reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

reklama
Hej ho,

wywołałaś mnie Katoryba :> a chciałam tylko poczytać :p

Marzenka - a gdzie Wy się podziewacie? :>
Oleczka - super, że Liluś rozchodziła się na całego! Brawo! A kolana... U nas oba zdarte pomimo chodzenia w getrach (na których śladu nie ma!)...
Katoryba - a może i ja wypożyczę MT na wyjazd... Musiałabym spróbować, czy L. zechce siedzieć :p Jak widać, żyję :D Ale serce mi mocniej bije, gdy tylko L. się zaczyna wiercic w nocy. Wczoraj położyłam się przed 22 (szok!), po pół godzinie zaczęły się jęki, żel na dziąsła trochę pomógł, ale do północy wysłuchiwałam jękadła. Potem po 3 znów, ale zafundowałam ibufen i spałyśmy do 7:45! Bez jedzenia! Gdybym tylko mogła zajrzeć w paszczę i na dziąsła...
Yvonne - wrociłaś do Nas, to najważniejsze ;) fajnie tak pozmieniać coś w domu, na nowe :) a radość z kroczku - wyobrażam sobie :)

:)

Witajcie;-)
Katoryba tak nie mogłam spać przez to że ją zostawiam:-/ patrzyłam na nią jakbym jej nigdy wcześniej nie widziała;-) ale to tak samo z siebie;-) i wiem że nic się jej nie stanie, ale już ma nosek zdarty. Miała wczoraj bam;-) jak zwykle jak mnie nie ma, przy mnie na razie nic takiego nie zaliczyła.
Oleczka no świetnie że mała już smiga;-)
Yvonne super są zmiany w mieszkaniu. Chodź nie lubię takiej roboty. I gratki za pierwsze kroczki. Zaraz będziesz biegać za mała;-) i widzę że chcesz już drugie malenstwo?

Więcej nie pamiętam, przepraszam bo pisze z telefonu;-)
Rano pobawiłam się na ogródku w wyrywanie chwastów i zaraz szykowanie się do pracy. A po pracy jadę z powpotem nad jezioro i znacze te moja kochana córeczkę:-D bo jutro dzień wolny:-)

Miłego dnia babeczki;-)

eh zostalam wywolana to nie wypada siedziec cicho ;) sory dziewczyny za brak kontaktu ale najzwyczajniej nie ogarniam. jak mam chwile w pracy to podczytam, ale nie mam pamieci i czasu zeby wszystkim odpisac i w konsekwencji wole sie w ogole nie odzywac...

u nas generalnie sporo roznego zamieszania, 2 tyg temu bylismy na 3 dni we wro, teraz mielismy na 5 dni gosci. takze mialam w domu 4 doroslych i 3 dzieci :) Michal duzo jezdzi, niestety nie tylko sluzbowo ale ostatnio co weekend do jakis kumpli/na kawalerskie itp :/ takze my duzo same, przez co jestem troche zmeczona ciaglym sprzataniem, gotowaniem, pieczeniem, do tego praca i jeszcze projekty dodatkowe do robienia wieczorami a Majusia chodzi teraz spac najwczesniej 21. Poza tym mocno zajmujaca jest bo albo by najchetniej stala albo chodzila za raczki. no i zeby kolejne nam wyszly. M dzis znowu wyjezdza na impreze, wroci w niedz wieczorem a w pon rano sluzbowo na 3 dni :/ takze przez to mamy ostatnio na pienku troche ;)

mam nadzieje ze za jakis czas dostane troche nowych sil witalnych to bede bardziej systematyczna. albo piszcie mniej to bedzie mi latwiej ;)

paulineczka od jakiegoś czasu myślimy i działamy , ale co z tego wyjdzie.. nie rwiemy sobie włosów z głowy, że dziecko musi się pojawić już teraz, nie wyliczamy dni itd. jak pojawi się rodzeństwo dla Kaloszka będziemy szczęśliwi:)

My już po sczepieniu... Noemi była bardzo grzeczna i dzielnie przyjęła szczepionkę w rączkę nawet nie pisnęła ;) Wymiary Noesi dużo się nie zmieniły nadal jest malutka i filigranowa ( 8,430kg i 73cm ) Z tego o to względu nasza pani doktor Radkiewicz zleciła nam na wszelki zaś badanie moczu ogólne i na posiew co by się upewnić czy wszystko w porządku ( nasz dr kiedyś była też lekarką mojego P. i pamięta jego ciężki przypadek choroba nerek, okropna alergia itd.) , mimo że mała rozwija się idealnie. Trochę się martwię aby mała nie była po tatusiu chociaż puki co odpukać nic jej nie dolega.

Yvonne gratki pierwszego kroczku i nowych mebelków na pewno cieszą ;)** No i życzymy wytrwałości i szybkiego rezultatu w staraniach o maluszka drugiego;)***

Ostatnia edycja:
marzenka- no to tyś ostro zarobiona. i caly czas sama- bidula coś ten mąż was zaniedbuje nie ładnie :( obyś miała siły tego życzę :)
mamanoesi- no to super że juz po i dała radę córa. Drobinka twoja ale ważne że zdrowa a badania dodatkowe dla pewności nikomu nie zaszkodzą.Trzymajta się
Yvonne-pamietam jak ja skręcałam swoje meble kuchenne. A jak skończyliśmy to miło było popatrze, na coś co samemu się zrobiło :)

dziewczyny mam pytanie! czy moze orientujecie sie czy jest jakis zlotik czy jubiler w zg, ktory dorabia kolczyki do pary? dostalam od rodzicow na poczatku sierpnia i wyobrazcie sobie, ze na sam koniec wczasow zgubil sie!!! cos mi sie zdawalo, ze to zapiecie bylo rozregulowane i mialam racje:/ no i jestem wkurzona bo myslalam, ze dokupie jeden w aparcie a oni mi wyskoczyli, ze to kolekcja z 2009 i juz jej nie produkuja:( ratujcie!!!

Witajcie;-)
Yvonne no to gratki za to jakie podejście macie;-) bo my to jeszcze chcemy trochę poczekać;-)
MamusiaNoesi moja Roksa też ważyła 8400 i miała 74 cm na te szczepienie po roczku.
Beti wiem, że u Propsta na mieście topia stare złoto i z tego robia bizuterie. Może coś tam ci pomoga. Warto zapytać;-)

A my wróciliśmy z nad jeziora;-) jak zobaczyłam moja małą ze zdartym całym nosem to aż łzy miałam w oczach. Przez tel słyszałam że prawie nic nie ma, a tu cały nosek i do tego trochę czoło zdarte:-(
Ta godzina więc uciekam spać. Bo jutro cały dzień w pracy;-)
Dobranoc

reklama
Hej hej
Co tak ucichło tutaj??
marzenka- oj podpadzioch z mężusia, trzeba działać póki się za bardzo nie rozbrykał? Może jakaś kara?? Hmm:crazy: żart:* Trzymaj się cieplutko Majcia mu kiedyś wypomnie:))
oleczka- a Ciebie co tak ostatnio tu mało? Pewnie na dworku całymi dniami z Lileczką. Dawno was nie widziałam pewnie baaaaardzo urosla:) bo wiesz ja ostatnio znalazłam Lilci body w szufladzie i chciałabym oddać, to że się nie zmieści w nie to wiem ale mają wyhaftowane inicjały więc nieładnie taką sentymentalną pamiątkę przetrzymywać:*

a my dzisiaj aktywnie, zaliczyliśmy zamek chojnik uwaga ... CZARNYM SZLAKIEM ... nie powiem chwilami było ciekawie, najlepsze że w momentach kiedy musiałam się najbardziej nagimnastykować, Wojciech miał ubaw w Mietku:) najśmieszniej było na zamku jak w pewnym momencie trzeba przejść przez takie niskie wąskie okienko, i na czworaka przechodziłam z Wojciem na brzuch:)) potem jeszcze na Kamieńczyku byliśmy i ogólnie było superr Miecio zaczepisty jest, tyle godzin go dzisiaj nosiłam i było super, nawet jak mnie R. chciał zmienić to stwierdziłam że wolę jednak Wojtka nosić niż plecak:) Wojcio był mega grzeczny, trochę kimał najpierw jak schodziliśmy z chojnika, potem z kamieńczyka no i wypił ponad pół litra napojów i zjadł troszkę chlebka z pasztetem i 2 serki bakuś do kieszonki (fajny wynalazek na takie wypady), w drodze powrotnej w aucie dostał jakiejs głupawki i brechtał z wszystkiego, normalnie uwielbiam tego słodziaka:)) w przyszłym tygodniu mam ambitniejszy plan bo Szrenica i Śnieżne Kotły, ale co z tego wypali nie wiem, bo w zeszłym tygodniu ominał nas wypad na Szczeliniec Wielki, a rodzinka zadowolona wróciła:/ więc nic jakoś specjalnie nie planuje ale nadzieje mam:))

Do góry