reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamusie ze Stanów

moj mezulek tez kilka razy w tygodniu by je jadl tylko ja nie lubie trzec ziemniakow.
No niestety to zalezy czy bedziemy mogli starac sie o Irs.Bo bez tego moj M raczej nie ma gdzie pracowac,a mnie to wszystko dobija.Jakbym wyjezdzala to musze do konca roku,bo pozniej LOT moze robic pretensje,a na obywatelstwie dziecka mi nie zalezy bo mozemy go dopisac do naszego sponsorowania
Mi sie wydaje, ze lepiej jak bedziecie juz mieli w rodzinie obywatela. Jesli chodzi o IRS to oni nie patrza na jakiej podstawie jestes w Stanach. A z tymi adwokatami to uwazajcie, bo to tez nigdy nie wiadomo. Mojego brata tesc zalatwial sobie zielona karte przez 10 lat. W koncu zdenerwowal sie, ze to tak dlugo trwa i poszedl do adwokata po paiery, ze moj brat bedzie go sponsorowal. Okazalo sie, ze facet wcale nie wyslal tych paierow, zawsze twierdzil "sprawa w toku" tylko daj $$$$$$$$$:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas wszystko dobrze, wczoraj byla z Natalka u lekarza. I corcia tak mi sie zryczala jak nigdy jeszcze:-:)-:)-(. Potem jak pobierali jej krew to ja juz tez ryczalam, bo bylo tego za duzo:-:)-:)-( Wazy 19 funtow i miezy 31. Tak wiec jest to jakas "herod baba" tylko bardziej z tych filigranowych. Najwazniejsze, ze zdrowa .:-D:-D:-D
fajnie dziewczyny, ze moze zobaczycie sie w realu. Jak by ktorach byla w rejonach NY to dajcie znac, bo od CT to juz rzut beretem:-D:-D:-D
Domiska twoj maz pracuje chyba w bajce, alez to jest piekne miejsce. Dla mnie jak bajka. Chcialbym kiedys tak sobie sie porelaksowac w takim miejscu:-):-)

reklama
My z mezem pracujemy rano i wieczorem.Rano kazdy sobie a wieczorem mamy part time 3h.
A co do adwokata to ok.My mamy sprawe juz w toku na poczatku tesciowie tylko cos tam zaplacili i do tej pory juz ani centa.Teraz tylko wszystko zalezy od prezydenta,co z ta ustawa i zeby sprawy wreszcie ruszyly.A papiery wyslal bo przyszlo nam juz wszystko z urzedu.

Moja kolezanka kiedys leciala i musiala jakies papiery od lekarza ze wszystko ok.Pewnie boja sie ze urodzi ktos.Ale to juz pod koniec ciazy.

Czesc dziewczyny!
Juz kiedys ( pare ladnych miesiecy temu a moze parenascie) bylam na tym watku ale nie bardzo milo zostalam przyjeta wiec wiecej nie pisalam. Ten watek byl gdzies przedtem schowany nie bylo go w watkach "Rodzinki z zagranicy", wiec napisalam do admina BB czy moze go przeniesc zeby byl lepjej widoczny. I bylo pare nowych dziewczyn kture sie dziwily ze przegapily chyba ten watek, ze predzej go nie widzialy. Wiec napisalam ze poprosilam admina zeby go przeniusl do "Rodzinki z zagrabicy" i dlatego pewnie predzej go nie widzialy bo byl schowany. Ale niekture dziewczyny mnie zle zrozumialy no i rzucily sie na mnie ze ten watek caly czas byl. Wiec niechcac sie dalej tlumaczyc i klucic postanowilam w takie atmosferze nie pisac.
Ale teraz widze ze jest troche nowych dziewczyn wiec moze i klimat lepszy. Jak Pawimi jest to napewno duzo lepsza atmosfera niz jak byla przed tem haha witaj kochana!
Jestem mama 1.5 rocznego Michalka i drugiego bobaska kturego plec dowiemy sie mam nadzieje w poniedzialek. Udzielam sie na watkach "Marcoweczki 2008" uwielbiam atmosfere jak tam panuje i dziewczyny sa super. I od niedawna na "luty 2010" tam jeszcze troche ciezko sie zaklimatyzowac bo jest duzo dziewczyn i ciezko nadgonic wszystko co pisza zwlaszcza gdzy ma sie rozbrykane 1.5 roczne dziecko, meza, dom i studia.
Mieszkam w CT, w stanach jestem od 14 lat. To chyba tyle o mnie.
Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie

Dusia :happy: witaj u nas nie ma niemilych kobiet, same super dziewczyny:tak:, niekotre troche zakrecone, inne niewyrzyte i o krzakach ciagle myslace, ale przynajmniej jest wesolo. Gratuluje drugiego bobaska, pierwszego oczywsice tez. Ja jestem mama 3 letniego Pata oraz przyszla mama na marzec 2010 i mieszkam w NY :-D.

czesc Dusia :) fajnie ze jestes, nawet mialam kiedys pytac dlaczego cie TU nie ma :) Dusia fajna babka jest wiec napewno wniesie nam wiele nowego do naszych pogaduszek emigranckich.

dzis mam wlasnie ranek wolny za to jutro od rana sajgon.Bede pewnie dopiero wieczorem.Ale dzis odpoczywam.Wlasnie wybieram sie na mala drzemke po dosc zajeetym i ruchliwym poranku.

reklama
Czesc dziwczynki ja tez kiedys tu zagladalam ale pozniej brak czasu mi nie pozwalal na czestrzeisanie.
Jestem mama dwu i pol letniego urwiska o imieniu Hubert i mieszkam w Palatine IL. Jestem w stanach od pieciu lat z checia z wami popisze o ile mnie pzyjmiecie.:-):-):-):-)

Do góry