reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Lolitka super,że masz suwaczek:-)jeśli chodzi o pęcherzyk to ja chodzę na monitoring,prócz tego mam testy owu
Marzenko u mnie wczoraj też było podobnie:-) moja mamita skłądając mi opłatkowe życzenia powiedziała,że wnuczki ma, a teraz czeka z niecierpliwością na wnuka:-) łzy w oczach miałam
ale ja jak narazie mam cykle bezowulacyjne
ale mam nadzieję, że w styczniu już będzie ok:-)

reklama
dobranoc:-)

Załączniki

• balwanki_www_gify_liq_pl (7).gif
    balwanki_www_gify_liq_pl (7).gif
    44,1 KB · Wyświetleń: 37
Lolitka200 już Ci odpowiadam - wiem to, ponieważ biegam do mojej gin, od 9 dnia cyklu i ona mi to wszystko sprawdza. A zasadzie, u mnie trwa to dopiero 3 miesiece, a od 2 jestem na Femarze ( to takie tabl. które maja na celu namnorzenie pęcherzyków, je się je od 3 do 7 d.c.). U mnie problem polegał przez krótko na tym, że zdarzały się cykle bezowulacyjne, kiedy miałam jaj. z lewego jajnika - tam zawsze pęcherzyki przerastają mi a potem się wchłaniają - wiec co 32 miesiąc starań było jakby jasne, że nic z tego. A po femarze pęcherzyki są ładne, duże i w obydwu jajnikach - teraz miałam w lewym 2 a w prawym jeden. Dostałam Pregnyl( środek, który ma spowodować pękniecie pęch.) po 24 godzinkach - staranka:-D i nast. dnia znów na usd, żeby sprawdzić, czy pękły..
I tak właśnie w tym cyklu (2 dni temu) okazało się, że pękł na 100 % ten w prawym jaj. a w lewym jeszcze nie.. Gin. powiedziała, że one się raczej wchłoną...Teraz przez 2 tyg. (już od 3 miesięcy) po stymulowaniu zażywam duphaston, który ma za zadanie bojowe utrzymać mi dzidzię - która może sie pojawić...:-)
Tak, i pozostaje teraz czekanie i nadzieja aż do 5 stycznia - kiedy mam robić test z krwi..
I tak właśnie wie się na pewno, czy i ile jest pęcherzyków..
Wcześniej się z mężem tak staraliśmy a okazało się, że miałam cykle bez owu i na próżno robiliśmy sobie nadzieję...
Warto o tym pomyśleć, strasznie dużo dziewcząt spotyka się ciągle u gin.,które przychodzą na monitoring...

Marzenixx moja koleżanka miała podobnie... Ona jest przekonana, że zaszła w ciążę w zasadzie pod koniec cyklu, z tym, ze miał je dość rozregulowane...

Smartka

Dzieki. Ja nigdy nie chodze do ginki wiec nie wiem:) Nie wiedzialam nawet ze mozna tak na biezaco kontrolowac te pecherzyki. Myslalam, ze mnie by ginka przegonila od tego ciaglego chodzenia dzien w dzien. Dobrze wiedziec o takich mozliwosciach...

Dokładnie, - mozliwości jednak jest sporo... Niektórzy stosują testy owu - u mnie to sie nie sprawdziło. Jak użyłam ich pierwszy raz i wyszło mi NIC ciągle - wpadłam w szczerą panikę, i właściwie to przyczynilo się do tego, by wykonać wszystkie badania, a przede wszystkim - by pójść do lekarza, który traktuje Cię po ludzku, jakby się było jedyną pacjentką.
Moja kol. teraz trafiła do jakiegoś "bydlaka", który zachowuje się jakby ktoś go zmusił do tej pracy...
A to ma przecież bardzo duże znaczenie.
WŁAŚNIE - a jak to jest u Was???

reklama
Ja jeszcze nie wiem jak to jest u mnie:) Przenioslam sie do inego kraju i tutaj jeszcze nie bylam u ginki. A scisle mowiac - tutaj lekarz ogolny jest jednoczesnie ginka pierwszego/podst kontaktu. Dopiero jak sie cos waznego dzieje - to wysylala do specjalistki ginki. Podstawowe badania robi sie u ogolnego. Mialam isc w grudniu na badania podst, ale bylam leniwa i nie poszlam. Obiecalam sobie zaliczyc wizyte w styczniu wiec opowiem:)

Jesli chodzi o testy owu. Ona chyba wykrywaja tylko sama owu, nic o pecherzykach ?

Do góry