reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

reklama
biore jakies tabl z żurawina i pije na siłe po 3litry wody az chodzie co 5 minut do toalety i sie przepłukuje ale oststnio mialam antybiotyk ale mimo to stosowalam te kuracje a teraz kolezanka z innego forum poleciła mi wode jan na pecherz i pije profilaktycznie

Witam Kobitki.

Jeszcze 1h i 15min i zaczynam weekend:-D
wika - jak tam zakończenie roku?

Lelek - wszystkiego naj naj dla Miłoszka - wiem, że spóźnione:-(, a bukietu to pozazdrościc.., może to za udrękę z teściami:-):-)

Witam nowe staraczki:-)

K&M
- będziemy trzymać kciuki. Pamiętam jakie u nas chodziło powiedzonko "PIEĆ MINUT WSTYDU A DYPLOM NA CAŁE ŻYCIE":-D:-D:-D:-D
Ostatnio jak miałam problemy z pecherzem, gin kaząl mi brac urosept i do tego piłam sok żurawinowy..

lazurowe - zdrówka życzę.

Ten tydzien jest do kitu, nie dość ze chce mi sie żygać, czas w pracy ciągnie sie niemiłosiernie to z moim męzula widuje sie tylko w łóżku. On wraca zpracy to ja śpie, ja wychodze do pracy to on śpi :-:)-:)-(i tak caly tydzień oprócz jutra.

livastrid to jest antybiotyk Forcid 625 (Amoxicillinum + Acidum clavulanicum). Mama mi go przyslala z Polski jak ostatnio mialam takie same problemy. Bierze sie go co 12 godzin. Mam nadzieje, ze nic nie bedzie zlego jesli wezme, hmm? Na ulotce jest napisane, zeby unikac w pierwszym trymestrze ciazy. Moze 1 tylko wezme, co? Mam jeszcze jakies tabletki do ssania.

Tak pisze, jakbym byla w ciazy, ale przeciez nie wiem...

Ostatnia edycja:
wiesz, moze bys sie do lekarza przeszla

nie bierz, bo nie chce Cie miec na sumieniu, ostatnio mogl pomoc, ale nie wiesz czy teraz pomoze, mozesz miec inne bakterie, niz ostatnio, poza tym to nie penicylina, wstrzymaj sie i nie bierz

bierz telefon i wizyte umawiaj albo w przychodni albo do odpowiednika lekarza dyzurnego pojedz i niech zobaczy Ci gardlo i niech wymaz zrobi, i powiedz, ze mozesz byc w ciazy

to polski lek, wiec przeczytaj ulotke, pewnie pisze, ze w ostatecznosci mozna, niby nie powinno zaszkodzic, ale ja bym sie na Twoim miejscu wstrzymala

e-

pisze unikac to unikaj, nie jestes powaznie chora typu zapalenie oskrzeli, wiem, ze nie wiesz czy jestes ale po owu ze wszystkim trzeba brac na poprawke i uwazac tak jakby sie bylo,

powiem tak, ja bym najpierw do lekarza pojechala a potem brala

Ostatnia edycja:
livastrid nie wzielam. Mam nadzieje, ze szybko samo minie. Biore te do ssania. Chcialabym jak najszybciej na wizyte do gina... Ale to pewnie nastapi w Polsce za ok. 2 tygodnie.

Dziewczyny, a tak z ciekawosci sie Was zapytam, bo ja nie wiem dokladnie, od kiedy ma znaczenie to co jemy i pijemy bedac w ciazy? Od kiedy to przenika do zarodka? Ile dni po zaplodnieniu?????

Ostatnia edycja:
hej ;)

Makijaż cały:-D nie popakałam się :-D ale gimnazjaliści przychodząc do nas do pokoju już byli zapłakani, takie koleje losu:tak:

po zakończeniu r. szk. w ramach regeneracji poleciałam nad Morze Czerwone:wściekła/y::wściekła/y: Niby nastawiałam sie na @@ w tym miesiącu, ale jak przylazła to jakoś mi się smutaśno zrobiło:-:)-(

i wakacji jeszcze nie mam tak do końca, bo czeka mnie jeszcze opracowanie raportu z egzaminu gimnazjalnego z j. niemieckiego:-(

Lazurek- śmigaj do lekarza!! I mówi sie o takim pierwszym miesiącu "ochronnym".

K&M, Juliana- poród jest do przeżycia :) Ja w szpitalu spędziłam 14 h. O 24.00 odeszły mi wody więc pojechałam do szpitala, koło 3.00 pojawiły się skurcze i tak sobie trwały do 13.30. Parte trwały 10 min!!! Po dostaniu maleństwa na brzuch zapomnina się o skurczach!!

Lelek, Livastrid postarali się Wasi mężowie dzisiaj :tak:Mojego M. też czasami cos olśni i podaruje mi jakiś drobiazg bez powodu:tak:

Mykam, bo M. z Igorem wrócili z dworu.

reklama
Cześc Laski!!!

livastrid wróżka jesteś że wiesz ze niedługo się uda :-D ?

Lazurowe te migdałki to się chyba nadaja ale na wyciecie tylko co jesli jesteś w ciązy ?
Ja w czasie ciąż maiłam ataki kolki nerkowej i gin mi przepisał antybiotyk pisało na opakowaniu nie stosowac w ciazy ale co było zrobić. jak trafiłam do szpitala dzien przed porodem z tego samego powodu to tez dostałam antybiotyk. Więc są chyba jakieś wyjatki.

K&Mjak bym miała wybierać poród naturalny lub cesarka to na dzień dzisiejszy w te pędy leciałabym na naturalny. brzuch po cc bolał mnie 3 tygodnie , nie mogłam nic robić nawet podniesc czy wykapac malucha (moja "cudowna" tesciowa przyjeżdżała go kąpac). Byłam wkurzona jak widziałam że dziewczyny które miały naturalny poród i nacięcie śmigały a ja ledwo z łożka schodziłam.

Juliana ja słyszałam że jak matka przesadzała z kwasem foliowym to dziecku rosły włosy na uszach. ale nie wiem czy to prawda ... :-)

Lelek kwiaty od męża bez okazji u mnie to się nie zdarza :-( za to czekoladki dostaje jak tylko przyjeżdza :-D jeszcze troche i sie w nic nie zmieszcze

Coś jeszcze miałam napisac ale zapomniałam. Tak dużo piszecie że cięzko Was nadrobić.
Dziewczyny wróżyłyście sobie kiedyś ile dzieci i jakiej połci będą ?
Takie to trochę smieszne ale jaokoś wszystkim sie sprawdza.

ida doknczyć robie zapiekanki , wpadnę póżniej

Do góry