g (to jak piłaś z cytryną) to czy wyszedł Ci prawidłowy wynik ...

Przepraszam, że tak truję Ci, ale cały czas o tym myślę, spokoju mi to nie daje :baffled: wiem, że każda z nas to inny przypadek, ale spokojniejsza będę trochę wiedząc, że już takie przypadki podobne jak ja były i że wszystko jest ok :)

A tak w ogóle, to właśnie zmierzyłam sobie w domu aparatem do pomiaru cukru we krwi, 1 godz. po jedzeniu i wynik cukru mam w normie... ciekawe czy to ma jakieś znaczenie. Ale gdybym miała tą cukrzycę ciążową to w takim zwykłym badaniu w domku też by wyszedł wynik podwyższony chyba .... jak myślicie ??

Dziewczynki... ja jak wchodzę na bb wieczorami to Was nigdy nie ma :(((((( ech.....

Ostatnia edycja:
reklama
agapasku cytryna napewno nie szkodzi mi nawet lekarz powiedzial ze ma se wkropic ale ja stwierdzilam ze jestem twarda:) i wypilam bez ale bylo to dla mnie cos okropnego!!!a jaki mialas ten wynik?napewno jest wszystko ok:)

choc na takim domowym nie zawsze wychodzi ze ma sie cukier zalezy jak spadnie w danym czasie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to ładnie... jak wykapiesz Kacperka to Cie uduszę chyba ;-) a wczoraj nic nie mówiłaś, że miałaś podwyższoną glukozę.
Teraz to musisz mi napisać - czy miałaś przy pierwszej po 50 g podwyższony wynik ?? Co Ci lekarz mówił ?? Czy kłuta byłaś raz tylko 1 godz. po glukozie, czy dwa razy przed i po glukozie ?? I ostatnie: czy potem jak zrobiłaś już po 75 g (to jak piłaś z cytryną) to czy wyszedł Ci prawidłowy wynik ...

Przepraszam, że tak truję Ci, ale cały czas o tym myślę, spokoju mi to nie daje :baffled: wiem, że każda z nas to inny przypadek, ale spokojniejsza będę trochę wiedząc, że już takie przypadki podobne jak ja były i że wszystko jest ok :)

A tak w ogóle, to właśnie zmierzyłam sobie w domu aparatem do pomiaru cukru we krwi, 1 godz. po jedzeniu i wynik cukru mam w normie... ciekawe czy to ma jakieś znaczenie. Ale gdybym miała tą cukrzycę ciążową to w takim zwykłym badaniu w domku też by wyszedł wynik podwyższony chyba .... jak myślicie ??

Dziewczynki... ja jak wchodzę na bb wieczorami to Was nigdy nie ma :(((((( ech.....
No i jestem
Po okrzykach usnął,ufffff
Agapasku więc tak najpierw robiłam glukoze 50 glukoze,ale wyszła mi za wysoka i mój gin mi kazał zrobić 75 zrobiłam,ale już wcisnęłam cytrynke:-p
Wyszła mi niziutka
A co do pobierania krwi to za pierwszym i drugim razem byłam kłuta przed wypiciem i potem po wypiciu
:-)

Jesteście??

Ostatnia edycja:
jestem i ja :-)

Justys ja miałam 146 % a norma jest do 140 % ale miałam tylko raz pobieraną krew po wypiciu glukozy :-(

Madziu sorki za te wypytki :tak:
Dziewczynki ja chyba jednak będę musiała powtórzyć to badanie jeszcze raz, niech mi zrobi porządnie, tak jak mówiła moja dr a nie tak jak jemu sie chce. Głupek jeden !!
W czwartek pójdę do lekarza, zobaczymy co mi powie... narazie nic nie będę robiła... ale trochę się denerwuję tą sytuacją :-(
A tu jak na złość ciągnie mnie do słodkiego coś ostatnio ale na wszelki wypadek od wczoraj ograniczam słodycze:-).

jestem i ja :-)

Justys ja miałam 146 % a norma jest do 140 % ale miałam tylko raz pobieraną krew po wypiciu glukozy :-(

Madziu sorki za te wypytki :tak:
Dziewczynki ja chyba jednak będę musiała powtórzyć to badanie jeszcze raz, niech mi zrobi porządnie, tak jak mówiła moja dr a nie tak jak jemu sie chce. Głupek jeden !!
W czwartek pójdę do lekarza, zobaczymy co mi powie... narazie nic nie będę robiła... ale trochę się denerwuję tą sytuacją :-(
A tu jak na złość ciągnie mnie do słodkiego coś ostatnio ale na wszelki wypadek od wczoraj ograniczam słodycze:-).
:-):-)
Nic sie nie martw,mnie też ciągnęło na słodycze
Ja całą ciążę wcinałam Petitki w czekoladzie i Maltanki:-D:-D
Mi sie wydaje,że będziesz musiała powtórzyć badanie ale to powie ci co i jak lekarka

Justyś jesteś??

Dobrze, że do czwartku już niedaleko :tak: rany ale mam stresa.... ale musi być dobrze, musi być i tyle :tak::-):tak: muszę w to wierzyć !!! Dobra koniec tych moich stresów !!!

No właśnie Justyś, jesteś ??

Justyś się chowa :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry