• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Kroczek ale masz humorek :-D smacznego!! a ja tam az tyle to nei potrafie lezec w sumei gdyby nei to ze chora bylam to bym nie wylezala tyle :-p napewno bym sprzatala albo cos cudowala:-D:-D

reklama
cześć dziewczyny
a mnie już zaczynają jajniki pobolewać ale to chyba po clo
i zjechana jestem jak koń po westernie :(
Witaj :-) a to moze owu sie zbliza, ostatnio tez mialas wczesniej
niemartw sie jeszcze tylko jutro i wypoczniesz:tak:
Ja też tak mam ale jak ostatnio byłam w ciąży to sobie całkowicie odpuściłam. No po części dlatego, że musiałam.
przynajmniej wypoczelas:sorry2:

Cześć dziewczynki! Siadłam na chwilkę do kompa bo mi się obiadek dokańcza robić. Dziś znów jemy wynalazek ze znalezionego przepisu: kotleciki z jajek z frytkami i surówką. Jak spróbuję i jeszcze do was napiszę to znaczy, że się udało i smakowało:-D

Madziu jak tam zakupki?
Ren leż póki możesz bo potem nie będzie już tak dobrze:tak:
Agniesiak no spakuj się kochana, spakuj.
Patrysiu to musi być ta pogoda, chociaż ja jestem niskociśnieniowcem i bardzo dobrze się dziś czuję.
Zakupki ok:tak:
Kasiu a napisz jak Ci smakował wynalazeczek i podaj przepis;-):-)

reklama
Jestem już bo byłam zjeść obiadek i potem poszłam do mojej Iskiereczki.
Madziu bardzo dobre kotleciki i nadają się na piątek jak ktoś nie jada w piątki mięsa. Oto przepis:
1. Osiem jajek gotujemy na twardo i studzimy, a gdy będą zimne, obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
2. Jedną cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę a następnie delikatnie zeszklamy cebulkę na olej na patelni.
3. W mleku moczymy czerstwą bułkę a gdy zmięknie odciskamy ją dokładnie.
4. Pokrojone jajka i odciśniętą bułkę oraz podsmażoną cebulkę mielimy w maszynce do mięsa (chociaż ja nie mieliłam tylko dokładnie wymieszałam), następnie wbijamy surowe jajko, dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie mieszamy, by powstała jednolita masa.
5. Z masy jajecznej formujemy owalne kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy je na patelni na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Kotleciki podajemy z ziemniakami lub frytkami i dosyć ostrą surówką lub sosem chrzanowym.

Smacznego

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry