reklama

Mamy listopad 2013

Witam wieczorową porą:-) W końcu mam lapka w domku:-)
Wczoraj weszłam na bb przez telefon (dziękuję za zaproszenie do grupy), ale ciężko mi było czytać, o pisaniu już nawet nie wspomnę;-)
U nas wszystko w porządku, maleństwo dość mocno już kopie, chociaż nie czuję Go codziennie.
Pewnie jutro się rozpiszę, a teraz tylko chciałam się z Wami przywitać i trochę poczytać co się u was działo jak mnie nie było.

reklama
mama kangura ja mam 3kolowy wozek na duzych kolach i musze przyznac ze faktycznie trzeba uwazac no potrafi sie gibnac ale ze wzgledu na kola to moge nim jezdzic nawet po lesie bo dobrze sie prowadzi i jest zwrotny ale ma ruchome przednie kolo wiec nie wiem jak w wozkach z usztywnionym kolem

mialam dzis wizyte i gina i jedyne co zrobil to zwazyl, zmierzyl cisnienie, zgadal ginekologicznie i poscil serduszko pytalam o usg i sie nie zgodzil i ze zrobi za 4tyg wiec dalej nie wiem co tam szaleje w brzuchu:-(
dzisiaj mezus zrobil mi kolacje a ze nie chcialam mu powiedziec na co mam ochote musial sam cos wymyslec iiiii co podaje mi talez a tam kluski z serem i skwarkami wlasnie to na co tak bardzo mialam ochote normalnie czyta mi w myslach:blink:

Spokojnie z ta kosmówką ... miałam tak przy Mikołaju i jak rosła macica to wszystko poszło do góry .... w 20 tygodniu nie było juz zagrożenia łożyskiem przodującym ale nie wolno dźwigać i trzeba prowadzić oszczędny tryb życia.Plamienia miałam ale tak delikatne. Pamiętam ze ja jakoś nie wzięłam sobie tego az tak do serca, te uspokojenia mnie tak uspokoiły, ze pracowałam w restauracji do 28 tygodnia ciązy... po 26 tygodniu juz nie na cały etat, ale wiecie jak to jest w restauracji jeszcze tej droższej popularnej.... codziennie była pełna sala ale ja uwielbiałam ta robotę :)

W zeszłym roku na dzień matki przyjaciółka z zamkniętego wątku o wcześniakach zrobiła nam niespodziankę i stworzyła filmik o "wczesnych mamach". To bardzo zaprzyjaźnione grono...jesteśmy razem ponad dwa lata i bardzo sobie pomagamy...
Jak macie chwile obejrzyjcie ...jestem bodajże jako druga... Ja zawsze płacze jak to oglądam :)
mama 2012.wmv - YouTube
Na koncu filmiku ta mała blondynka przytulająca wyższego od siebie młodego mężczyznę to ja z moim najstarszym i ja tez cmokam tak mocno małego Jeremka ze mu buzie wykrzywia...to nasze ulubione zdjęcie

Ostatnia edycja:
Doczytałam do 22 maja i na dzisiaj nie dam rady więcej... a i tak już mi się myli co u której słychać.
Kinga kochana twój post zapamiętałam bardzo dokładnie i jest mi bardzo przykro, że musisz przez to przechodzić. Miałam z moim m podobne przejścia w pierwszej ciąży, jak równieć teściową, która zawsze stawała po stronie synusia. Tamta sytuacja nauczyła mnie jednego, nie liczy się skrucha i przeprosiny, o ile nie idą za tym czyny. Postawiłam twarde ultimatum, wiedząc, że w konsekwencji mogę zostać sama z dzieckiem. Na szczęście m się opamiętał, jest naprawdę kochającym partnerem, ojcem, odpowiedzialnym. Jednak w naszym przypadku ważne było odcięcie pępowiny, która starego chłopa wiązała z matką, kobietą niezwykle toksyczną. Obecnie ich kontakty są sporadyczne, głównie telefoniczne i to dość rzadkie. Tak więc trzymam za ciebie mocno kciuki, za decyzje które podejmiesz.

Rojku jeju jak mi się miło zrobiło kiedy doczytałam, że 22 maja martwiłaś się o mnie:-) Poczułam się dzięki temu naprawdę jak w rodzinie. Buziaki:-)

A chciałam wam jeszcze napisac, że dzięki temu, że nie miałam lapka to wyspałam się za wszystkie czasy:-) Zasypiałam z moim dzieckiem o 19 i spałam do rana;-)

Miłej nocy

Amethys super filmik a Ty jesteś piękną kobietą:-)

Ostatnia edycja:
amethys oglądalm filmik i tez się poryczałam :)

Moja dziecko dziś pobiło rekord i nie śpi od 4:30 :baffled: i na drzemkę się nie zanosi!

Witajcie!

Gdynianka fajnie, że już jesteś
Rojku ja też nie śpię od 4:30, ale nie wiem, dlaczego, bo dziecko dzisiaj spało u babci:-D doleżałam do 6 i wstałam.

Wczoraj miałam wizytę i będzie dziewczynka, wg lekarza na 99%. Wszystko dobrze, mała waży między 218 a 240g, to wyniki z dwóch różnych pomiarów. Następna wizyta za miesiąc.

Dzisiaj mam trochę zabiegany dzień, bo jutro rano wyjeżdżamy za znajomymi nad morze i muszę zrobić małe zakupy i nas spakować. Zawsze mam wrażenie, że o czymś zapomniałam:-) a jeszcze wybieram się do fryzjera, bo mam okropne odrosty. Wszystko na ostatnią chwilę, jak zwykle.

Witajcie dziewczyny :) gdzieś czytałam o pieluszkach jednorazowych, nie wiem czy to było w tym poście czy w innym, bo staram się nadrabiać zaległości, nie było mnie ponad tydzień :-( ale chciałam Wam napisać o pieluszkach, rozmawiałam kilka dni temu z koleżanką, mówiła, że swojemu synkowi przez 1,5 roku kupowała tylko i wyłącznie Pampersy, bo wszyscy mówili, że najlepsze.. Huggies odparzały, miała raz i poszły do śmieci, i cały czas tylko Pampers i Pampers, aż raz poszła z Małym na plac zabaw i zapomniała pieluszek, pożyczyła od jednej z mam pieluszkę i dostała.. pieluszkę DADA z Biedronki i oczom nie mogła uwierzyć, takie były podobne do Pampersa!!! :szok: okazało się, że są one robione przez firmę Pampers ale dla Biedronki, więc nie wiem czy warto przepłacać...

reklama
Hej dziewczyny

Postanowiłam troszkę ucichnąć, gdyż jakoś nie mogę znaleźć tutaj kogoś z kim mogę porozmawiać. Pozdrawiam Was cieplutko;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry